Joomla Free Template by FatCow Hosting

Ακολουθώντας το μύθο στην Στυμφαλία. Περιβάλλον και Πολιτισμός

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 20 Μαϊος 2011

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β? Αθήνας με τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ.κ. Καινούργιου Σοφία και Μαριάννα Χατζημιχαήλ από την Πρωτοβάθμια και την κ. Παπαζήση Χριστίνα από την Δευτεροβάθμια οργάνωσαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Νέο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς το Σάββατο 7 Μαΐου 2011.

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε σχετικά με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και να δείτε φωτογραφίες από την εκπαιδευτική επίσκεψη...

Περισσότερα: Ακολουθώντας το μύθο στην Στυμφαλία. Περιβάλλον και Πολιτισμός

Συμπλήρωση Ερωτηματολογίου από τους Εκπαιδευτικούς που εκπόνησαν Καινοτόμα Προγράμματα (Π.Ε., Α.Υ.,Π.Θ.)

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 16 Μαϊος 2011

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων / Νηπιαγωγείων που εκπόνησαν Καινοτόμα Προγράμματα (Π.Ε., Α.Υ.,Π.Θ.) κατά το τρέχον σχολικό έτος (2010-2011) να συμπληρώσουν το συνημμένο Ερωτηματολόγιο (κάθε εκπαιδευτικός ξεχωριστά). Η συμπλήρωσή του είναι απαραίτητη για τη διεξαγωγή συμπερασμάτων, τον εντοπισμό δυσκολιών και αδυναμιών, ώστε να παρέχουμε περισσότερη πληροφόρηση και βοήθεια στα καινοτόμα προγράμματα καθώς και στους εκπαιδευτικούς. Διαβάστε τις οδηγίες και κατεβάστε το ερωτηματολόγιο .

Διαγωνισμός Ζωγραφικής με Θέμα «Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ-100 Χρόνια Ιστορίας»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 16 Μαϊος 2011

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε συνεργασία με το Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. προκηρύσσουν Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ - 100 χρόνια ιστορίας», ο οποίος απευθύνεται στους μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας. Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα σχολεία έως και την 31η Μαΐου 2011. Ενημερωθείτε από το έγγραφο υπ' Αριθμ. Πρωτ 55090/Γ7/13-5-2011  του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. και από την ιστοσελίδα www.bsaverof.com. (ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 10-06-2010!!)

Επιχορηγήσεις Προγραμμάτων Π.Ε., Α.Υ., Π.Θ και Κ.Α.

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 05 Μαϊος 2011

 Ενημερωθείτε για την έγκριση επιχορήγησης σχολείων για την υλοποίηση εγκεκριμένων προγραμμάτων Π.Ε., Α.Υ., Π.Θ και Κ.Α.. Η απορρόφηση των ανωτέρω ποσών πρέπει να γίνει μέχρι 20-5-2011. Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων που δικαιούνται επιχορήγηση, παρακαλούνται να προσκομίσουν μέχρι 20/5/2011 τα απαραίτητα δικαιολογητικά, με διαβιβαστικό προς τη Β΄ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΩΝ, Μεσογείων 448 , 15342, Αγία Παρασκευή (υπόψη των υπευθύνων Π. Ε. ? Α.Υ. ? Π .Θ. και Κ.Α.). Διαβάστε τη σχετική απόφαση της Διεύθυνσης  και κατεβάστε το Πρακτικό Επιτροπής Παραλαβής  και τον Πίνακα Κατάστασης Πληρωμής  .

Ίδρυση Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με Τίτλο "Το Παιχνίδι ως Μέσο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, Άθλησης και Δράσης"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 05 Μαϊος 2011

Αποφασίστηκε η ίδρυση και λειτουργία του Εθνικού Θεματικού Δικτύου: "Το παιχνίδι ως μέσο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, άθλησης και δράσης" για τα σχολικά έτη 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013, με συντονιστικό φορέα τη Β΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας και ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Διαβάστε τη σχετική απόφαση .

Βιωματικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο Αγωγής Υγείας "με Αφορμή Ένα Παραμύθι"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 02 Μαϊος 2011

Οι υπεύθυνες Αγωγής Υγείας διοργανώνουν επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο, διάρκειας 3 ωρών, με θέμα: "Η θετική στάση ως δεξιότητα ζωής". Το σεμινάριο θα γίνει στο 10ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας (Τήνου και Δωδεκανήσου,τηλ.210-2791011), την Τρίτη 17 Μαΐου 2011 και ώρα 18.00- 21.00. Oι θέσεις είναι περιορισμένες (23 άτομα). Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να στείλουν στο φαξ. 210-6009644 την επισυναπτόμενη αίτηση μέχρι την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011. Κατεβάστε την Εγκύκλιο και την αίτηση από το σύνδεσμο: biwmatiko-epimorfwtiko-seminario-a-y.doc

Με το Χρυσοπράσινο Φύλλο στην Κύπρο

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Η ΣΤ? τάξη του 11ου Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής συνεργάζεται στενά εδώ και δύο χρόνια στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με την ΣΤ? τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καϊμακλίου Λευκωσίας. Τα δύο σχολεία έχουν ενταχθεί στο διεθνές διακρατικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Χρυσοπράσινο φύλλο» και συνεργάζονται, καθώς εκπονούν περιβαλλοντικά θέματα. Το 11οΔημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής υλοποιεί πρόγραμμα με θέμα «Τα σπήλαια του τόπου μου», ενώ το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου Λευκωσίας «Το Καϊμακλί του χθες και του σήμερα».

Περισσότερα: Με το Χρυσοπράσινο Φύλλο στην Κύπρο

Ημερίδα για Εκπαιδευτικούς: Το Πρόγραμμα "ΜελOδύσσεια" στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας "Λίλιαν Βουδούρη" - 18/5/2011

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Σας ενημερώνουμε ότι η Β΄ Δ/νση Π.Ε. Αθήνας δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων  διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα για το εκπαιδευτικό ψηφιακό πρόγραμμα ιστορίας της μουσικής «ΜελΟδύσσεια» στις 18 Μαΐου 2011 (ημέρα Τετάρτη, από 17:00 π.μ. ? 18:30) στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» (είσοδος από το Μέγαρο Μουσικής επί της λεωφόρου Βασ. Σοφίας, στάση μετρό: ΜΕΓΑΡΟ). Περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κατεβάσουν από το σύνδεσμο ...

Πατήστε για να μεταβείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου - Οι φίλοι της Μουσικής - Λίλιαν Βουδούρη

Βράβευση Σχολείου της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό "Αν τα Δέντρα Μιλούσαν..."

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Πατήστε για Μεγέθυνση - Το Βραβευμένο ΈργοΣυγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς για τη διακεκριμένη παρουσία τους στον Πανελλήνιο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό "Αν τα Δέντρα Μιλούσαν...". Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο συνημμένο έγγραφο ...

Καθορισμός Πλαισίου Συνεργασίας Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. και Κέντρων Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Σας κοινοποιούμε το Πλαίσιο Συνεργασίας (έγγραφο υπ' αρ.Πρωτ. 41812/Γ7/05-04-2011 ) του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. και των Κέντρων Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, για την εφαρμογή προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στα σχολεία Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης και το σχετικό ΦΕΚ .

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)