Joomla Free Template by FatCow Hosting

Επιμορφωτική ξενάγηση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, δια της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων, συνδιοργανώνει με το ΚΠΙΣΝ επιμορφωτική ξενάγηση για τους εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσής μας.

Η ξενάγηση θα υλοποιηθεί την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 και ώρες 15:00-16:30 , στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (για την πρόσβαση στο ΚΠΙΣΝ δείτε πληροφορίες εδώ).  

 Κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων, οι επισκέπτες ξεναγούνται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου Renzo Piano Building Workshop. Οι ξεναγήσεις περιλαμβάνουν περιήγηση στο πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής κτιριακό συγκρότημα που θα φιλοξενήσει την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή αλλά και στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους κοινού που το περιβάλλουν. Κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων, οι επισκέπτες ξεναγούνται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου Renzo Piano Building Workshop. Οι ξεναγήσεις περιλαμβάνουν περιήγηση στο πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής κτιριακό συγκρότημα που θα φιλοξενήσει την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή αλλά και στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους κοινού που το περιβάλλουν.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ημερίδα με θέμα: «Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης (Earth Charter) στα προγράμματα και στις δράσεις της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

 Aναβολή ημερίδας : Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για τις 21-6-2016 ημερίδα με θέμα «Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης (EarthCharter) στα προγράμματα και στις δράσεις της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» αναβάλλεται. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το μήνα Σεπτέμβριο. Για την ακριβή ημερομηνία πραγματοποίησης της ημερίδας θα ενημερωθείτε με έγγραφό μας την 1-9-2016.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας (έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 4790/2-6-2016 της Δ/νσης Π.Ε. Β' Αθήνας), δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία του Καταστατικού Χάρτη της Γης στην Ελλάδα και το Περιφερειακό Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης στην Εκπαίδευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Κρήτης (RCE Crete) προτίθεται να διοργανώσει ημερίδα με θέμα "Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης (Earth Charter) στα προγράμματα και στις δράσεις της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία".

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Τρίτη 21/6/2015 και ώρες 17.45 – 21.00 στο 1ο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας (Κρήτης 77, Νέα Ιωνία, τηλ. 2102799029).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ημερίδα- Βιωματικό Εργαστήριο Σχολικών Δραστηριοτήτων «Καινοτομώ με γέλιο ? Κεφάτα Παραμύθια»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 30 Μαϊος 2016

H Δ/νση Π.Ε. Β’ Αθήνας, μέσω των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων), ενόψει της επερχόμενης λήξης της φετινής σχολικής χρονιάς, διοργανώνει τη δεύτερη ημερίδα- βιωματικό εργαστήριο με θέμα:

«Καινοτομώ με γέλιο – Κεφάτα Παραμύθια»

τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 και ώρες 18:00 – 21:00, στην έδρα της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, Ανάφης 4 & Αγ. Αποστόλων.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στην εικόνα.

Επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Υγρότοπος Βραυρώνας : συνύπαρξη φύσης και πολιτισμού»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 20 Μαϊος 2016

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προτίθεται να συνδιοργανώσει επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο με τη Διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας, τις Διευθύνσεις Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Ανατολικής Αττικής, την Ελληνική ΟρνιθολογικήΕταιρεία και το Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας, το Σάββατο 28 Μαϊου 2016 από τις 9.30 έως τις 13.30, με θέμα:

«Υγρότοπος Βραυρώνας : συνύπαρξη φύσης και πολιτισμού»

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

2o Θερινό Σχολείο Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση» με τίτλο «Όνειρο στο κύμα»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 17 Μαϊος 2016

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (υπ΄αριθμ'πρώτ΄ 3548/21-4-2016 έγγραφο της Δ/νσης Β' Π.Ε. Αθήνας), σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης,  το Δήμο Σκιάθου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος», στο πλαίσιο του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση», προτίθεται να διοργανώσει το 2o Θερινό Σχολείο με τίτλο: «Όνειρο στο κύμα» στη Σκιάθο από 1-5/7/2016.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πρόσκληση σε συναντήσεις εργασίας/ επιμορφωτικά σεμινάρια

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 11 Μαϊος 2016

H Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, καλεί τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας: «Εδώ Νηπιαγωγείο! Μεγαλώνοντας τα παιδιά του σήμερα για ένα καλύτερο αύριο» σε συναντήσεις εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Επιμορφωτικό σεμινάριο - «Οι πράσινοι χώροι της γειτονιάς μας κι εμείς»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 10 Μαϊος 2016

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας (έγγραφο 3714/22-4-2016 του Δ/νσης Π.Ε. Β΄Αθήνας) δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, συνδιοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο 6 διδακτικών ωρών, με τη Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας και το WWF Hellas την Τρίτη 17 ΜαΪου 2016και ώρες 16.15 - 20.30 μ.μ.στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και στο γειτονικό πάρκο, Ολυμπίας 40, Μαρούσι, με θέμα:

«Οι πράσινοι χώροι της γειτονιάς μας κι εμείς».

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Επιμορφωτικό Σεμινάριο

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τις Δ.Δ.Ε. Β΄ και Γ΄ Αθήνας τη Δ.Π.Ε Γ΄ Αθήνας, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Ίδρυμα Ευγενίδου διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με τίτλο: «Το δάσος κάτω από το δρόμο και η αξιοποίησή του σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης».

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Βράβευση Δράσεων και Προγραμμάτων γύρω από το Προσφυγικό Ζήτημα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Σας ενημερώνουμε ότι βάσει του υπ αρίθμ' πρώτ' 62470/ΓΔ4/13-4-2016 εγγράφου του ΥΠ.Π.Ε.Θ. καλούνται οι εκπαιδευτικοί που κατά το τρέχον σχολικό έτος (2015-2016) έχουν υλοποιήσει πρόγραμμα γύρω από το προσφυγικό ζήτημα, στο πλαίσιο της φετινής εγκυκλίου προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων) ή άλλη σχετική δράση να υποβάλουν υλικό σχετικό με το πρόγραμμα ή δράση τους (αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή) έτσι ώστε αυτό να αξιολογηθεί στο πλαίσιο της βράβευσης προγραμμάτων και δράσεων που θα γίνει από το ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πρόσκληση στην Εκδήλωση Βράβευσης του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Η Διεύθυνση Π.Ε. Β’ Αθήνας, διά του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), στο πλαίσιο του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση» συνδιοργανώνουν εκδήλωση Βράβευσης των σχολείων και των εκπαιδευτικών του Δικτύου που εφάρμοσαν με ιδιαίτερη επιτυχία Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τις σχολικές χρονιές 2013-2014 και 2014-2015. Επίσης θα γίνει και η απονομή των βραβείων του Πανελλήνιου Διαγωνισμού "Δασοδημιουργήματα".

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)