Joomla Free Template by FatCow Hosting

Έγκριση της πρωτοβουλίας «Σήμα Αειφόρου Σχολείου»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015

Σας κοινοποιούμε το υπ' αρ. πρωτ. 193616/Δ2/30-11-2015 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ., σχετικά με την έγκριση της πρωτοβουλίας «Σήμα Αειφόρου Σχολείου».

Πατήστε στην εικόνα για περισσότερες πληροφορίες.

 

Διαγωνισμοί του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

Tο Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου,σωματείο πολιτιστικό, μη κερδοσκοπικό με στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας προκηρύσσει κάθε χρόνο διαγωνισμούς για βραβεία σε φυσικά πρόσωπα (εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, βιβλιοθηκονόμους κ.α.) αλλά και φορείς που με τη δράση τους προωθούν έμπρακτα και αποτελεσματικά την παιδική λογοτεχνία.

Σας κοινοποιούμε την ανακοίνωση των διαγωνισμών για το 2016. Η κατηγορία Β αφορά στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων ? Βιωματικό εργαστήριο «Ό,τι θυμάται χαίρεται: Ιστορίες μνήμης»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας(έγγραφο με αριθμ. πρωτ. 10165/16-11-2015 της Δ/νσης Β' Αθήνας), δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, επιμορφωτική ημερίδα-βιωματικό εργαστήριο με θέμα:

«Ό,τι θυμάται χαίρεται: Ιστορίες μνήμης»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 17:00-19:00 στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφόρος Ποσειδώνος 26, Δέλτα Φαλήρου).

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι προαιρετική και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Επειδή ο αριθμός συμμετοχής των εκπαιδευτικών είναι περιορισμένος (50) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι την 1 Δεκεμβρίου 2015, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό τους, το τηλέφωνό τους και το σχολείο στο οποίο υπηρετούν.

Πρόσκληση Συμμετοχής στο Τοπικό Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας με θέμα: «Εδώ Νηπιαγωγείο! Μεγαλώνοντας τα παιδιά του σήμερα για ένα καλύτερο αύριο»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

H Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας (έγγραφο με αριθ. πρωτ. 10042β/11-11-2015 της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας), μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, προτίθεται να ιδρύσει και να λειτουργήσει την τρέχουσα σχολική χρονιά Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας με θέμα:

«Εδώ Νηπιαγωγείο! Μεγαλώνοντας τα παιδιά του σήμερα για ένα καλύτερο αύριο»

Σας προσκαλούμε να συνδιαμορφώσουμε με τις δικές σας προτάσεις το Δίκτυο και να συμμετέχετε σε αυτό.

Δηλώσεις συμμετοχής: έως Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική.

Επισυναπτόμενα:

 Αίτηση/Δήλωση συμμετοχής

 Ενημερωτικό σημείωμα 

Πρόσκληση συμμετοχής στο Δίκτυο Τοπικής Ιστορίας με θέμα «ΔιαβάΖΟΥΜΕ τις πόλεις μας? και μία ακόμη»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015
Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας (έγγραφο με αριθμ. πρωτ. 9903/9-11-2015 της Δ/νσης Β' Αθήνας) και η Διεύθυνση Π.Ε. Ανατ. Θεσσαλονίκης δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων καθώς και η Διεύθυνση Π.Ε. Αργολίδας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων προτίθενται να λειτουργήσουν στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων Πολιτιστικών Θεμάτων το Δίκτυο Τοπικής Ιστορίας με θέμα:

«ΔιαβάΖΟΥΜΕ τις πόλεις μας… και μία ακόμη»

Το Δίκτυο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 και ειδικοτήτων της Ε’ και ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Β’ Αθήνας, της Αν. Θεσσαλονίκης και του Ν. Αργολίδας.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν τη συνημμένη δήλωση συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Η συμμετοχή στο Δίκτυο είναι προαιρετική.
Επισυναπτόμενα:

 Αίτηση/Δήλωση συμμετοχής

 Ενδεικτικό Σχέδιο Υποβολής

Πρόσκληση συμμετοχής στο Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας με θέμα: «Δικτυώσου στο Ασφαλές και Ανοιχτό Σχολείο για όλους»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015
H Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας (έγγραφο με αριθ. πρωτ. 10042/11-11-2015 της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας), μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, προτίθεται να ιδρύσει και να λειτουργήσει την τρέχουσα σχολική χρονιά Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας με θέμα: 
 
«Δικτυώσου στο Ασφαλές και Ανοιχτό Σχολείο για όλους»
 

Σας προσκαλούμε να συνδιαμορφώσουμε με τις δικές σας προτάσεις το Δίκτυο και να συμμετέχετε σε αυτό.

Δηλώσεις συμμετοχής: έως Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική. 

Επισυναπτόμενα:

 Αίτηση/Δήλωση συμμετοχής

 Ενημερωτικό σημείωμα 

Σχεδιασμός και υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων για το Σχολικό Έτος 2015-2016

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015
Σας κοινοποιούμε την με αριθμ. 178852/ΓΔ4/6-11-2015 εγκύκλιο της Γενικής Δ/νσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σχετικά με τον Σχεδιασμό και την Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αγωγής Σταδιοδρομίας, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων, eTwinning και ERASMUS+) για το σχολικό έτος 2105-2016.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προγραμμάτων είναι η Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015Η αίτηση και φέτος θα συμπληρωθεί και θα υποβληθεί ηλεκτρονικά.
 

 

Επιμορφωτικό Σεμινάριο - «Σήμα Αειφόρου Σχολείου και Δείκτες Αειφόρου Σχολείου»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015

Ο Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Β΄Αθήνας σας ενημερώνει για το Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Σήμα Αειφόρου Σχολείου και Δείκτες Αειφόρου Σχολείου», το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Aειφόρουμ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UΝΕSCO,  τη Δευτέρα 9/11/2015 από τις 16.30 έως τις 20.45.

 

 

Προσεχή επιμορφωτικά σεμινάρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Ο Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σας ενημερώνει για τα παρακάτω επιμορφωτικά σεμινάρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: 

«Πράκτορες του Πλανήτη: Αποστολή: Σώστε τον Πλανήτη από τα Σκουπίδια»σε συνεργασία με την  Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πράκτορες του Πλανήτη, 2-11-2015, 17.30 - 20.00, 8ο Δ.Σ. Αμαρουσίου.

Σήμα Αειφόρου Σχολείου και Δείκτες Αειφόρου Σχολείου σε συνεργασία με τη Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας και τo Δίκτυο Εκπαιδευτικών Αειφόρου Σχολείου (Μ.Κ.Ο. Aeiforum), 9-11-2015 16.30 - 20.45,  5o Γ.Ε.Λ. Αμαρουσίου.

Εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε συνεργασία με την ActionAid Eλλάς, 14-11-2015, 3o-4o Δ.Σ. Νέου Ψυχικού 

«Ομιλώντας Γεωλογικά» Επιμορφωτικό Θεματικό Σεμινάριο σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Λαυρίου, 27-28/11/2015 (υποβολή αιτήσεων μέχρι 29-10-2015). 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 11 ΓΑΤΕΣ»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015
H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας (Έγγραφο με αριθ. πρωτ. 9283/21-10-2015 της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας), μέσω της Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Τμήμα Πρωτογενούς Πρόληψης στη Σχολική Κοινότητα, του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.), θα πραγματοποιήσουν 4ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Β΄ Δ/νσης Αθηνών, με θέμα: 
«Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 11 ΓΑΤΕΣ»
 

Για πρισσότερες πληροφορίες πατήστε στην εικόνα:

11gates

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)