Joomla Free Template by FatCow Hosting

Μήνυμα Διευθυντή προς τους Υποψήφιους Δ/ντές Σχολικών Μονάδων Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Κατηγορία: Γενικά Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2011

 

Αγαπητές Συναδέλφισσες,

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Επιτρέψτε μας, με σεβασμό στην προσφορά, το έργο, τη διαδρομή, το επιστημονικό κύρος και την κοινωνική δράση καθεμιάς και καθενός ξεχωριστά, από εσάς που συμμετέχετε στη διαδικασία επιλογής Δ/ντριών και Δ/ντών του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας, να ευχηθούμε ως Συμβούλιο Επιλογής Ειδικής Σύνθεσης, καλή επιτυχία.

 

Στη δασκάλα, στο δάσκαλο της τάξης οφείλουμε όλοι την αναγνώριση και την καταξίωση που δικαιωματικά τους ανήκει. Η διαδικασία επιλογής που ξεκίνησε με την αποτύπωση των μετρήσιμων μορίων και προχωρά στη συνέντευξη που ξεκινά αύριο, πρέπει να υπηρετήσει αυτό το σκοπό, να ενισχύσει το κύρος του εκπαιδευτικού και να αποδείξει στην πράξη, τη διαφάνεια και την ισονομία προς όλους.

 

Γνωρίζω την ένταση και την πίεση των ημερών που υπάρχει σε κάθε υποψήφια και υποψήφιο, την κατανοώ απόλυτα και ξέρω ότι προέρχεται από την ατομική ευθύνη, την υπευθυνότητα και τη συνέπεια που μας χαρακτηρίζει και μας ξεχωρίζει ως κλάδο.

 

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι το Συμβούλιο Επιλογής θα διασφαλίσει αυτά για τα οποία η πολιτεία μας εμπιστεύθηκε: σεβασμό σε κάθε υποψήφιο, αντικειμενικότητα και διαφάνεια στην κρίση, τυπικότητα στη διαδικασία, εφαρμογή της νομοθεσίας.

 

Όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα κατανόησης, συναδελφικότητας και αλληλεγγύης, θέλω να πιστεύω ότι θα λειτουργήσουν θετικά για όλους και θα μας δώσουν τη δυνατότητα, το δικαίωμα και την ικανοποίηση, να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία με τον τρόπο που όλοι προσδοκούμε: αξιοκρατικά, αντικειμενικά και ισότιμα για όλους.

 

Σε αυτές τις επιλογές, γίνονται τομές ως προς τη διαδικασία πολύ σημαντικές και τις οποίες όλοι κατά καιρούς επισημαίναμε και εντοπίζαμε ως κύριες αιτίες αμφισβήτησης. Ενιαία θεματολογία ερωτήσεων από τράπεζα θεμάτων, μαγνητοφώνηση της συνέντευξης και δήλωση προτίμησης των σχολείων μετά την ανακοίνωση του τελικού αξιολογικού πίνακα.

 

Θέλω να σας πω μέσα από την καρδιά μου ότι νιώθω εξαιρετική τιμή, μεγάλη καταξίωση και τεράστια ευθύνη ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιλογής.

 

Για μένα, από την αρχή της διαδικασίας επιλογής, η δέσμευση,  συνεχίζει να υπάρχει και  δυναμώνει καθημερινά. Θέλω να μπορώ να σας κοιτώ στα μάτια και μετά το πέρας των διαδικασιών.

 

Νιώθω ότι, το συμβούλιο με το αυξημένο κύρος που διαθέτει και όλοι εσείς που συμμετέχετε στη διαδικασία , μπορούμε από κοινού, να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ενίσχυση της αξιοπιστίας των οργάνων, στην περιθωριοποίηση των «ημετέρων» που αναγκάζουν κάποιους να αδικούνται κατάφωρα, και στην ενίσχυση της αντικειμενικότητας και της διαφάνειας.

 

Αυτό διδάσκουμε στους μαθητές μας, αυτό έχει ανάγκη η κοινωνία μας, αυτό μας αξίζει ως δάσκαλοι να κάνουμε στην πράξη, για να έχουμε δικαίωμα στην ελπίδα. 

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

Με εκτίμηση

 

                                                                          Ο Πρόεδρος  

 

                                                                       Πάρις  Βεντήρης

Εμφανίσεις: 7126

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)