Joomla Free Template by FatCow Hosting

Βράβευση του 1ου Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής

Κατηγορία: Εκδηλώσεις Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012
Με την ανακοίνωση αυτή, ο Δ/ντής και οι εκπ/κοί του 1ου Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής σας ενημερώνουν ότι το σχολείο τους βραβεύτηκε εις διπλούν στο μουσείο της Ακρόπολης για την Περιβαλλοντική Ανταπόδοση.

 

 

"... Την Τετάρτη 21/12/2011 μέσα στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως ο ειδ. Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ Κοντογιάννης, ο εκπρόσωπος της βουλής των ελλήνων κ. Καρτάλης και η σύμβουλος Περιβαλλοντικών θεμάτων της εταιρίας Ανακύκλωσης, βράβευσαν το 1ο δημοτικό που αναδείχθηκε νικητής στην πρώτη θέση, την ΣΤ1 τάξη με 16.278 συσκευασίες και την ΣΤ2 με 10.141 συσκευασίες στην δεύτερη θέση.

Ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού κ. Σταύρος Δημαράκης μίλησε στο βήμα για την συλλογική αυτή προσπάθεια των παιδιών για την ανταποδοτική ανακύκλωση. Ευχαρίστησε το Διευθυντή Π.Ε. κ Βεντήρη, το Δήμαρχο κ. Ζορμπά, τον Υποδιευθυντή κ. Σακκά, τους δασκάλους και το σύλλογο γονέων και συνεχάρη τους μαθητές για το επίτευγμα τους. Η πενταμελής επιτροπή απένειμε το βραβείο στα σχολεία που πρώτευσαν σε όλη την Ελλάδα όπως αυτό των Τρικάλων, το 1° Δημοτικό, το 1° Λύκειο Αγίας Παρασκευής κλπ. Την τελετή διοργάνωσε το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, θέλοντας να συμβάλλει ενεργά στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος από μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

Την Πέμπτη στις 22/12/2011, ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς, παρουσία του υποδιευθυντή κ. Σακκά, απένειμε τα δώρα στους μαθητές που ήταν ποδήλατα για το 1ο τμήμα, Ipod και Music player για το δεύτερο και τρίτο τμήμα του 1ου Δημοτικού σχολείου.

Θερμά συγχαρητήρια στους γονείς, τα παιδιά, τους δασκάλους και σε όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχημένη αυτή προσπάθεια για να διαφυλαχθεί η οικολογική ισορροπία και να προστατευτεί το περιβάλλον. Ελπίζουμε στο μέλλον η συμμετοχή των μαθητών να είναι μεγάλη και να αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.

Η προστασία της φύσης είναι υψίστης σημασίας για την ομαλή λειτουργία της ανθρώπινης ζωής και του οικολογικού κύκλου που πρέπει να διατηρείται σε καλή κατάσταση και να διασπάται όσο γίνεται λιγότερο από μόλυνση, καυσαέρια, πλαστικά και άλλους τεχνητούς παράγοντες της σύγχρονης καθημερινότητας. Η προσοχή και η επαγρύπνηση όλων μας είναι απαραίτητη πιο πολύ σήμερα από ποτέ για να μπορούμε να ζούμε ήσυχοι, ανενόχλητοι και υγιείς.

Η δημιουργική μας σκέψη και η εύρεση τρόπων για διαχείρισης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από μέταλλα έως ηλιακή ενέργεια θα συμβάλλουν καθοριστικά στην οικολογική συνείδηση, αντίληψη και πρόνοια των παιδιών ως προς τους κινδύνους της μεταμοντέρνας πολυσύνθετης πραγματικότητας στην οποία όλοι ζούμε. ..."

 

Από το Σχολείο

Εμφανίσεις: 769

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)