Joomla Free Template by FatCow Hosting

Διάκριση μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό “Το μάθημα…παιχνίδι”

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Ο Διευθυντής Π.Ε. Β' Αθήνας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την βράβευσή τους και την σημαντική διάκρισή τους στον 1ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού με θέμα «Ανασκαφή στις Μυκήνες». 

Τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. "Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ" - Hμέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 - 16ο Δημοτικό Χαλανδρίου

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 08 Μαϊος 2020

  Για να δείτε την ανακοίνωση της αιμοδοσίας πατήστε εδώ.                                                                                         

Για να δείτε την αφίσα της αιμοδοσίας πατήστε εδώ.                                                                                                        

 

Προπαρασκευαστικό Σεμινάριο για το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

  Σας ενημερώνουμε ότι, μετά την επιτυχή διεξαγωγή του 2ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Β΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, πρόκειται να συνδιοργανώσει με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Γ΄ και Δ΄ Αθήνας, δια των αντίστοιχων Υπευθύνων, το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας και τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη-Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης.

Για να δείτε το έγγραφο της Διεύθυνσης ΠΕ Β' Αθήνας πατήστε εδώ.

Δελτίο τύπου_Ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων ΚΑ1_9ο Δ.Σ. Ηρακλείου

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019

 Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής, ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση και τη διάχυση των αποτελεσμάτων του Προγράμματος Erasmus+/KA1 (2018-2019) του σχολείου με τίτλο: «Αξιοποιούμε την ευρωπαϊκή εμπειρία: βελτιώνοντας τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στην τάξη, δημιουργούμε ένα ελκυστικό ευρωπαϊκό σχολείο ανοιχτό για όλους τους μαθητές χωρίς αποκλεισμούς». 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Παρουσίαση 2ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης: «Σκέφτομαι ? Εκφράζομαι ? Επικοινωνώ ? Η τέχνη στη ζωή μας μέσα από την τέχνη του λόγου

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019

Σας ενημερώνουμε ότι το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης: «Σκέφτομαι ? Εκφράζομαι ? Επικοινωνώ ? Η τέχνη στη ζωή μας μέσα από την τέχνη του λόγου», που διοργανώνει η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π.Ε. Γ΄, Δ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής, δια των αντίστοιχων Υπευθύνων και το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.), θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 13:00 ? 16:00 για τα σχολεία της Διεύθυνσής μας, στον χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα).

Πρόσκληση

 Παρουσίαση

Ενημερωτική- επιμορφωτική ημερίδα και εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «Βουτιά στον κόσμο του βιβλίου»

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018

      Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄, Γ΄ και Δ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνουν ενημερωτική, επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: "Βουτιά στον κόσμο του βιβλίου"

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου  2018 στο χώρο της Σχολής Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου (Μιλήση 3, Παλλήνη, πλησίον σταθμού προαστιακού σιδηροδρόμου «Παλλήνη», χάρτης: https://goo.gl/maps/uuQPaLHgFnE2 ) κατά τις ώρες 17:30-20:30.  

Συνημμένα:

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής 2018 ? Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής κατέκτησε τη 2η Θέση

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

Η ομάδα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής «CrazyBuilders» κατέκτησε τη 2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής που διεξήχθη στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου στις 4 Μαρτίου 2018. Ο Διευθυντής Π.Ε. Β' Αθήνας, κ. Αθανάσιος Ηρ. Ανδρώνης και το προσωπικό της Διεύθυνσης συγχαίρουν την ομάδα και το σχολείο για την επιτυχία τους.

Η προετοιμασία των μαθητών έγινε στο πλαίσιο της δραστηριότητας Ρομποτικής που ξεκίνησε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου.

Η ιδέα τους ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη. Το σενάριο είναι τοποθετημένο στο όχι και τόσο μακρινό πια 2039 και έχει ως εξής: «Όλα ξεκίνησαν το 2011 όταν η NASA έστειλε στον Άρη το ρομποτικό όχημα Curiocity για να εξερευνήσει τον πλανήτη και να συλλέξει στοιχεία από το έδαφος και την επιφάνειά του. Ακολούθησαν χρόνια αναλύσεων των στοιχείων στα εργαστήρια στη Γη όπως και η αποστολή πιο σύγχρονων ρομποτικών οχημάτων στον Άρη για ακόμα πληρέστερη συλλογή στοιχείων του πλανήτη. Όλα αυτά οδήγησαν τους επιστήμονες στην απόφαση ότι ο πλανήτης θα μπορούσε να γίνει κατοικήσιμος μετά από πολλά χρόνια. Βασικός στόχος ήταν να βρεθεί ο τρόπος για την ασφαλή παραμονή και διαμονή επιστημόνων στην επιφάνεια του πλανήτη. Έτσι ξεκίνησε το πρόγραμμα TheraCityOne, που είναι σε εξέλιξη μέχρι και σήμερα. Στόχος του προγράμματος είναι η κατασκευή από ρομποτικούς μηχανισμούς, στον κόκκινο πλανήτη, κατοικίας της πρώτης ομάδας 7 επιστημόνων που πρόκειται να σταλεί εκεί. Η επιστημονική ομάδα θα προετοιμάσει άλλες κατοικίες για τις επόμενες επανδρωμένες αποστολές.»

Η κατασκευή των τούβλων στον Άρη στηρίζεται στη μέθοδο της Συμπίεσης και Ανάφλεξης Αρειανού Ρεγκόλιθου.

2

Η κατασκευή τους αποτελείται από δύο μέρη:

Το πρώτο είναι υπεύθυνο για την εισαγωγή του ρεγκόλιθου σε ειδικό θάλαμο συμπίεσης και ανάφλεξης και την έξοδο του νέου τούβλου από το θάλαμο στον ιμάντα εξόδου.

3

Το δεύτερο μετακινεί το νέο τούβλο, μέσω του ιμάντα εξόδου, σε ειδικό όχημα με κουβά. Το όχημα ξεφορτώνει το νέο τούβλο στη νέα κατοικία.

45

 

3η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Σας ενημερώνουμε ότι, η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.) και το Παράρτημα Π.Ε.ΚΑ.Π. Στερεάς Ελλάδας διοργανώνουν σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική με έδρα τη Λαμία (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής με έδρα τη Λαμία (Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας) και το Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού με έδρα τη Χαλκίδα (Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας) το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής, με θέμα:

«Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση – Σύγχρονες Διδακτικές Προσεγγίσεις».

Το συνέδριο θα διεξαχθεί από 5 έως 7 Μαΐου 2017 στην πόλη της Χαλκίδας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και υπό την ευγενική υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πρόσκληση σε εκδήλωση

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2016

Σας κοινοποιούμε την παρακάτω πρόσκληση εκ μέρους του κ. Γιαννίκα Αθανάσιου, σχολικού συμβούλου της 24ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Ατικής.

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)