Joomla Free Template by FatCow Hosting

7 Φεβρουαρίου 2012 - Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012

Στις 7 Φεβρουαρίου 2012 γιορτάζεται για 9η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day). Η ημέρα αυτή διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης, INSAFE, με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, ο εορτασμός διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και το Saferinternet.gr, εκπρόσωπο του Δικτύου INSAFE στη χώρα μας.

H Δ/νσή μας, μέσα από τα προγράμματα Αγωγής Υγείας, συνεργάζεται με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και συνδιοργανώνει   δράσεις  σε  θέματα ασφαλούς  χρήσης και κατάχρησης των  νέων  τεχνολογιών και την ενημέρωση της σχολικής κοινότητας για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, ενημερωνόμαστε από τους ειδικούς, μοιραζόμαστε  τις εμπειρίες μας, μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο και ο καθένας με τον τρόπο του συνεισφέρουμε  στην προάσπιση της ασφάλειάς μας  στους «διαδραστικούς κόσμους». Όλοι μας μπορούμε και πρέπει να παίξουμε το ρόλο που μας αναλογεί στο να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα μπορούν να πλοηγούνται στο Διαδίκτυο με σύνεση και με ασφάλεια!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου και για  υλικό ανατρέξτε στο Ασφαλές Διαδίκτυο στη Βιβλιοθήκη της Αγωγής Υγείας και πλοηγηθείτε στους σχετικούς ιστοσυνδέσμους.

Προκηρυξη Επιμορφωτικού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων του ΚΠΕ Κισσάβου - Ελασσόνας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012

Το ΚΠΕ Κισσάβου - Ελασσόνας στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης διοργανώνει τριήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών 20 ωρών με θέμα «Φύση και Παράδοση του Ολύμπου». Τα μαθήματα του προγράμματος θα διεξαχθούν  από την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 έως την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 στις εγκαταστάσεις του Κέντρου (Χρ. Βλαχοδήμου 1, Κτίριο ΚΕΔΕ), στην Ελασσόνα. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετική αίτηση και να τη στείλουν στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης μέχρι την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 12.00.

 

Συνημμένα:

Το με αριθμ. πρωτ. 32/01-02-2012 έγγραφο του ΚΠΕ Κισσάβου - Ελασσόνας

Αίτηση συμμετοχής .

Ενημέρωση για Επιμόρφωση στην Περιβαλλοντική Επαίδευση

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2012
Η υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β' Αθήνας λαμβάνοντας υπ' όψιν το αυξημένο ενδιαφέρον των εκπ/κών της Δ/νσής μας για το βιωματικό σεμινάριο "Παίζουμε;" καθώς και το έγγραφο υπ' αριθμ. 3687/Γ7/13-01-2012 του ΥΠΔΒΜΘ σχετικά με προηγούμενη επιμόρφωση των εκπ/κών στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - προκειμένου να συμμετέχουν σε προγράμματα των ΚΠΕ - σας ενημερώνει ότι θα ακολουθήσει επόμενο επιμορφωτικό σεμινάριο Π.Ε. στις αρχές Μαρτίου για τους εκπ/κούς της Β' Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης. Θα αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση.

Ημερίδα με Θέμα "Όλους μας νοιάζει... λέμε ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011
Πατήστε για μεγέθυνσηΗ Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας - Αγωγή Υγείας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας Παιδιού, διοργανώνει ημερίδα με θέμα "Όλους μας νοιάζει... λέμε ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ", την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 17:30, στο 5ο-11ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, Ψαρών 11. Ενημερωθείτε λεπτομερώς διαβάζοντας το έγγραφο υπ' αριθμ. πρωτ. 8856/23-12-2011 της Δ/νσης Π.Ε. Β΄Αθήνας. Για να μεγεθύνετε την αφίσα της ημερίδας, πατήστε πάνω στην εικόνα.

6ο Έτος Επιμορφωτικών Σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς και γονείς "Ψυχο-...παδία"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τον Κλάδο Σχολικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Ψ.Ε.) σας προσκαλούν στο 6ο Έτος Επιμορφωτικών Σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς και γονείς ?Ψυχο-...παιδία? Θέματα ανάπτυξης και προσαρμογής των παιδιών στην οικογένεια και στο σχολείο. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από 11 Ιανουαρίου έως 13 Ιουνίου 2012 στο Νέο Αμφιθέατρο στο Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια. Ενημερωθείτε αναλυτικά από τη συνημμένη πρόσκληση-πρόγραμμα .

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Αγωγής Υγείας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011
Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια της συνεργασίας της Υπευθύνου Αγωγής Υγείας της Δ/νσής μας με το Κέντρο Πρόληψης Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Δήμου Κηφισιάς "ΠΡΟΝΟΗ", οργανώνεται ένα νέο επιμορφωτικό σεμινάριο κατάρτισης το Σάββατο 14/01/2012 και την Κυριακή 15/01/2012 και ώρα 10.00-16.00 με θέμα την "Παρέμβαση στην Κρίση στο χώρο του Σχολείου" για εκπ/κούς της Α/θμιας Εκπ/σης. Ενημερωθείτε αναλυτικά από το με αριθμ. πρωτ. 8433/14-12-2011 έγγραφο της Δ/νσης Π.Ε. Β' Αθήνας .

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα των ΚΠΕ

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011
Σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα των ΚΠΕ κατά το σχ. έτος 2011-2012 παρατείνεται μέχρι και τις 13 Ιανουαρίου 2012. Οι Υπεύθυνοι Π.Ε. ή Σχολικών Δραστηριοτήτων οφείλουν να αποστείλουν τους συγκεντρωτικούς καταλόγους στα ΚΠΕ μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου 2012.

Χριστούγεννα με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011
Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης σας προσκαλεί στις 17 και 18 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, να απολαύσετε Χριστουγεννιάτικα καλούδια φτιαγμένα με μεράκι από τους εθελοντές της, να ανταλλάξετε ευχές, χαρά, ελπίδα και αγάπη και να παρακολουθήσετε τις ευχάριστες δραστηριότητες που διοργανώνει για τους μικρούς της φίλους! Κατεβάστε την πρόσκληση της εκδήλωσης .    

Έγκριση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος "Αικατερίνη Λασκαρίδη"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Εγκρίνεται η πραγματοποίηση προγραμμάτων του Ιδρύματος "Αικατερίνη Λασκαρίδη". Η υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων θα γίνεται μετά από συνεννόηση των υπευθύνων του Ιδρύματος με τους Προϊσταμένους των Νηπιαγωγείων, τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων και σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Προσχολικής Αγωγής και Δημοτικής Εκπαίδευσης. Διαβάστε περισσότερα ...

Συγχαρητήρια Επιστολή της Αναπληρώτριας Υπουργού κας Φ. Γεννηματά

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Διαβάστε τη συγχαρητήρια επιστολή  που απεύθυνε η Αναπληρώτρια Υπουργός κ. Φ. Γεννηματά προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Σχολικά Μαγειρέματα».

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)