Joomla Free Template by FatCow Hosting

Θεατρική παράσταση για την Ελληνική Μυθολογία από 48 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου Louis Pergaud της Lyon στο 8ο Δημοτικό Κηφισιάς

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Την Παρασκευή 2 Ιουνίου, 48 μαθητές και μαθήτριες της τετάρτης Δημοτικού (CM1) από το σχολείο Louis Pergaud, Vénissieux, Lyon επισκέφθηκαν το 8o  Δημοτικό σχολείο Κηφισιάς και παρουσίασαν στους μαθητές και μαθήτριες της Ε και Στ τάξης των Γαλλικών μια θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από την Ελληνική μυθολογία

Η επίσκεψη αυτή ήταν η κατάληξη ενός εξαιρετικού πολιτιστικού προγράμματος που γεννήθηκε στο Louis Pergaud, με πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού Maxime Monnot σχετικά με την Eλληνική μυθολογία. 
Ακολούθησε η τάξη της Nadia Backman που περιλαμβάνει και μαθητές με αναπηρία
Το ταξίδι αυτό χρηματοδοτήθηκε από τον Γάλλο επιχειρηματία Stéphane Treppoz και τον διάσημο Γάλλο τραγουδιστή Jean-Jacques Goldman.  
Τα παιδιά επίσης συγκέντρωσαν χρήματα με πωλήσεις ημερολογίων και αθλητικές δραστηριότητες. 
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στην Ελλάδα, από τις 30 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου, τα 48 ταλαντούχα παιδιά από τη Lyon και οι 11 εκπαιδευτικοί που τα συνόδευαν πέρασαν μια αξέχαστη ημέρα στο 8ο Δημοτικό Κηφισιάς με τραγούδια, θέατρο, παιχνίδια, αθλητικές δραστηριότητες και πολλά χαμόγελα. 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τη Γαλλία και την Ελλάδα ξεκίνησαν μια νέα συνεργασία που θα συνεχιστεί την επόμενη σχολική χρονιά με αλληλογραφία και ανταλλαγή καλών εκπαιδευτικών πρακτικών στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+. 
Τα παιδιά του σχολείου μας αλλά και οι Γάλλοι μαθητές και μαθήτριες ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό στη δράση αυτή.
"Ήταν η καλύτερή μας μέρα στο σχολείο!" 
Αυτή η φράση των παιδιών μας είναι η καλύτερη αξιολόγηση της εκπαιδευτικής μας δράσης επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με Ευρωπαίους εκπαιδευτικούς και μαθητές που συνεχίζεται και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος μας Erasmus+ KA1 "Εμείς και οι άλλοι. Ένα διαπολιτισμικό ταξίδι στον κόσμο της διαφορετικότητας". 
Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς Nadia Backman, Maxime Monnot, Esther Di Bartolo, τον Διευθυντή του σχολείου Mathieu Cordier-Laurent και τις υπεύθυνες παράλληλης στήριξης Amira, Orane και Ikrame για τις υπέροχες στιγμές που μοιράστηκαν μαζί μας.  

1ο Βραβείο: 7ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός "Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον"

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 30 Μαϊος 2023
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 

 Κατά το σχολικό έτος 2022-2023, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης συμμετείχε στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό "Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον".

Το δίκτυο των σχολείων που δημιουργήσαμε πέρυσι, διευρύναμε φέτος και είχε την τιμή να λάβει το 1ο Βραβείο και τη φετινή χρονιά στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό “Κύπρος – Ελλάδα -Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες”, συμμετείχε στην κατηγορία "ταινίες τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ)" του 7ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού "Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον" και έλαβε για ακόμα μία φορά το 1ο Βραβείο!

Πρόκειται το δίκτυο σχολείων που περιλαμβάνει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης στην Ελλάδα, το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα στην Κύπρο, το Ελληνικό Παροικιακό Σχολείο Weston-Super-Mare και του Απ. Ανδρέα Birmingham στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ελληνικό Παροικιακό Σχολείο Αγίου Γεωργίου στο New Jersey των Η.Π.Α.

Οι μαθητές του τμήματος της Τετάρτης και του τμήματος της Έκτης που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού, να δημιουργήσουν ένα animation ιστορικού περιεχομένου, να διατυπώσουν τις ερωτήσεις τους και σε σύμπραξη με τους μαθητές όλων των σχολείων που συμμετείχαν να δημιουργήσουν το ντοκιμαντέρ με τίτλο "Ρίζες αθάνατες ποντιακές".

Στο ντοκιμαντέρ απαντούν στις ερωτήσεις και τις απορίες των μαθητών, οι απόγονοι πρώτης γενιάς τριών Ελλήνων του Πόντου οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα μέρη που γεννήθηκαν στον Πόντο. 

