Joomla Free Template by FatCow Hosting

Ημερίδα: «Πώς Μαθαίνουμε να Είμαστε και να Λειτουργούμε σαν Ομάδα στο Σχολείο»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014

Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης ΔΕΠΥ, την Ελληνική Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων με Προβλήματα Συμπεριφοράς και το Δήμο Αμαρουσίου, επιμορφωτική ημερίδα, για εκπαιδευτικούς και γονείς, με τίτλο:

 

«Πώς μαθαίνουμε να είμαστε και να λειτουργούμε σαν ομάδα στο σχολείο»


Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Δημήτρη Μόσχα, τηλ. 2132038000) και ώρες 18:00 - 20:30. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε στο σύνδεσμο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ.

Βιωματικό Σεμινάριο για τον Τραυματικό Θρήνο

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014

Μέριμνα

Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, διοργανώνει σε συνεργασία με τη ΜΕΡΙΜΝΑ - Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και το Θάνατο, βιωματικό σεμινάριο για τον τραυματικό θρήνοΤο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014, στο χώρο της ΜΕΡΙΜΝΑΣ (Παπανικολή 2α, Σίδερα Χαλανδρίου), τηλ. : 210 6463622 και ώρες 16:00 - 18:00. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε στο σύνδεσμο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ.

Ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων- Βιωματικό εργαστήριο: «Από τη λογοτεχνία στην οθόνη: Τα ταξίδια του Ιουλίου Βερν»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 01 Απριλίου 2014

Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, δια της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα-βιωματικό εργαστήριο με προβολή και σχολιασμό αποσπασμάτων ταινιών για εκπαιδευτικούς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Το θέμα της ημερίδας είναι «Από τη λογοτεχνία στην οθόνη: Τα ταξίδια του Ιουλίου Βερν» με εισηγήτρια την κ. Αγγελική Κορκοβέλου, Εκπαιδευτικό, Μ.Α. Επικοινωνίας και ΜΜΕ. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Απριλίου 2014 και ώρες 17.00-19.30, στο 7ο Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής (Λυκούργου και Αρτέμωνος, Αγία Παρασκευή, τηλ. 2106012914). Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: Ο σχολικός κήπος μέσα από ένα πρόγραμμα Π.Ε.: Κομποστοποίηση-Κατασκευή βραχόκηπου

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας & Τροιζήνας ? Μεθάνων και την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δ.Ε. Β΄ Αθήνας προγραμματίζει τη διεξαγωγή ημερίδας με θέμα

«Ο σχολικός κήπος μέσα από ένα πρόγραμμα Π.Ε.: Κομποστοποίηση-Κατασκευή βραχόκηπου»

στις 2 Μαΐου 2014. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Αφίσες για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ Με αφορμή τον εορτασμό στις 2 Απριλίου της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ- Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ? σας ενημερώνει ότι η αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα είναι στη διάθεση των σχολείων.

Συγκεκριμένα τα Σχολεία της Διεύθυνσης μπορούν να παραλαμβάνουν αφίσες από τη Διεύθυνση Β΄ Αθήνας (Μεσογείων 448) και την υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων κα Κατσούφη Ελένη, τα σχολεία του πρώην 2ου Γραφείου από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων (17ης Νοεμβρίου 9 & Ροδώνης) και το Δ/ντή του Σχολείου κο Αυτζή Μερκούρη (έφορο του ΚΕΠΒ).

Tα σχολεία της Ν. Ιωνίας μπορούν να παραλαμβάνουν αφίσες απο το 14ο ΔΣ Ν. Ιωνίας (Αφροδίτης 50), τα σχολεία του Ηρακλείου από το 10ο ΔΣ Ηρακλείου (Αυγής & Ματρόζου) και τα σχολεία της Μεταμόρφωσης από το 5ο ΔΣ Μεταμόρφωσης (Ανδριανείου 11). Για να διαβάσετε το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου πατήστε εδώ

Αναβολή του Εκπαιδευτικού Προγράμματος "Ομαλή Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό" - Νέες Ημερομηνίες Διεξαγωγής

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

Σας ενημερώνουμε  ότι το σεμινάριο με θέμα  τη μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό αναβάλλεται λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ στις 19, 20 Μαρτίου.

