Joomla Free Template by FatCow Hosting

Έκλειψη ηλίου 20ης Μαρτίου 2015-ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Θέματα Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

 Σας διαβιβάζουμε έγγραφο με αρ. πρωτ. Φ.7/614/46510/Δ1/19-03-2015 της Γενικής Δ/νσης Σπουδών Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. σχετικά με την έκλειψη ηλίου της Παρασκευής, 21ης Μαρτίου 2015 :


 Λόγω των σοβαρών βλαβών που μπορεί να προκληθούν στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του οφθαλμού  εξαιτίας της υπέρυθρης ηλιακής ακτινοβολίας, οι διευθυντές και εκπαιδευτικοί όλων των σχολικών μονάδων παρακαλούνται όπως αναπροσαρμόσουν το ωρολόγιο πρόγραμμα της 20ης Μαρτίου, προκειμένου όλοι οι μαθητές/μαθήτριες να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους καθ? όλη τη διάρκεια της έκλειψης (10.30-13.00).

 Κατά το ανωτέρω διάστημα είναι δυνατόν στις σχολικές μονάδες της χώρας να πραγματοποιηθούν δράσεις σχετικές με το φαινόμενο της ηλιακής έκλειψης. 

 Όλες οι προγραμματισμένες μετακινήσεις/διδακτικές επισκέψεις των σχολικών μονάδων της χώρας  για την 20η Μαρτίου 2015 δύνανται να πραγματοποιηθούν με ευθύνη του Διευθυντή και του διδακτικού προσωπικού, οι δε περίπατοι χωρίς χρήση μεταφορικού μέσου, για τη Β/θμια Εκπ/ση, αναστέλλονται.

 Διευκρινίζεται ότι τα Νηπιαγωγεία που εφαρμόζουν κλασσικό ωρολόγιο πρόγραμμα θα ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμά τους και τα νήπια θα αποχωρήσουν την προκαθορισμένη ώρα αποχώρησης δηλαδή από τις 12.15 έως τις 12.30. Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων που αποχωρούν με το πέρας της πέμπτης ώρας (12:25).

Εμφανίσεις: 687

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)