Joomla Free Template by FatCow Hosting

Πασχαλινό Παζάρι του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015
  Σας ενημερώνουμε ότι, την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, από τις 11.00 έως τις 18.00, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης διοργανώνει πασχαλινό παζάρι στο χώρο του σχολείου.

Ημερίδα με θέμα: «Σχολικός Εκφοβισμός: Μύθοι και Αλήθειες»

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δ. Σχ. Μεταμόρφωσης και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, σας προσκαλούν (Πρόσκληση) στην ημερίδα που διοργανώνουν σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων της Μεταμόρφωσης, τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Π & Α Κυριακού» και τη Μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με θέμα:

«Σχολικός Εκφοβισμός: Μύθοι και Αλήθειες»


Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 18:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης (Πάρνηθος 20, Μεταμόρφωση).

 

Ενημέρωση-Συζήτηση με θέμα «Παιδιά και Διαδίκτυο»

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας  οργανώνουν ενημέρωση ? συζήτηση με θέμα:

 «ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ»

Στις μέρες μας, το Ίντερνετ αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας των ενηλίκων, όσο και των μικρών παιδιών που ξεκινούν να το χρησιμοποιούν.  Τι συμβαίνει όμως όταν αυτό, το κατά τα άλλα πολύτιμο και διασκεδαστικό εργαλείο, φέρνει το παιδί σας αντιμέτωπο με σοβαρούς κινδύνους; 

Την Τετάρτη 18/3/2015 και ώρα 18:00 θα συζητήσουμε μαζί για όλα αυτά καθώς και για τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Επίσης, θα γίνει επεξήγηση απλών μεθόδων για "Γονικό Έλεγχο" (Parental Control) στον οικιακό σας υπολογιστή, αλλά και στο κινητό ή το tablet σας. 

 

Επιμορφωτική Εκδήλωση με θέμα: "Εκφοβισμός και Ενδοσχολική Βία: Τι γνωρίζουμε και τι μπορούμε να κάνουμε;"

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2015

Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. διοργανώνει ανοιχτή επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα:
"Εκφοβισμός και Ενδοσχολική Βία: Τι γνωρίζουμε και τι μπορούμε να κάνουμε;". Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της δράσης:

"ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ"

 Στην εκδήλωση θα μιλήσουν Eιδικοί Ψυχικής Υγείας της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.- Ιδρυτής & Επιστ. Υπεύθυνος: Καθ. Ι. Τσιάντης).

 Με τη συμμετοχή του Συγγραφέα Παιδικών Βιβλίων Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Τόπος διεξαγωγής: Δημαρχείο Χολαργού, Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Περικλέους 55, 15561 Χολαργός. Για περισσότερες πληροφορίες/δηλώσεις συμμετοχής, 2106546524, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., http://www.epsype.gr/index.php/el/.

 Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Εκδήλωση στο 2ο Δ.Σ. Μελισσίων με θέμα "Το μάθημα των Αγγλικών στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού: Γιατί & Πώς"

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2015

Ενημερωθείτε σχετικά με την εκδήλωση που θα γίνει στο 2ο Δ.Σ. Μελισσίων με θέμα: "Το μάθημα των Αγγλικών στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού: Γιατί & Πώς"την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00, στους χώρους της σχολικής μονάδας.

 

Εκδήλωση στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015
Σας ενημερώνουμε ότι, την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 19:00, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο: "Οι περιπέτειες της Παπλωματούς".

 

Φεστιβάλ στο 5ο ΔΣ Χαλανδρίου

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Χαλανδρίου σας ενημερώνει για το Φεστιβάλ το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο, την τρέχουσα εβδομάδα. Ενημερωθείτε από το σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα του Συλλόγου.

Δράσεις 16ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Το 16ο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας σας προσκαλεί (Πρόσκληση):

1. Την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015, στις 5:00 μ.μ. στην ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί εντός των εγκαταστάσεων του σχολείου, από την εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών Ειρήνη Νικάκη, για Πρόληψη Ατυχημάτων και Πρώτες Βοήθειες.

2. Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015, στις 5:00 μ.μ. στο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο από την Κλινική Διαιτολόγο ? Διατροφολόγο Κωνσταντίνα Εξαρχοπούλου με θέμα: "Διατροφή και Υγεία".

Ταινία Animation Μικρού Μήκους "Το Πολύχρωμο Χωριό" από τους Μαθητές/τριες του Διαπολιτισμικού Δ.Σ. Αλσούπολης

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Η ταινία animation μικρού μήκους "Το Πολύχρωμο Χωριό" δημιουργήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α' τάξης του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Αλσούπολης. Το σενάριο στηρίζεται στην ιστορία «Το ταξίδι του Όμ» από το βιβλίο των Δάφνη Φιλίππου-Πόλα Καραντάνα «Ιστορίες για να ονειρεύεσαι...Παιχνίδια για να μεγαλώνεις».

 

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)