Joomla Free Template by FatCow Hosting

Πρόσκληση σε επιμορφωτικό σεμινάριο Αγωγής Υγείας "Το μαγικό παραμύθι ως μέσο αυτογνωσίας και μετακίνησης προς την ενηλικίωση"

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019

 Η  Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με τη Δ/νση Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω των αντίστοιχων  Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, διοργανώνει σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα:

"Το μαγικό παραμύθι ως μέσο αυτογνωσίας και μετακίνησης προς την ενηλικίωση"

Τι είναι το μαγικό παραμύθι; Σε ποιους απευθύνεται; Ποια σχέση έχει το μαγικό παραμύθι με την αναζήτηση της αυτονομίας, της αυτογνωσίας και τελικά, με τη μετάβαση στην ουσιαστική ενηλικίωση; Ποιο κόστος καταβάλλει ο ήρωας (ή η ηρωίδα) "για να μεγαλώσει"; Ποιο είναι το νόημα της μοναχικής πορείας του ήρωα ή της ηρωίδας του μαγικού παραμυθιού, της δοκιμασίας, του πένθους, της οφειλής, του εύθετου χρόνου;  Και πώς συνδέονται όλα αυτά με το κόστος της ενηλικίωσης;

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 και ώρες  17:30 - 19:30, με εισηγήτρια την συγγραφέα και αφηγήτρια παραμυθιών Λίλη Λαμπρέλλη.

Επισυναπτόμενο:

  Εγκύκλιος

Επιμορφωτικό σεμινάριο Αγωγής Υγείας για το εκπαιδευτικό υλικό «ΤΟ ΠΑΠΑΚΙ ΠΑΕΙ...»

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019

 H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της  Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με  Το Χαμόγελο του Παιδιού, διοργανώνουν 4ωρο βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς  της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, με στόχο τη γνωριμία με το εκπαιδευτικό υλικό «Το παπάκι πάει...».

Το  «Παπάκι πάει...» αποτελεί  ένα πρωτότυπο υλικό πρωτογενούς πρόληψης,  το οποίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (μαθητές/ μαθήτριες της Α΄ και Β΄τάξης Δημοτικού). Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος είναι εγκεκριμμένο για το σχ. έτος 2019-2020, σύμφωνα  με το υπ΄αριθμ. Φ.2.1/ΠΜ/ 158577/Δ7/10-10-2019 έγγραφο της Γενικής Δ/νσης Σπουδών του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Επισυναπτόμενο:

  Εγκύκλιος

Ανακοινοποίηση στο ορθό του πίνακα τοποθετήσεων αναπληρωτών ΠΕ60 για Παράλληλη Στήριξη

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

 Ανακοινοποίηση ως προς τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ60 για παράλληλη στήριξη στο 8ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, στο 7ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου και στο 8ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου.

Επισυναπτόμενα:

  Ανακοινοποιημένος πίνακας τοποθετήσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ70, ΠΕ60 ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (20-11-2019)

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019

 Προσκαλούνται τα μέλη του  Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β' Αθήνας να προσέλθουν στα Γραφεία της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας στο Μαρούσι (Κηφισίας 20 - 2ος όροφος), στις 20 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ., προκειμένου να ενημερωθούν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και στη συνέχεια να λάβουν μέρος στην συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε.

Επισυναπτόμενα:

  Πρόσκληση προς τα μέλη του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β' Αθήνας

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ70 ΠΕ60 ΠΑΡΑΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

 Ο Διευθυντής Π.Ε. Β΄Αθήνας ανακοινώνει την αριθ.373/14408 /13-11-2019 Πράξη τοποθέτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ70,ΠΕ60 ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ. Παρακαλούνται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να παρουσιαστούν  στα σχολεία τοποθέτησης την Πέμπτη 14/11/2019 και να αναλάβουν υπηρεσία

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)