Joomla Free Template by FatCow Hosting

Πρόσκληση στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του 1ου Ειδικού ΔΣ Αμαρουσίου

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

PROSKLHSH EID. SIKIARIDEIO Οι μαθητές-τριες και ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου Ειδικού ΔΣ Αμαρουσίου σας προσκαλούν στη χριστουγεννιάτικη παράσταση των μαθητών-τριών του σχολείου με τίτλο: "Ρούντολφ το ελαφάκι" που θα γίνει την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 10:30 π.μ στο χώρο του σχολείου.

Το Θεατρικό Έργο των Μαθητών του ΣΤ2' του 1ου Δ.Σ. Νέου Ψυχικού

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012
Πατήστε την εικόνα για να τη μεγεθύνετεΣας καλούμε να διαβάσετε το θεατρικό έργο "Είμαστε φτιαγμένοι από την ύλη των Ονείρων;" που έγραψαν και παρουσίασαν οι μαθητές του ΣΤ2' του 1ου Δ.Σ. Νέου Ψυχικού στα πλαίσια του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής με τη δασκάλα τους κ. Σπυριδούλα ΜπιρπίληΠατήστε εδώ  για να κατεβάσετε το έργο.

Μαθητική Εφημερίδα "ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ"

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 03 Απριλίου 2012
Σας πληροφορούμε ότι οι μαθητές του Ε1 του 5ου Δ.Σ. Χαλανδρίου με την καθοδήγηση του δασκάλου τους κ. Βασίλη Φουρτούνη εκδίδουν τη μαθητική εφημερίδα ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή τα δύο πρώτα τεύχη της εφημερίδας.

Εβδομάδα Αφιερωμένη στο Παιδικό Βιβλίο στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, το 19ο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας διοργανώνει δραστηριότητες για τους μαθητές όλων των τάξεων, με επίκεντρο το παιδικό βιβλίο και στόχο την ενδυνάμωση της σχέσης των μαθητών με το βιβλίο:

 

Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίων

«Να σας πω μια ιστορία;»

«ΔΙΑΒΑ-ΖΩ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ»

 

Κατεβάστε το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του σχολείου .

Πασχαλινό Παζάρι στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012
Πατήστε την εικόνα για να μεγεθύνετε την πρόσκλησηΟ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δ.Σ. Νέας Ιωνίας σας προσκαλεί σε Πασχαλινό παζάρι με καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών την Κυριακή 1η Απριλίου στις 17.00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου. Πατήστε την εικόνα για να μεγεθύνετε την πρόσκληση. 

Το 14ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας Συμμετέχει στην Ώρα της Γης

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012
Πατήστε την εικόνα για να τη μεγεθύνετεΤο 14ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας συμμετέχει στην Ώρα της Γης και σβήνει το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 20.30 τα φώτα για μία ώρα, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος. Ενημερωθείτε από το συνημμένο αρχείο.

Επίσκεψη Φιλαναγνωσίας στο 2ο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Η συγγραφέας Μαρία Ανδρικοπούλου επισκέφτηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Η επίσκεψη έγινε την Τρίτη 27 Μαρτίου 2012. Οι μαθητές της Β' τάξης είχαν επεξεργαστεί με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών το παραμύθι ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ μέσα από αφήγηση, εικαστικές δημιουργίες, δραματοποίηση, κατασκευές. Η συγγραφέας μίλησε στα παιδιά για το έργο της και απάντησε στις εύστοχες ερωτήσεις τους. Η υπεύθυνη φιλαναγνωσίας Αγγελική Σμυρνιού είχε φροντίσει για την άρτια οργάνωση της επίσκεψης, ενώ ο διευθυντής του σχολείου Νίκος Μπέτζελος σύστησε τη συγγραφέα στα παιδιά και την ευχαρίστησε για την επίσκεψη. Την παράσταση έκλεψε ένα αληθινό κουνελάκι που είχε φέρει γονέας μαθήτριας του Β1, μιας και το βιβλίο πραγματεύεται την αλλαγή περιβάλλοντος μέσα από μια ιστορία που πρωταγωνιστεί ένας μικρός λαγός, ο Πασχάλης.

 

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

1
2
3
4
5
064
065
066
068
073
01/10 
start stop bwd fwd

Έκθεση Παιδικού Βιβλίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012
Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Δ.Σ. Κηφισιάς ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων. Την ίδια ημέρα, η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ασπασία Κατσούλη θα μιλήσει και θα συζητήσει με τους μαθητές του σχολείου για το παιδικό βιβλίο. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 6 Απριλίου.

Το Νέο Ιστολόγιο του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012
Πατήστε την εικόνα για να μεταφερθείτε στο ιστολόγιοΣας ενημερώνουμε ότι εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται στο διαδίκτυο το νέο ιστολόγιο του 16ου Δ.Σ. Αμαρουσίου. Σκοπός της λειτουργίας του ιστολογίου είναι η ενημέρωση, η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Φιλοδοξία των συντελεστών είναι η καθημερινή ροή αναρτήσεων με θέματα που θα αφορούν όχι μόνο τις δράσεις και τα νέα του Σχολείου, αλλά και τις επιστήμες, την εκπαίδευση και την καθημερινότητα. Στο ιστολόγιο θα φιλοξενούνται οι ανακοινώσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και του Δήμου Αμαρουσίου για την ολόπλευρη επικοινωνία όλων των φορέων που εμπλέκονται στο παραγόμενο εκπαιδευτικό προϊόν. Σας καλούμε να επισκεφθείτε το ιστολόγιο στη διεύθυνση: http://blogs.sch.gr/16dimamarous/.

Πρόσκληση σε Εκδήλωση στο Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας & Αγωγής Πειραιώς - Εκάλης

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012
Το Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας & Αγωγής Πειραιώς - Εκάλης σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας παιδιών στην Εκάλη (Θησέως 131) την Κυριακή 1η Απριλίου 2012 και ώρες 11.00-13.00 με αφορμή τη φύτευση του "Λαχανόκηπου των Παιδιών". Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει η φύτευση του Λαχανόκηπου από τα παιδιά του Ιδρύματος και τους επισκέπτες και θα υπάρχουν πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις, ψυχαγωγικού και εκπαδευτικού χαρακτήρα για τα παιδιά. Κατεβάστε την πρόσκληση της εκδήλωσης.

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)