Παρουσιάζεται η ιστορία και οι περιπέτειες του καθενός από αυτούς προκειμένου να φτάσουν στην Ελλάδα, εκείνα που άφησαν αλλά και εκείνα που βρήκαν. Επιπλέον, απαντούν σε ερωτήσεις σχετικές με την ποντιακή διάλεκτο, τα τραγούδια καθώς επίσης και την ποντιακή κουζίνα. 

Παράλληλα, σκιαγραφείται το ιστορικό πλαίσιο της παρουσίας και της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και παρουσιάζονται σημαντικές πληροφορίες για τη μετανάστευση και μετέπειτα εγκατάσταση των Ποντίων στην Κύπρο, την Αγγλία και την Αμερική.

Η χαρά και η υπερηφάνειά μας είναι μεγάλη! Για τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο εργάστηκαν τα παιδιά διατηρώντας παράλληλα τη συνέπεια ως προς τα μαθητικά τους καθήκοντα, για την άψογη συνεργασία των συναδέλφων όλης της σύμπραξης που συμμετείχαν με μεράκι, για τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης! Η μεγαλύτερη επιβράβευση είναι η παρακαταθήκη που δημιουργείται μετά από τρεις συνεχόμενες πρωτιές κατά την τελευταία διετία και μας δίνει ώθηση για να συνεχίζουμε με ομαδικότητα μικροί και μεγάλοι!

Σας παρουσιάζουμε τη βραβευμένη συμμετοχή με τίτλο "Ρίζες αθάνατες ποντιακές" και σας ευχόμαστε καλή θέαση:

https://video.sch.gr/asset/detail/d1aBQJeVrQNNeZTpEATIZEZ2 

 

8ος Πανελλήνιος και Παγκύπριος Διαγωνισμός "Κύπρος - Ελλάδα -Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες-1ο Δημοτικο Σχολείο Λυκόβρυσης

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022

 

  Κατά το σχολικό έτος 2021-2022, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης, συμμετείχε στον 8ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Διαγωνισμό "Κύπρος - Ελλάδα -Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες", στην κατηγορία "Ταινίες Μυθοπλασίας".
Το έργο αποτελεί κοινή Ευρωπαϊκή Δράση τεσσάρων σχολείων, του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρωνα στην Κύπρο, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης στην Ελλάδα και των Ελληνικών Παροικιακών Σχολείων Weston-Super-Mare και του Απ. Ανδρέα Birmingham στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει ως στόχο την ανάδειξη της διαχρονικότητας του πολιτισμικού στοιχείου του ελληνισμού, όπου αυτός συναντάται. Αρχής γενομένης από την κυπριακή μαρωνίτικη γλώσσα η οποία ομιλείται αδιάκοπα από τον 8ο αι. μ.Χ. και περιλαμβάνεται στον κόκκινο κατάλογο της Unesco, επιδίωξη των δημιουργών αποτέλεσε η συνάντηση του παρελθόντος με το παρόν, η αλληλεπίδραση των μαθητών με την πολιτισμική πραγματικότητα, η κοινή ανάγκη για συνέχεια και ιστορική λύτρωση …

Τα παιδιά που συμμετείχαν εργάστηκαν με όρεξη, πρωτοτυπία και ομαδικότητα, εικονογράφησαν μέρος της ταινίας, εμφανίστηκαν στο animation που δημιουργήθηκε από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό του όλου εγχειρήματος και καλύπτει όλη τη διάρκειά της, εκφώνησαν μέρος των διαλόγων οι οποίοι κατά την επεξεργασία του συνολικού υλικού ενώθηκαν από την
εκπαιδευτικό με τους διαλόγους των μαθητών της Κύπρου και της Ομογένειας, διδάχτηκαν και ηχογράφησαν το τραγούδι από τον εκπαιδευτικό της Μουσικής, στον οποίο ανήκει και η σύνθεσή του.

Η συμμετοχή  έλαβε το 1ο Βραβείο.

Με ιδιαίτερη χαρά σας την παρουσιάζουμε!

Ένα παιδί αγγελικό τις μνήμες μας ενώνει ...

Μπορείτε να δείτε το υλικό πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://video.sch.gr/asset/detail/O1QQYAVmjNBcSZTsSjQZpgdE/nThoae9qQPjYRWKfhQv3dhOo#info_tab

AWARD1

 Ο Διευθυντής Π.Ε. Β' Αθήνας, Δρ. Χαράλαμπος Μπαμπαρούτσης  και το προσωπικό της Διεύθυνσης

συγχαίρουν το σχολείο για την επιτυχία του!

