Joomla Free Template by FatCow Hosting

Ημερίδα «Επειδή είμαι παιδί? »

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013

Ημερίδα "Επειδή είμαι παιδί"Με το έγγραφο υπ' αριθμ. πρωτ. 15644/2-12-2013 , ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Δ/νσής μας, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα «Επειδή είμαι παιδί?», που συνδιοργανώνει η Δ/νσή μας, μέσω των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το Βρετανικό Συμβούλιο και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας.

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013, στο 1ο Δημ. Σχ. Ν. Ψυχικού (Ομήρου & Σεφέρη 21, Ν. Ψυχικό, τηλ. 210 6713822) και ώρες 16:45 έως 20:00.

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Αντισεισμικής Προστασίας Σχολικών Μονάδων

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013

Ο.Α.Σ.Π.Με το έγγραφό του με αριθμ. πρωτ. 14534/18-11-2013 , ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Δ/νσής μας σας προσκαλεί σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Αντισεισμική Προστασία Σχολικών Μονάδων», που συνδιοργανώνει η Δ /νσή μας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας και ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.). Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αμαρουσίου και ώρες 17:00 έως 19:30. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι προαιρετική.

Παράταση Προθεσμίας Υποβολής Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

Σας κοινοποιούμε την υπ'αριθμ. 182563/Γ7/28-11-2013 εγκύκλιο της ΣΕΠΕΔ σχετικά με την παράταση προθεσμίαςυποβολής Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και σας ενημερώνουμε ότι όλες οι προθεσμίες παρατείνονται για μία εβδομάδα.

Η Διατροφή ταξιδεύει μέσα από το Θέατρο σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών με την παράσταση: «Ο Χρυσός Τρίφτης και ο Σεφ Φέρρης»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Σύμφωνα με το έγγραφο υπ' αριθμ. πρωτ. 15359/27-11-2013 , σας κοινοποιούμε το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων με τίτλο "Ο Χρυσός Τρίφτης και ο Σεφ Φέρρης" που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών σε συνεργασία με τη Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας (μέσω των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων), για τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της περιφέρειάς μας και παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά τους μαθητές και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου σας. Η παράσταση είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για να εκτυπώσετε το πρόγραμμα των παραστάσεων που εξυπηρετεί την περιοχή σας, πατήστε στις παρακάτω εικόνες:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημερίδα «Απώλειες Ζωής ? Γέφυρες Στήριξης»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Ημερίδα «Απώλειες Ζωής ? Γέφυρες Στήριξης»Με το έγγραφο υπ' αριθμ. πρωτ. 14535/18-11-2013 , ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Δ/νσής μας σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα «Απώλειες Ζωής ? Γέφυρες Στήριξης» (σε συνέχεια της 1ης Ανακοίνωσης για την Ημερίδα) που συνδιοργανώνει η Δ/νσή μας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας και η «Μέριμνα» - Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και το Θάνατο. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Δημήτρη Μόσχα, τηλ. 2132038000) και ώρες 8:30 έως 15:00. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι προαιρετική. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι όλες οι αιτήσεις συμμετοχής που έχουν υποβληθεί έγιναν αποδεκτές.

Ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Με το έγγραφο υπ' αριθμ. πρωτ. 14418 /14-11-2013 , Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Δ/νσής μας σας προσκαλεί σε επιμορφωτική - ενημερωτική συνάντηση, μέσω της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254 (σταθμός metro Κεραμεικός και μετά Λεωφορεία: 049/Πειραιάς?Ομόνοια και 914/Ομόνοια?Πειραιάς?Παλαιά Κοκκινιά, στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ. ΗΣΑΠ: σταθμός ηλεκτρικού Καλλιθέας), την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 και ώρες 16:45 ? 19:00.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τις 27 Νοεμβρίου 2013, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό τους, το τηλέφωνό τους και το σχολείο στο οποίο υπηρετούν.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι προαιρετική. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής από τον φορέα.

Eπισκέψεις σε ΚΠΕ 2013-2014

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

Σας κοινοποιούμε το υπ' αριθμ. πρωτ. 173024/Γ7/13-11-2013 , του Τμήματος Β΄ της Διεύθυνσης ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ σχετικά με τις εκπαιδευτικές επισκέψεις σε ΚΠΕ κατά το τρέχον σχολικό έτος. Υποβολή αίτησης αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέχρι τις 29-11-2013 στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και μόνον σε αυτή. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Αναβολή Επιμορφωτικού Σεμιναρίου Αγωγής Υγείας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Σας ενημερώνουμε ότι το Επιμορφωτικό Σεμινάριο Αγωγής Υγείας που ήταν προγραμματισμένο για τη Δευτέρα 18/11/2013 μεταφέρεται την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013 λόγω έκτακτων επαγγελματικών υποχρεώσεων του εμψυχωτή. Σας ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση.

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Αγωγής Υγείας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ Με το έγγραφο υπ' αριθμ. πρωτ. 14095 /11-11-2013 , Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Δ/νσής μας σας προσκαλεί σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα-Γίνομαι Ενεργός Πολίτης», που συνδιοργανώνει η Δ/νσή μας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, με το Βρετανικό Συμβούλιο και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, σε Αίθουσα του Βρετανικού Συμβουλίου στην Πλατεία Κολωνακίου και ώρες 18:00 έως 20:00. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι προαιρετική. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Ημερίδα «Απώλειες Ζωής ? Γέφυρες Στήριξης»: 1η Ανακοίνωση

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013

Ημερίδα «Απώλειες Ζωής ? Γέφυρες Στήριξης»: 1η Ανακοίνωση Σας ενημερώνουμε ότι η Δ /νσή μας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας και η «Μέριμνα» - Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και το Θάνατο (www.merimna.org.gr), πρόκειται να συνδιοργανώσουμε επιμορφωτικά σεμινάρια σε θέματα που αφορούν στη στήριξη του μαθητή που θρηνεί, αλλά και της τάξης ή σχολικής κοινότητας που αντιμετωπίζει εμπειρίες θανάτου ή πολλαπλών απωλειών.

 

Η πρώτη ημερίδα θα υλοποιηθεί σε ώρες εκτός διδακτικού προγράμματος 9.00μ.μ. ? 16.00μ.μ. σε ένα από τα δύο πρώτα Σάββατα του Δεκεμβρίου. Ο τόπος και η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής θα ανακοινωθούν όταν συμπληρωθούν οι αιτήσεις και επιλεγούν οι συμμετέχοντες με σχετική εγκύκλιο του Δ/ντή Εκπαίδευσης της Δ/νσής μας. Κάθε Ημερίδα θα παρακολουθήσουν έως 100 άτομα.

 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο σύνδεσμο: Ημερίδα «Απώλειες Ζωής ? Γέφυρες Στήριξης»: 1η Ανακοίνωση

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)