Joomla Free Template by FatCow Hosting

Ανακοινοποίηση - Ορισμός ορίων σχολικών περιφερειών των Νηπιαγωγείων και Ειδικών Νηπιαγωγείων της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, σχολικού έτους 2020 ? 2021

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 12 Μαϊος 2020

 Ανακοινοποιούμε την Απόφαση ορισμού των ορίων σχολικών περιφερειών των Νηπιαγωγείων και Ειδικών Νηπιαγωγείων της  Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, σχολικού έτους  2020 ? 2021 ως προς τα όρια του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης.

Ορισμός ορίων σχολικών περιφερειών των Νηπιαγωγείων και Ειδικών Νηπιαγωγείων της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, σχολικού έτους 2020 ? 2021

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 11 Μαϊος 2020

 Σας κοινοποιούμε την Απόφαση ορισμού των ορίων σχολικών  περιφερειών των Νηπιαγωγείων και Ειδικών Νηπιαγωγείων της  Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, σχολικού έτους  2020 ? 2021.

Ηλεκτρονικές εγγραφές στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας.

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 09 Μαϊος 2020

  Οι εγγραφές στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας, για το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, την οποία υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των νηπίων/προνηπίων για το νηπιαγωγείο που ανήκουν, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους και σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του νηπιαγωγείου και εντός της προθεσμίας της περίπτωσης α' της παραγράφου 4 του άρθρου 6 του π.δ. 79/2017, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. 

Λειτουργία των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 08 Μαϊος 2020

 Σας ενημερώνουμε ότι τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) λειτουργούν, από 07-05-2020, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Υ.Α. 211076/ΓΔ4/6-12-2018 (ΦΕΚ Β΄ 5614) «Ενιαίος Κανονισμός λειτουργίας των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) και ειδικότερα καθήκοντα και αρμοδιότητες του προσωπικού τους» προγραμματίζοντας τις ενέργειές τους, οι οποίες απαιτούν και φυσική παρουσία μαθητών/τριών και γονέων ή κηδεμόνων, για τη διεκπεραίωση αιτημάτων αξιολόγησης και έκδοσης εκθέσεων αξιολόγησης-γνωμάτευσης με προτεραιότητα σε αιτήματα αξιολόγησης μαθητών/τριών Γ΄ Λυκείου για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλαγής βαθμίδας, επανάληψης φοίτησης και υποστήριξης από εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης ή ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Τα ανωτέρω εφαρμόζονται κατ? αναλογία και για τη λειτουργία των Δευτεροβάθμιων Επιτροπών Διεπιστημονικής Αξιολόγησης.Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ψυχική υγεία των παιδιών εν μέσω της πανδημίας COVID-19/Οδηγός για Γονείς

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 07 Μαϊος 2020

 Μετά από επιστολή του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Αθηνών του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «ΠΑΝ. & ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» με θέμα «Ψυχική υγεία των παιδιών εν μέσω της πανδημίας COVID-19/Οδηγός για Γονείς» και λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 21/30-04-2020 του Δ.Σ.) σάς γνωστοποιούμε ότι στον ιστότοπο του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων στη σελίδα «Covid-19 Υλικό για γονείς» (https://ipkathens4.wixsite.com/ipka/covid-19-yliko-gia-goneis) έχει αναρτηθεί Οδηγός για Γονείς «Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά μας για την πανδημία από τον κορωνοϊό και να αντιμετωπίσουμε μαζί την κρίση», ο οποίος περιέχει συμβουλές για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού».

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (07-05-2020)

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 05 Μαϊος 2020

 Προσκαλούνται τα μέλη του  Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β' Αθήνας να προσέλθουν στα Γραφεία της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας στο Μαρούσι (Κηφισίας 20 - 2ος όροφος), στις 7 Μαΐου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9:00 π.μ., προκειμένου να ενημερωθούν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και στη συνέχεια να λάβουν μέρος στην συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε..

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020

  Αναφορικά με τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το Υπουργείο διαθέτει σε όλα τα Νηπιαγωγεία της χώρας ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα για την πραγματοποίηση μαθημάτων, μέσω τηλεδιάσκεψης, από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς προς τους μαθητές τους. Μετά την καθολική εφαρμογή σε όλα τα Λύκεια, τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά της χώρας η εφαρμογή διευρύνεται πλέον και στα Νηπιαγωγεία. Στόχος είναι η διατήρηση της επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία. Επιδίωξη του Υπουργείου Παιδείας είναι να δοθεί μεγαλύτερη αυτονομία σε κάθε σχολική μονάδα, έτσι ώστε να προσαρμόσει την παρεχόμενη δυνατότητα εξ αποστάσεως διδασκαλίας στις υφιστάμενες ανάγκες της. Για το λόγο αυτό οι Προϊστάμενοι/ες των Νηπιαγωγείων, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα διαμορφώνουν το πρόγραμμα για κάθε τμήμα. Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου θα συμβάλλουν με τη σειρά τους στην παιδαγωγική υποστήριξη του εγχειρήματος.

Παρακαλούνται οι Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων να διαβάσουν άμεσα την ηλεκτρονική αλληλογραφία (e-mail) της σχολικής τους μονάδας

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για την Β ξένη γλώσσα στο Δημοτικό σχολείο

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 21 Απριλίου 2020

Σας κοινοποιούμε το με αρ. πρωτ. Φ.52/45596/Δ1/13-04-2020 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με "Κριτήρια επιλογής και όρους υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για την Β ξένη γλώσσα στο Δημοτικό σχολείο".

Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 21 Απριλίου 2020

Σας κοινοποιούμε το με αρ. πρωτ. Φ.52/38300/Δ1/17-03-2020 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τη διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021. 

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)