Joomla Free Template by FatCow Hosting

2η θέση στον 1ο Πανελληνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής«Η Δική μου Πόλη» για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Το 3ο ΔΣ Νέας Ιωνίας, με μία ομάδα 6 μαθητών της ΣΤ' τάξης, συμμετείχε στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής  για παιδιά Δημοτικού με θέμα "Η Δική μου Πόλη", υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, και τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas, όπου κατέκτησαν τη 2η θέση. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε edo.

 

Εκδήλωση με θέμα: «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο - Cyberbullying»

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

neo Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, σε συνεργασία με τις Δ/νσεις των σχολείων Π.Ε. & Δ.Ε. του Δήμους Κηφισιάς, σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με τη Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  με θέμα:

 «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο - Cyberbullying»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015  και ώρα  19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασίλης Γκατσόπουλος», Διονυσίου και Μυρσίνης 2, Κηφισιά.

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Στρατηγός κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης καθώς και εξειδικευμένοι αξιωματικοί και επιστήμονες.

Διάλεξη με θέμα: «Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός: Ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις, πρόληψη και αντιμετώπιση»

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

 Ο Διευθυντής  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, Χατζημπύρος Κων/νος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, Δρ. Δαρεμάς Γεώργιος, σας προσκαλούν το Σάββατο 25 Απριλίου και ώρα 5:30μμ το απόγευμα, στην αίθουσα Τελετών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου (Σοφίας κ' Νεότητας, Ηράκλειο) για την παρακολούθηση διάλεξης με θέμα:

«Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός: Ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις, πρόληψη και αντιμετώπιση»,

με ομιλήτρια την Κα Αλίκη Γρηγοριάδου, παιδοψυχίατρο, Δρ. Παν/μίου Αθηνών, Διευθύντρια Μονάδας Εφήβων Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας και Ερευνών.

Επιμορφωτική Hμερίδα με θέμα: «α. Ένταξη μαθητών με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) στο σχολικό περιβάλλον β. Η Δυναμική τη Ομάδας»

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

 Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης, σας προσκαλούν στην Επιμορφωτική Hμερίδα που διοργανώνουν σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο της 25ης Εκπαιδευτικής  Περιφέρειας Δ.Ε.  Αττικής, με θέμα:

 «α. Η Ένταξη μαθητών με Δ.Α.Φ. (Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος) στο  σχολικό περιβάλλον

   β. Η Δυναμική της Ομάδας »

Η Hμερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23  Απριλίου 2015  και ώρες  08:00 ? 14:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης (Δ. Σολωμού και Αγίας Βαρβάρας 1, τηλ.: 2102811910).

Για το πρόγραμμα της ημερίδας πατήστε edo

 Για την πρόσκληση πατήστε edo

afisa-aytismos

 

Μύθοι και Αλήθειες στον εικονικό κόσμο του Διαδικτύου

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

Το 3ο & 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Ψυχικού και οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων σας καλούν σε ενημερωτική συζήτηση, την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 και ώρα 6.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων των σχολείων,  Καραθεοδωρή και Κ. Ουράνη 16 με θέμα:

"Μύθοι και Αλήθειες στον Εικονικό Κόσμο του Διαδικτύου"

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε edo

Βραβείο καλύτερης ταινίας του 7ου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών «Πάμε σινεμά;» στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ηρακλείου

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015


Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων του 7ου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών του προγράμματος «Πάμε σινεμά;», στο αμφιθέατρο του Αθήνα 98,4 στο κέντρο Τεχνόπολις, στο Γκάζι. Στην κριτική επιτροπή του φεστιβάλ συμμετείχαν γνωστοί καλλιτέχνες του κινηματογράφου και είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 31 ταινίες.

Τo βραβείο καλύτερης ταινίας για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση κατέλαβε το 11ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ηρακλείου Αττικής για την ταινία «Το κούρεμα». Το βραβείο παρέδωσε στους μαθητές ο αγαπητός κωμικός ηθοποιός Κώστας Βουτσάς.

Για να δείτε την ταινία πατήστε στον υπερσύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=5pPv2fAqcJA

 

Επίσκεψη Εργασίας των εκπαιδευτικών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής στην Πολωνία

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Τριήμερη επίσκεψη εργασίας στο κέντρο  SZKO?A PODSTAWOWA (Κέντρο Εκπαίδευσης για Παιδιά και Εφήβους με Αναπηρίες) της πόλης Szczytno στην Πολωνία πραγματοποίησε το προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής από τις 23 έως τις 25 Μαρτίου 2015.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ ?BuildingBridges? το οποίο σχεδιάστηκε από τους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Σχολείου και ήταν η δεύτερη καθώς το Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο «Απόστολος Βαρνάβας» Αμμοχώστου στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε edo

 

Γιορτή Βιβλίου του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου,  «Γιορτή Βιβλίου».

 

 

Έκθεση βιβλίου 6ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς - Πηνελόπη  Δέλτα, σας προσκαλεί στην Έκθεση Παιδικού Βιβλίου που διοργανώνει στην αίθουσα πολλαπλών  χρήσεων του σχολείου, το Σάββατο 28/3 και την Κυριακή 29/3 και ώρα 10 π.μ. - 6 μ.μ.

 

 

16ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου: «Να αποδέχεσαι τους άλλους ? αλλά και τον εαυτό σου ? έτσι όπως είναι!»

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Οι μαθητές και μαθήτριες του 16ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου είχαν την ευκαιρία φέτος να μιλήσουν στο σχολείο τους για θέματα διαφορετικότητας και ρατσισμού με αφορμή το εκπαιδευτικό υλικό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες πάνω στο οποίο δούλεψαν με τους εκπαιδευτικούς τους. Με μεγάλη μας χαρά λάβαμε τις δύο αφίσες που δημιούργησε εμπνευσμένη από τη συζήτηση στο σχολείο η μαθήτρια της Στ΄ Τάξης Αγάπη Βλάχου. Το μήνυμά της «Να αποδέχεσαι τους άλλους ? αλλά και τον εαυτό σου ? έτσι όπως είναι!» είναι η καλύτερη παρακίνηση και προτροπή προς όλους μας, λίγες μόνο ημέρες πριν από τη Διεθνή Ημέρα για Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων στις 21 Μαρτίου. Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν παρόμοιες δράσεις, όπως η πρωτοβουλία του 16ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, μπορούν να βρουν πολλές ιδέες στην ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας στο http://bit.ly/1DAyhMe

Τα έργα είναι στο σύνδεσμο http://www.unhcr.gr/1againstracism/na-apodechese-tous-allous-alla-ke-ton-eafto-sou-etsi-opos-ine/

 

 

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)