Joomla Free Template by FatCow Hosting

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου 2012-2013

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

Σας πληροφορούμε ότι, με ευθύνη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, θα πραγματοποιούνται δωρεάν για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προγράμματα για τη σχολική χρονιά 2012-2013, τα οποία πλαισιώνουν τόσο τις Μόνιμες Συλλογές του Μουσείου όσο και την Περιοδική Έκθεση με τίτλο "ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ. Το Πλοίο-οι Θησαυροί-ο Μηχανισμός". Διαβάστε περισσότερα στο έγγραφο 101985/Γ7/6-9-2012 του ΥΠΑΙΘΠΑ.

~~~~~~~~~~~~

Διευκρινιστικό σημείωμα για ενημέρωση των εκπαιδευτικών των Σχ. Μονάδων.

? ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ?Τριάντα οργυιές κάτω από τη θάλασσα?

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που απευθύνεται σε μαθητές Δ΄ και Ε΄ τάξης, στόχος του οποίου είναι, εκτός από τον εμπλουτισμό των ιστορικών γνώσεων της εποχής του 1ου αιώνα π.Χ. γύρω από τις κοινωνικές τάξεις της ρωμαϊκής κοινωνίας, τον πολιτισμό, την οικονομία και την ανάπτυξη του θαλάσσιου εμπορίου της ύστερης ελληνιστικής εποχής και της δημοκρατικής περιόδου της Ρώμης, και η γνωριμία των παιδιών με την επιστήμη της Ενάλιας Αρχαιολογίας.

Το πρόγραμμα έχει βιωματικό χαρακτήρα, με εκπαιδευτικές δραστηριότητες, παρακολούθηση ταινίας 3D, αφιερωμένης στο Μηχανισμό των Αντικυθήρων και έντυπο υποστηρικτικό υλικό για τη διεξαγωγή ερευνητικών δραστηριοτήτων στους χώρους της Έκθεσης.

Η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων

Ευαγγελία Κουνέλη

Εμφανίσεις: 1160

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)