Joomla Free Template by FatCow Hosting

Επιμορφωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με το Διεθνές Δίκτυο για την Π.Ε. MEdIES - Μεσογειακή Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία για το Περιβάλλον και την Αειφορία με θέμα: «Το Δώρο της Βροχής στην Πόλη»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας (έγγραφο με αριθμ. πρωτ. 301/14-1-2016 της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας), δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προτίθεται να συνδιοργανώσει επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας 4 διδακτικών ωρών με τα Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΙ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας και των ΔΙ.Π.Ε. & ΔΙ.Δ.Ε Ανατολικής Αττικής, το Γυμνάσιο και Λύκειο κωφών & βαρηκόων Αγίας Παρασκευής και το Διεθνές Δίκτυο για την Π.Ε. MEdIES -Μεσογειακή Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία για το Περιβάλλον και την Αειφορία, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 και ώρες 16.15 – 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου και Λυκείου και του Τ.Ε.Ε./Ε.Α κωφών & βαρηκόων Αγίας Παρασκευής, Πίνδου 27, Κοντόπευκο, με θέμα: «Το Δώρο της Βροχής στην Πόλη».

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδω.

Ανακοίνωση σχετικά με το 4ωρο βιωματικό εργαστήριο για Νηπιαγωγούς της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, με θέμα: «Παραμύθι χωρίς σύνορα»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Σας ενημερώνουμε οτι δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για το βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Παραμύθι χωρίς σύνορα», που θα γίνει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016. Ο αριθμός συμμετεχόντων έχει συμπληρωθεί.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής το εργασήριο θα επαναληφθεί την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 τις ίδιες ώρες και στον ίδιο χώρο. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Επισυναπτόμενα:

Πίνακας Συμμετεχόντων Νηπιαγωγών στο Βιωματικό Εργαστήρι «Παραμύθι χωρίς σύνορα»-Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ανακοίνωση σχετικά με την ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Σας ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για την ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη με θέμα «Σύνθεση Ιδεών, Μορφών και Εργαλείων για την πολιτιστική και καλλιτεχνική εκπαίδευση» και ξενάγηση στην έκθεση «Pablo Picasso και Jean Cocteau, οι καινοτόμοι του Μοντερνισμού» που θα γίνει την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016.

Ο αριθμός συμμετεχόντων έχει συμπληρωθεί. 

Εκπαιδευτικό Βιωματικό Εργαστήριο Αγωγής Υγείας «Παραμύθι χωρίς σύνορα»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Αθηναίων «Παλλάς Αθηνά», διοργανώνουν 4ωρο βιωματικό εργαστήριο για Νηπιαγωγούς της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, με θέμα: «Παραμύθι χωρίς σύνορα».

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδω.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Όρια - Δύναμη - Διαχείριση συγκρούσεων»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς- ΟΚΑΝΑ «ΠΡΟΝΟΗ» θα πραγματοποιήσουν επιμορφωτικό σεμινάριο 6 ωρών, για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, με τίτλο: «Όρια - Δύναμη - Διαχείριση συγκρούσεων»

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδω.

Ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016
Σας ενημερώνουμε ότι oι Υπεύθυνες Πολιτιστικών Θεμάτων της Β΄ και της Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό τμήμα του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη διοργανώνουν επιμορφωτική ενημερωτική ημερίδα για την αξιοποίηση της ψηφιακής εκπαιδευτικής εφαρμογής «Σύνθεση Ιδεών, Μορφών και Εργαλείων για την πολιτιστική και καλλιτεχνική εκπαίδευση» και ξενάγηση στην έκθεση «Pablo Picasso και Jean Cocteau, οι καινοτόμοι του Μοντερνισμού».

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδω.

Επιμορφωτικό σεμινάριο - βιωματικό εργαστήριο «Δημιουργική γραφή και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Μουσείο Γουλανδρή»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Σας ενημερώνουμε ότι η  Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τo WWF Ελλάς και την υποστήριξη του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, προτίθενται να διοργανώσουν βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Δημιουργική γραφή και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Μουσείο Γουλανδρή» το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 και ώρες 10.00-14.00 στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδω.

 

Eπιμορφωτικά σεμινάρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τον Ιανουάριο σε συνεργασία με τα Κ.Π.Ε. της Αττικής (Αργυρούπολης, Δραπετσώνας, Ελευσίνας, Λαυρίου)

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Σας ενημερώνουμε ότι η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε και τα Κ.Π.Ε. της Αττικής (Αργυρούπολης, Δραπετσώνας, Ελευσίνας, Λαυρίου) προτίθεται να υλοποιήσει ένα τριήμερο και ένα διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τον Ιανουάριο 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδω.

Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών και Σ.Π.Α.Π.: Μαθητική αναδάσωση στο Πεντελικό Όρος σε συνεργασία με σχολικές μονάδες της Δ.Π.Ε. Β΄Αθήνας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, ενημερώνει τα Δημοτικά Σχολεία αρμοδιότητάς της που ανήκουν στους Δήμους Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Κηφισιάς, Πεντέλης και Χαλανδρίου για τη μαθητική αναδάσωση που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού Όρους και η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Η μαθητική αυτή αναδάσωση θα γίνει την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 στο Πεντελικό Όρος, και ώρα 10:00 π.μ, στην περιοχή πέριξ του Νοσοκομείου Παίδων (ΠΙΚΠΑ) Πεντέλης, με τη συμμετοχή των σχολικών μονάδων των παραπάνω περιοχών, σε συνεργασία με τους 12 Δήμους Μέλη του Σ.Π.Α.Π., το Δασαρχείο Πεντέλης, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και με χορηγό επικοινωνίας το Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ.

Στην αναδάσωση μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων αλλά κατά προτίμηση μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Δ΄-ΣΤ΄. Καταληκτική ημερομηνία συμπλήρωσης της φόρμας δήλωσης συμμετοχής : Τετάρη 16-12-2015 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Προκειμένου να εγκριθεί η συμμετοχή στη συγκεκριμένη περιβαλλοντική δράση, οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες πρέπει επίσης να υποβάλουν άμεσα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έγκριση μιας εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Επισκέψεις στα Κ.Π.Ε. 2015-2016

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ: Εγινε αντικατάσταση της εγκυκλίου που ειχε εκδοθεί στις 25/11/2015 και σας είχε κοινοποιηθεί με παλαιότερη ανάρτηση. Δοθηκε παράταση υποβολής αιτήσεων για επισκέψεις σε Κ.Π.Ε. μέχρι 7/12/2015.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σας κοινοποιούμε το υπ' αρ. πρωτ. 190762/Δ2/25-11-2015 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σχετικά με τις εκπαιδευτικές επισκέψεις σε ΚΠΕ κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Η προθεσμία υποβολής αίτησης: αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέχρι τις 4-12-2015 στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και μόνο σε αυτή. Παρακαλούμε καμία αίτηση να μην αποσταλεί με φαξ!

Για περισσότερες πληροφορίες επισσκεφθείτε την ιστοσελίδα του Υπεύθυνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Επισυναπτόμενα:

 Αίτηση συμμετοχής

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)