Joomla Free Template by FatCow Hosting

«Πρόγραμμα Εισαγωγής Η/Υ και Συναφούς Εξοπλισμού σε Δημοτικά Σχολεία για μια Ψηφιακά Υποστηριζόμενη Διδασκαλία» ΑΠ 1,2,3 του ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Το έργο είχε ως στόχο την προμήθεια και τον εξοπλισμό 1022 Δημοτικών Σχολείων, ως εξής:

Εξοπλίστηκαν 198 Δημοτικά Σχολεία τα οποία είναι ενταγμένα στο Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), με ένα κινητό εργαστήριο πληροφορικής, το οποίο λειτουργεί ως κινητή τάξη, για όλα τα μαθήματα. Ο εξοπλισμός του αποτελείται από δέκα φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα ειδικό τροχήλατο ερμάριο για την αποθήκευση και φόρτιση των Η/Υ, δομημένη καλωδίωση, τοπικό δίκτυο για τη σύνδεση των Η/Υ με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, καθώς και τα λογισμικά λειτουργίας.

Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες, δηλαδή 174 μονοθέσια, 426 διθέσια και 224 τριθέσια δημοτικά σχολεία εξοπλίστηκαν με έναν φορητό υπολογιστή και τον σχετικό εξοπλισμό (λογισμικά λειτουργίας, τοπικό δίκτυο, απαραίτητη δομημένη καλωδίωση).

Ο συνολικός π/υ του έργου ανέρχεται σε 2.522.227,62 €, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Ε.Κ.Τ.).

Αγγλόφωνο εξ? αποστάσεως επιμορφωτικό προγράμμα της Ε.Ε.Π.Ε.Κ. για εκπαιδευτικούς ΠΕ06

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) σε συνεργασία με την Σχολική Σύμβουλο ΠΕ06 ΔΕ Μαγνησίας Δρ. Βασιλική Παπαϊωάννου διοργανώνουν επιμορφωτικό, εντατικό, εξ’ αποστάσεως, διαδικτυακό, ασύγχρονο πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης – μέλη της ΕΕΠΕΚ – ΠΕ 06, με θέμα:

«Μαθαίνω να συνεργάζομαι δημιουργικά – καινοτομώντας».

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Ανακοίνωση για τους ωφελούμενους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

Σας πληροφορούμε ότι αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα μας, στην ενότητα "Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ->Ανακοινώσεις", τα συνημμένα αρχεία που εστάλησαν από την Περιφερειακή Διέυθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Αττικής σχετικά με το ωράριο, τα καθήκοντα και τις άδειες των ωφελούμενων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ.

Φεστιβάλ με θέμα: «Απάνθισμα των Φυσικών Επιστημών»

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

To 1ο Φεστιβάλ με θέμα: «Απάνθισμα των Φυσικών Επιστημών», θα  πραγματοποιηθεί  5-6 και 7 Φεβρουαρίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο του Α.Τ.Ε.Ι ΠΕΙΡΑΙΑ T.T., όπου θα παρευρεθούν 1.000 μαθητές Δημοτικού και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Το κεντρικό θέμα του Φεστιβάλ είναι «Ανακάλυψε τις έννοιες της επιστήμης μέσω του πειράματος». Ενδεικτικά, αναφέρουμε επιστημονικά διαδραστικά δρώμενα, όπως πειράματα και εργαστήρια, συζητήσεις (debates), θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά σεμινάρια (workshops), εκθέσεις, ομιλίες. Θα προσκληθούν επίσης να συμμετάσχουν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, με ομιλίες σε γλώσσα απλή και κατανοητή στο ευρύ κοινό.

Επισυναπτόμενα:

Φεστιβάλ «Απάνθισμα των Φυσικών Επιστημών»

Ευρωπαϊκός διαγωνισμός για μαθητές Π / θμιας και Δ / θμιας Εκπ / σης

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015
Σας κοινοποιούμε το υπ΄αριθμ. πρωτ. 192280/Δ2/26-11-2015 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σχετικά με τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού για την Ελλάδα για το 2015 με θέμα: «Γίνε επιστήμονας Cassini για μία ημέρα» από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Αιγάλεω σε συνεργασία με το Γραφείο Εκπαίδευσης της ESA.

Τηλεμαραθώνιος Αγάπης UNICEF για την Προστασία των Παιδιών/Προσφύγων ? Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Σας διαβιβάζουμε επιστολή και αφίσα της UNICEF σχετικά με τον Τηλεμαραθώνιο Αγάπης για τα Παιδιά-Πρόσφυγες που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, μέσα από τη συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Επισυναπτόμενα:

Επιστολή προς Εκπαιδευτικούς, Μαθητές και Γονείς

Αφίσα

Καθήκοντα και Ωράριο Σχολικών Βοηθών και Νοσηλευτών

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015
Σας κοινοποιούμε έγγραφο pdf του ΥΠ.Π.Ε.Θ. που αφορά στα καθήκοντα και το ωράριο των Σχολικών Βοηθών και Σχολικών Νοσηλευτών που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης. 

Έναρξη 4ου κύκλου προγράμματος διαδικτυακής τηλεκπαίδευσης του ΕΥΖΗΝ

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015

O 4ος κύκλος του προγράμματος διαδικτυακής τηλεκπαίδευσης (e-learning) του ΕΥΖΗΝ θα ξεκινήσει στις 21/12/2015 και απευθύνεται σε διορισμένους εκπαιδευτικούς που διαθέτουν εξαψήφιο Αριθμού Μητρώου, καθώς και σε αναπληρωτές, ωρομίσθιους και εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων. Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 14/12/2015 έως 18/12/2015 μέσω της ιστοσελίδας του ΕΥΖΗΝ και οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή άμεσα, καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015
Σας κοινοποιούμε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκου Φίλη σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου.

 

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία-3 Δεκεμβρίου

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία-3 Δεκεμβρίου θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

 

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)