 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής 2022 - Το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας κατέκτησε το 1ο Βραβείο Καλύτερης Μακέτας

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022

 

 Το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με την ομάδα Gemma Robot Neas Ionias στην κατηγορία Αγροτική Ανάπτυξη και την ομάδα Goal Robot Neas Ionias 1 στην κατηγορία Ποδόσφαιρο 2χ2. Στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Αττικής η ομάδα Goal Robot Neas Ionias 1 στην κατηγορία Ποδόσφαιρο 2χ2, με 2 νίκες και 2 ήττες αποκλείστηκε από τον τελικό με διαφορά τερμάτων. Οι μαθητές χάρηκαν τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό αγωνίστηκαν με σθένος, ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι, αλλά στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο και η τύχη…Το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας στον Τελικό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022, με την ομάδα Gemma Robot Neas Ionias κέρδισε την 1η θέση για την καλύτερη μακέτα στο Πανελλήνιο με το project ΝΙΑΤΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

Η μακέτα ήταν εντυπωσιακή, προκάλεσε το θαυμασμό όλων των ομάδων, των επισκεπτών, των διοργανωτών αλλά και των κριτών και τελικά αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη μακέτα του Διαγωνισμού κατακτώντας το Βραβείο της 1ης θέσης. Οι μαθητές ήταν άψογοι, έτρεξαν το project επιτυχώς, χωρίς τη βοήθεια του προπονητή και κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους πάντες. Θερμά συγχαρητήρια για το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας και την ευγενή άμιλλα που επέδειξαν. Θερμά συγχαρητήρια στους γονείς για τις επιδόσεις των μαθητών στις ομάδες τους, καθώς και για την άψογη συνεργασία και βοήθεια που πρόσφεραν από την αρχή του Διαγωνισμού. Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς του Πειραματικού, που στήριξαν τις ομάδες Ρομποτικής του σχολείου, την αμέριστη βοήθειά τους, καθώς και την παρουσία τους σε όλες τις φάσεις του Διαγωνισμού. Το project ήταν αφιερωμένο σε όλους τους παλιούς μαθητές από το 3/Θ Δημοτικό Σχολείο Νιάτων, καθώς και στους αγαπημένους φίλους και συγχωριανούς στα Νιάτα, των εκπαιδευτικών Γιάννου και Κωσταγιάννη.

 AWARD

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

NIATA GEMMA PROJECT

Ο Διευθυντής Π.Ε. Β' Αθήνας, Δρ. Χαράλαμπος Μπαμπαρούτσης  και το προσωπικό της Διεύθυνσης

συγχαίρουν τις ομάδες και το σχολείο για την επιτυχία τους.

 

 

Διάκριση μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό “Το μάθημα…παιχνίδι”

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Ο Διευθυντής Π.Ε. Β' Αθήνας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την βράβευσή τους και την σημαντική διάκρισή τους στον 1ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού με θέμα «Ανασκαφή στις Μυκήνες». 

Τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. "Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ" - Hμέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 - 16ο Δημοτικό Χαλανδρίου

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 08 Μαϊος 2020

  Για να δείτε την ανακοίνωση της αιμοδοσίας πατήστε εδώ.                                                                                         

Για να δείτε την αφίσα της αιμοδοσίας πατήστε εδώ.                                                                                                        

 

Εθισμός στις οθόνες - Ο ρόλος των γονέων

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020

Στις 15 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποείται ενημερωτική εκδήλωση για τον εθισμό των παιδιών στις οθόνες στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου. 

PlayStation, κινητά τηλέφωνα, tablets, laptops, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλεοράσεις.

Video games, Internet, social media, messaging, βιντεοκλήσεις, ταινίες, σειρές, βίντεο.

Παιδιά όλων των ηλικιών (και γονείς;) κολλημένα σε οθόνες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει ήδη από το 2013 την εξάρτηση από τις οθόνες ως ψυχική διαταραχή. Τι κίνδυνοι υπάρχουν; Τι πρέπει να προσέξουμε σε μια εποχή που η ανάπτυξη της τεχνολογίας καλπάζει και δεν μπορεί να επιβραδυνθεί;

Περαιτέρω προβληματισμοί αλλά και απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, στην ομιλία του κ. Εμμανουήλ (Μάνου) Τσαλαμανιού (Παιδοψυχίατρου, Δ/ντη Ψυχιατρικής Κλινικής Παίδων-Εφήβων «Ασκληπιείου Βούλας») το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, στις 18:00, στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου (Συγγρού και Ίωνος, Μαρούσι).

 ethismos

Προπαρασκευαστικό Σεμινάριο για το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

  Σας ενημερώνουμε ότι, μετά την επιτυχή διεξαγωγή του 2ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Β΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, πρόκειται να συνδιοργανώσει με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Γ΄ και Δ΄ Αθήνας, δια των αντίστοιχων Υπευθύνων, το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας και τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη-Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης.

Για να δείτε το έγγραφο της Διεύθυνσης ΠΕ Β' Αθήνας πατήστε εδώ.

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)