Joomla Free Template by FatCow Hosting

11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας «Κωφοί και Ακούοντες εν Δράση» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

  Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει υπό την Αιγίδα του το 11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας «Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει» καθώς και το Διεπιστημονικό Συμπόσιο του Φεστιβάλ, δεδομένου ότι τηρούνται οι προϋποθέσεις του πλαισίου που έχει ορισθεί από τη Γενική Διεύθυνση Σπουδών ΠΕ & ΔΕ του ΥΠΑΙΘ για τη χορήγηση αιγίδας.

Οι δράσεις υλοποιούνται μεταξύ 22 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη 2023 και δύναται να συμμετέχουν όσοι δηλώσουν συμμετοχή όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση. Το Διεπιστημονικό Συμπόσιο της φετινής χρονιάς φέτος αφορά κυρίως εκπαιδευτικούς με κεντρικό άξονα τη διαφοροποιημένη διδασκαλία. 
Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα επτά υπουργείων, εξυπηρετώντας στην ποιότητα ζωής, προωθώντας την εξωστρέφεια, ενισχύοντας το τουριστικό ενδιαφέρον ανά περιοχή και αναδεικνύοντας την πολιτιστική κληρονομιά μας με βιωματικές δραστηριότητες, αθλητικές και καλλιτεχνικές. Παράλληλα, προωθείται ο εθελοντισμός και η πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους. 
Ο υπότιτλος του φεστιβάλ Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει περισσότερο αναφέρεται στην ιστορικότητα και μνεία του αφετηριακού σημείου αυτής της πρωτοβουλίας: είναι δημιούργημα σύμπραξης κωφών και ακουόντων. Το φεστιβάλ αφορά και αναφέρεται σε όλους τους συμπολίτες μας ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου, ταυτότητας, ιδιότητας και προσόντων. Βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των μετεχόντων και την ευγενική χορηγία των αρωγών μας. 
Κάθε χρόνο συμμετέχουν και συμπράττουν πάνω από 100 φορείς και κινητήρια δύναμη είναι εθελοντικές ομάδες επαγγελματιών υγείας, παιδείας, τέχνης και πολιτισμού. 
Ιστοσελίδα: www.dhias.org


      1 ΑΦΙΣΑ     2 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ   3 ΣΥΜΠΟΣΙΟ  

Αφίσα - Πρόγραμμα Δράσεων - Συμπόσιο - Aegis - Πρόσκληση - Χορήγηση Αιγίδας

“The quality of your life will be determined by the quality of your contribution. When you work to improve the lives of others, your life improves automatically.” – Kurek Ashley

Εμφανίσεις: 124

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)