Joomla Free Template by FatCow Hosting

Υιοθέτηση του Καταστατικού Χάρτη της Γης (Εarth Charter) από εκπαιδευτικούς και σχολικές μονάδες της Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019
 Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία του Καταστατικού Χάρτη της Γης στην Ελλάδα (The Earth Charter Hellas) (http://www.earthcharterhellas.edc.uoc.gr) και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλαίσιο της υλοποίησης των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος 2019-2020 υποστηρίζει για έκτη συνεχόμενη χρονιά την υιοθέτηση των αρχών του Καταστατικού Χάρτη της Γης (Earth Charter) από εκπαιδευτικούς και σχολικές μονάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Σχεδιασμός και υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων για το Σχολικό Έτος 2019-2020

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019

 Σας κοινοποιούμε την εγκύκλιο υπ' αρ. πρωτ. 190790/Δ7/4-12-2019 του Υ.ΠΑΙ.Θ. σχετικά με τον Σχεδιασμό και την Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) για το σχολικό έτος 2019-2020.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προγραμμάτων είναι η Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019Η αίτηση και φέτος θα συμπληρωθεί και θα υποβληθεί μόνο ηλεκτρονικά μέσω των παρακάτω υπερσυνδέσμων.
 

Επιμορφωτική συνάντηση Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα: «Τα οφέλη της τέχνης και της μουσικής σε ΑμεΑ»

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019

 Σας ενημερώνουμε ότι η  Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας και οι Διευθύνσεις Π.Ε. Α?, Γ?, Δ? Αθήνας, Ανατολικής Αττικής  και Πειραιά, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων,  διοργανώνουν, σε συνεργασία με τo  Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Music & Art 4 All, επιμορφωτική συνάντηση με θέμα:

                  «Τα οφέλη της τέχνης και της μουσικής σε ΑμεΑ»

Η επιμορφωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, κατά τις ώρες 13:15-15:00 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, χάρτης: https://goo.gl/maps/57WG4QAuqxVZHc656 , πλησίον σταθμού μετρό Σύνταγμα).

Επισυναπτόμενα:

  Εγκύκλιος

Πλήρωση θέσης Υποδιευθυντή Δημοτικού Σχολείου της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019

Σας κοινοποιούμε την υπ. αριθμ. Φ.11.4/15411/2-12-2019 προκήρυξη της Διεύθυνσης Π.Ε. Β' Αθήνας σχετικά με την πλήρωση θέσης Υποδιευθυντή Δημοτικού Σχολείου, της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας.

 Προκήρυξη

 Αίτηση Υποδιευθυντή

 Υπεύθυνη Δήλωση

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (2-12-2019)

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019

 Προσκαλούνται τα μέλη του  Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β' Αθήνας να προσέλθουν στα Γραφεία της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας στο Μαρούσι (Κηφισίας 20 - 2ος όροφος), στις 2 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00 προκειμένου να ενημερωθούν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και στη συνέχεια να λάβουν μέρος στην συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε.

Πρόσκληση προς τα μέλη του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β' Αθήνας

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019

 Ο Διευθυντής Π.Ε. Β' Αθήνας, καλωσορίζει τους Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς που προσλήφθηκαν στη Διεύθυνση Π.Ε. Β' Αθήνας. Ευχόμαστε δύναμη και επιτυχία στο έργο σας. Σας ενημερώνουμε ότι η ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών θα γίνει από Tετάρτη 27/11/2019 έως και την Πέμπτη 28/11/2019 και ώρες 8:30-14:30, στα γραφεία της Διεύθυνσης, Λ. Κηφισίας 20 & Γκύζη 2ος όροφος. 

Παρακαλούμε τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, αφού συμβουλευτούν το συνημμένο αρχείο σχετικά με τα δικαιολογητικά, να τα καταθέσουν μέσα σε φάκελο Α4 με λάστιχο. Για γρηγορότερη εξυπηρέτηση παρακαλούμε να καταθέσετε συμπληρωμένα και την ανάληψη υπηρεσίας, υπεύθυνη δήλωση, αιτήσεις κατά περίπτωση καθώς και τα ατομικά στοιχεία που αντιστοιχούν στον κλάδο και το είδος πρόσληψης. Όλοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί (και αυτοί που εργάστηκαν στη Δ/νση μας τις προηγούμενες χρονιές) οφείλουν να προσκομίσουν το σύνολο των δικαιολογητικών.

Επισυναπτόμενα:

  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

 ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ

  ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

  ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

  ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

  ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗ

 ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Προθεσμία αιτήσεων μετάθεσης

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019

 Μετά από αίτημα της ΔΔΕ Χαλκιδικής για παράταση της προθεσμίας αιτήσεων μετάθεσης για έκτακτους λόγους (διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε μεγάλο τμήμα της περιοχής) ενώ υπάρχει δηλωμένη βούληση εκπαιδευτικών να υποβάλουν αίτηση μετάθεσης, και δεδομένων των προβλημάτων αυτών δεν μπορούν, θα παραμείνει το σύστημα ανοικτό και για τις δυο βαθμίδες μέχρι και μέχρι σήμερα 26/11/2019 στις 23:59.