Ύστερα από συζήτηση και υπολογίζοντας διάφορους περιορισμούς, καταλήξαμε με τους συνδιοργανωτές από το Τμήμα Πρωτογενούς Πρόληψης στη Σχολική Κοινότητα του  ΚΕΘΕΑ, στις εξής νέες ημερομηνίες:
  • Παρασκευή 2 Μαΐου 2014
  • Δευτέρα 5 Μαΐου 2014
  • Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Οι ώρες συνάντησης θα είναι 16:00-20:00 και το σχολείο που θα μας φιλοξενήσει παραμένει το 13ο NΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (Άγιος Θωμάς , τηλ: 210 6197725).

Όλες οι αιτήσεις έγιναν αποδεκτές και ισχύουν για τις νέες ημερομηνίες, εφόσον το επιθυμείτε. Σας ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση και ευελπιστούμε να τα καταφέρουμε και να συναντηθούμε το Μάιο.

Η Υπεύθυνη Α.Υ. Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Νηπιαγωγούς με τίτλο: "OMAΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ NΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2014

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσής μας, σε συνεργασία με το Τμήμα Πρωτογενούς Πρόληψης στη Σχολική Κοινότητα, του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.), συνδιοργανώνουν το 12ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Νηπιαγωγούς της Δ/νσής μας με τίτλο:

 

«OMAΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ NΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ»

 

Οι συναντήσεις θα γίνουν στο 13ο NΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (Άγιος Θωμάς , τηλ: 210 6197725), στις παρακάτω ημέρες και ώρες: Δευτέρα , 17 Μαρτίου 2014 και ώρες 16.30 ? 20.30, Τετάρτη , 19 Μαρτίου 2014 και ώρες 16.30 ? 20.30 και Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 και ώρες 16.30 ? 20.30.

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να αποστείλουν όσοι ενδιαφέρονται στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Βιωματικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη «Εικονογράφηση μιας Αυτοβιογραφίας» Πρώτο Μέρος (1910-1940)

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, δια της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη, διοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με αφορμή την έκθεση «Εικονογράφηση μιας αυτοβιογραφίας».

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014, και ώρες 16:15 ? 19:00, στο Κτήριο Οδού Πειραιώς 138 του Μουσείου Μπενάκη.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τις 24 Μαρτίου 2014, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό τους, το τηλέφωνό τους και το σχολείο στο οποίο υπηρετούν.

Επισυνάπτεται το υπ' αριθ. 3164/27-2-2014 έγγραφο της Δ/νσης Π.Ε. Β΄Αθήνας , με την εγκύκλιο και το πρόγραμμα του σεμιναρίου.

Διεξαγωγή Ψηφοφορίας για το Διαγωνισμό Comic του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο « Δημοκρατία και Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Σχολείο»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Σας κοινοποιούμε το υπ' αριθμ. πρωτ. 7/25800/I/24-2-2014 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ σύμφωνα με το οποίο, μετά το διαγωνισμό κόμικ, τον οποίο είχε προκηρύξει το Συμβούλιο της Ευρώπης με τίτλο «Δημοκρατία και Ανθρώπινα Δικαιώματα στο σχολείο» με καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων στις 24 Δεκεμβρίου 2013, έχει ήδη ξεκινήσει η ψηφοφορία για την επιλογή των καλύτερων υποψηφιοτήτων, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Μαρτίου 2014.

 

Έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και να ψηφίσετε ηλεκτρονικά το κόμικ της προτίμησής σας στον παρακάτω σύνδεσμο: http://pjp-eu.coe.int/en/web/charter-edc-hre-pilot-projects/comics-competition

Διεξαγωγή του Αναβληθέντος Επιμορφωτικού Σεμιναρίου - Βιωματικού Εργαστηρίου με Τίτλο «Εκπαιδεύοντας μαθητές διαμεσολαβητές»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

«Εκπαιδεύοντας μαθητές διαμεσολαβητές»Σας ενημερώνουμε ότι το επιμορφωτικό σεμινάριο - βιωματικό εργαστήριο, με τίτλο:

«Εκπαιδεύοντας μαθητές διαμεσολαβητές»

που ήταν προγραμματισμένο για τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 και αναβλήθηκε, θα διεξαχθεί την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014, στο 4ο Δ. Σχ. Χαλανδρίου (Σαλαμίνος και Αριστοφάνους) και ώρες 17:00 έως 20:00.

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)