Joomla Free Template by FatCow Hosting
  • Τα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας στο Μαρούσι, στη Λεωφόρο Κηφισίας 18 & Γκύζη, στο 2ο όροφο.
  • Επικοινωνία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Έντυπα που διατίθενται από τον ιστότοπο της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Ανακοινώσεις Σχολικών Μονάδων Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Άδειες μονίμων εκπαιδευτικών

Συνέντευξη στο esos του Δ/ντή Π.Ε. Β' Αθήνας και Προέδρου του Παρατηρητηρίου Πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, κ. Πάρι Βεντήρη

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Διευθυντή Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015

Ο Δ/ντής Π.Ε. Β' Αθήνας και Πρόεδρος Παρατηρητηρίου Πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού Π. Βεντήρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο esos με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της βίας στο σχολείο, τονίζει ότι: Το πρόβλημα με την ενδοσχολική βία πρέπει να αντιμετωπιστεί με συνέργεια και καλές πρακτικές. Κάθε περιστατικό που συμβαίνει στο σχολικό περιβάλλον δεν είναι περιστατικό βίας. Ωστόσο στις περιπτώσεις εκείνες που συμβαίνουν επαναλαμβανόμενα περιστατικά και δημιουργούν στα παιδιά δυσκολίες στη σχολική τους καθημερινότητα αλλά και ψυχοσωματικά προβλήματα οφείλουν οι μαθητές και οι γονείς τους να ενημερώνουν άμεσα το Διευθυντή του σχολείου και να είναι βέβαιοι ότι η εκαπιδευτική κοινότητα με όλες τις δομές της θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος. Ο Συντονιστής του Παρατηρητηρίου- που εδρεύει στις Περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας-, ο σχολικός σύμβουλος, ο υπεύθυνος αγωγής υγείας και ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας είναι αυτοί που θα δημιουργήσουν το κατάλληλο υποστηρικτικό δίκτυο όχι μόνο για την επίλυση του προβλήματος όπου και όποτε αυτό ανακύψει, αλλά και στην ανάληψη δράσεων πρόληψης προάγοντας την αρμονική συμβίωση στο χώρο του σχολείου.

Για να ακούσετε την συνέντευξη του κ. Π. Βεντήρη στο esos πατήστε εδώ.

 

Εμφανίσεις: 1342

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)