Κλειστά μέχρι τις 10 π.μ. όλα τα σχολεία της Αττικής

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019

   Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων τα οποία αναμένεται να ενταθούν τις πρωινές ώρες, για την ασφάλεια των μαθητών με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τα σχολεία σε όλο το Λεκανοπέδιο θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 10 το πρωί.

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (25-11-2019)

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019

 Προσκαλούνται τα μέλη του  Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β' Αθήνας να προσέλθουν στα Γραφεία της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας στο Μαρούσι (Κηφισίας 20 - 2ος όροφος), στις 25 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ., προκειμένου να ενημερωθούν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και στη συνέχεια να λάβουν μέρος στην συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε.

Διευκρινίσεις - Οδηγίες για τις αιτήσεις μετάθεσης/βελτίωσης/οριστικής τοποθέτησης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2019-20

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 12-11-2019 ΕΩΣ 25-11-2019 και ώρα 15:00.

Αποστολή δικαιολογητικών έως 25-11-2019 στην ηλεκτρονική δ/νση metatheseisdipevath@gmail.com

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που προτίθενται να υποβάλουν σχετική αίτηση, να αποστείλουν ψηφιοποιημένα σε μορφή pdf, τα πρόσφατα (τριμήνου) δικαιολογητικά οικογενειακής κατάστασης, εντοπιότητας, συνυπηρέτησης, με email στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση. 

Το ηλεκτρονικό μήνυμα πρέπει να έχει την εξής δομή:

Θέμα: τύπος αίτησης, αριθμός πρωτοκόλλου αίτησης, αριθμός μητρώου εκπαιδευτικού

Σώμα μηνύματος/κειμένου: Ονοματεπώνυμο εκπ/κού, αριθμός μητρώου εκπ/κού, κλάδος/ειδικότητα, τύπος αίτησης, αρ.πρωτ. αίτησης, ΔΠΕ οργανικής.

Σε περίπτωση μη αποστολής δικαιολογητικών έως 25-11-2019, δεν θα είναι δυνατόν να υπολογιστούν τα αντίστοιχα μόρια της υποβληθείσας αίτησης.

Επισημαίνεται ότι άπαντες οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι τοποθετημένοι σε συγκεκριμένη σχολική μονάδα (διάθεση ΠΥΣΠΕ), υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση τοποθέτησης. Αίτηση υποβάλλουν και οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν συμπληρώσει πλήρες έτος στην περιοχή οργανικής τους θέσης.

Στην παρούσα φάση είναι υποχρεωτικό να κάνουν αίτηση οριστικής τοποθέτησης ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη διάθεση της Διεύθυνσης. Επίσης μπορούν να κάνουν αίτηση για βελτίωση όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να αλλάξουν σχολική μονάδα οργανικής θέσης.

Για να κάνουμε οποιουδήποτε είδους αίτηση μετάθεσης  μεταβαίνουμε στην ιστοσελίδα: https://teachers.minedu.gov.gr/, πηγαίνουμε στην επιλογή «Αιτήσεις Μετάθεσης» και πατάμε «Προσθήκη+» ώστε να ανοίξει νέα αίτηση. Επιλέγουμε το είδος της αίτησης που μας ενδιαφέρει και με το που ανοίξει η νέα αίτηση πατάμε «Προσωρινή αποθήκευση» ώστε να ενεργοποιηθούν όλα τα πεδία της αίτησης, να ελέγξουμε ότι είναι σωστά περασμένα τα στοιχεία μας και να εμφανιστούν και τα συνολικά μόρια. Αφού βεβαιωθούμε ότι η αίτησή μας είναι έτοιμη, πατάμε «Οριστικοποίηση». Σας εφιστούμε την προσοχή γιατί από τη στιγμή που πατάτε «Οριστικοποίηση» δεν έχετε πλέον καμία δυνατότητα αλλαγής ή εκ νέου αίτησης ίδιας κατηγορίας.
Για να βεβαιωθείτε ότι η αίτησή σας έγινε κανονικά, θα πρέπει να βλέπετε στην «κατάσταση αίτησης» την ένδειξη «Οριστικοποίηση από εκπαιδευτικό» και όταν πατάτε το «ματάκι» στα δεξιά και προβάλλεται στην οθόνη η αίτησή σας, να βεβαιώνεστε ότι αυτή έχει λάβει αριθμό πρωτοκόλλου. 

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει στις Παρατηρήσεις της αίτησής σας να αναγράφετε ποια πιστοποιητικά πρόκειται να αποστείλετε, είτε αυτά αποσταλούν στη Διεύθυνσή μας, είτε απευθείας στο Υπουργείο για τη διευκόλυνση της διαδικασίας. 

Τηλέφωνα επικοινωνίας με τη Δ/νση Π.Ε. Β' Αθήνας: 2132105747 - 2132105764

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)