Joomla Free Template by FatCow Hosting

Σεμινάριο εξ αποστάσεως με τίτλο «Διαπολιτισμικός διάλογος με αφορμή έννοιες του περιβάλλοντος: μια πολιτιστική και περιβαλλοντική προσέγγιση στην τάξη, αξιοποιώντας το Αλφαβητάρι της ζωής»

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021

 H Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας (δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Υπεύθυνους της Διεύθυνσης Π. Ε. Ανατολικής Αττικής και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, οργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Διαπολιτισμικός διάλογος με αφορμή έννοιες του περιβάλλοντος: μια πολιτιστική και περιβαλλοντική προσέγγιση στην τάξη, αξιοποιώντας το Αλφαβητάρι της ζωής», την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και ώρες 18.00-20.30.

 Εγκύκλιος

Πρόσκληση μόνιμων εκπ/κών Π/βάθμιας & Δ/βάθμιας Εκπ/σης για υποβολή αιτήσεων απόσπασης στις Περ/κές Δ/νσεις Π/βάθμιας & Δ/βάθμιας Εκπ/σης Αττικής & Κεντρικής Μακεδονίας για να οριστούν Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ), για το σχολικό έτος 2020-2021

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021

 Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να αποσπασθούν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να οριστούν ως Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) κατά το σχολικό έτος 2020-2021 στο Κέντρο Φιλοξενίας ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ και στη Δομή Φιλοξενίας ΣΙΝΤΙΚΗΣ, Ν. Σερρών αντίστοιχα, να υποβάλουν αίτηση από 29-12-2020 μέχρι 13-01-2021 και ώρα: 15:00.

Επισυναπτόμενo:

  Πρόσκληση

Έναρξη δράσης ?Ταχύρρυθμη επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην εξ' αποστάσεως εκπαίδευση?

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 01 Ιανουαρίου 2021

 Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε σύμπραξη με οκτώ (8) φορείς (Πανεπιστήμιο Πειραιά, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ΙΤΥΕ-Διόφαντος), προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε ενέργειες για την υλοποίηση της δράσης, η οποία αφορά στην ταχύρρυθμη επιμόρφωση του συνόλου των εκπαιδευτικών (μόνιμων και αναπληρωτών) Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Σκοπός της δράσης είναι η αξιοποίηση του κεκτημένου της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και η περαιτέρω καλλιέργεια των γνώσεων και ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών σε παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις, με την υποστήριξη των σύγχρονων ψηφιακών μέσων, που χρησιμοποιούνται σε συνθήκες τεχνολογικά εμπλουτισμένης δια ζώσης εκπαίδευσης, καθώς και στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

1η περίοδος υποβολής αιτήσεων στο Μητρώο Επιμορφωτών: από Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020 έως Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εισέρχονται στην ιστοσελίδα https://t4e.sch.gr/ και συγκεκριμένα στο υποσύστημα Μητρώου Επιμορφωτών https://registry-t4e.sch.gr/, εντός του οποίου βρίσκεται διαθέσιμη η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για τη διαδικασία συμμετοχής.

  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταχύρρυθμη επιμόρφωση, πατήστε εδώ.
  • Για να δείτε το ΦΕΚ πατήστε εδώ.

Χριστουγεννιάτικες Ευχές Διευθυντή Δ.Π.Ε. Β' Αθήνας

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020

2021new

 

 

Διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με το ΚΠΕ Αργυρούπολης με θέμα: Από την Κλιματική Αλλαγή στην Κλιματική Κρίση. Ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία για την Κλιματική Εκπαίδευση: ?Cli.c.k. for Schools?

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, προτίθεται να υλοποιήσει επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών σε συνεργασία με το ΚΠΕ Αργυρούπολης και τις ΔΠΕ της ΠΔΕ Αττικής με θέμα: «Από την Κλιματική Αλλαγή στην Κλιματική Κρίση. Ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία για την Κλιματική Εκπαίδευση: ?Cli.c.k. for Schools» την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 και ώρες 18.00 - 20.40, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Webex.

  • Για να δείτε το έγγραφο της ΔΠΕ Β' Αθήνας πατήστε εδώ.
  • Για να δείτε την ενημέρωση πατήστε εδώ.

Επιμορφωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ελευσίνας με θέμα «Πρασινίζω το σχολείο, πρασινίζω την πόλη μου. Παιδαγωγική προσέγγιση και ψηφιακά εργαλεία»

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020
 Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, προτίθεται να υλοποιήσει επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ελευσίνας και τις ΔΠΕ Γ΄ Αθήνας και Δυτ. Αττικής και ΔΔΕ Β΄ Αθήνας και Δυτ. Αττικής με θέμα: «Πρασινίζω το σχολείο, πρασινίζω την πόλη μου. Παιδαγωγική προσέγγιση και ψηφιακά εργαλεία» την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021 και ώρες 18.00 - 20.30, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας που θα ανακοινωθεί.

ΕnvStories_Πρόσκληση Webinar

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020

 Το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την ευθύνη της Kαθηγήτριας Νίκης Ευελπίδου, διοργανώνει Επιμορφωτική ημερίδα ?EnvStories:Environmental storytelling for all!?.

Η ημερίδα διεξάγεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «Environmental Storytelling for Sustainable Development? και ακρωνύμιο EnvStories. Το EnvStories είναι μια συλλογική προσπάθεια Πανεπιστημίων, σχολείων, εκπαιδευτικών κέντρων, τεχνολογικών και δημόσιων φορέων, από πέντε Ευρωπαϊκές χώρες με στόχο την ανάπτυξη περιβαλλοντικών εφαρμογών και εκπαιδευτικού υλικού για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Σας περιμένουμε, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ. στο webinarόπου θα γίνει παρουσίαση της μεθοδολογίας, του εκπαιδευτικού υλικού, και των καλών πρακτικών του προγράμματος EnvStoriesΣτο τέλος της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο επιμόρφωσης για εξοικείωση στον τρόπο χρήσης της πλατφόρμας του EnvStories.

Θα δοθεί ελεύθερα όλο το εκπαιδευτικό υλικό του EnvStories καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης και συμμετοχής στην ημερίδα και το εργαστήριο.

Επισυνάπτεται σχετική πρόσκληση και flyer όπου θα βρείτε τους χρήσιμους συνδέσμους για την ατζέντα και την εγγραφή σας.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ23

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020

O Διευθυντής Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας με την υπ? αριθ.855/13910/4-12-2020 Απόφαση τοποθέτησης αναπληρωτών ΠΕ23, καλεί τους προσωρινούς αναπληρωτές που έχουν προσληφθεί υπό το πλαίσιο της υπ?αριθμ.πρωτ.164412/Ε4/02-12-2020 (ΑΔΑ:ΨΚΗΓ46ΜΤΛΗ-863), να παρουσιαστούν στα σχολεία τοποθέτησης από τη Δευτέρα 7/12/2020 έως και την Τρίτη 8/12/2020 και να αναλάβουν υπηρεσία.  

Σχολείο τοποθέτησης ορίζεται η σχολική μονάδα της πρώτης στήλης του πίνακα τοποθετήσεων («Ονομασία 1») και θα πρέπει να προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διευθυντή-ντρια ή Προϊστάμενο-η της σχολικής μονάδας. Στα υπόλοιπα τέσσερα σχολεία η ανάληψη υπηρεσίας θα γίνει τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Στο σχολείο τοποθέτησης συμπληρώνεται το έντυπο αναφοράς ανάληψης υπηρεσίας (βλ. συνημμένα έγγραφα), σφραγίζεται και υπογράφεται από τον/την εκπαιδευτικό και τον/την Διευθυντή/τρια προϊστάμενο/η.

Κατόπιν αναρτάται στην πλατφόρμα ανάρτησης παραστατικών https://invoices-schools.espa.minedu.gov.gr επιλέγοντας την Πράξη (ΕΣΠΑ ή ΠΔΕ) ανάλογα με τις υπουργικές αποφάσεις πρόσληψης και στο είδος «Πράξεις ανάληψης». Η ίδια διαδικασία θα γίνει και στα υπόλοιπα τέσσερα σχολεία.

Η σχολική μονάδα τοποθέτησης ενημερώνει τη Διεύθυνση μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. οπωσδήποτε την ίδια ημέρα, στέλνοντας συνημμένα και σκαναρισμένο το απογραφικό δελτίο.

Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο προκειμένου να ολοκληρωθεί από τη Δ/νση η διαδικασία καταχώρησης της αναγγελίας πρόσληψης στο ΕΡΓΑΝΗ, ως οφείλουμε (αυθημερόν), διαφορετικά η πρόσληψη δεν θεωρείται έγκυρη.

Επισυνάπτονται όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρόσληψης και παρακαλείσθε να τα προσκομίσετε συμπληρωμένα στη Σχολική Μονάδα (Δ.Σ. ή Ν.Γ.) τοποθέτησής σας.

Οι φάκελοι των εκπαιδευτικών θα πρέπει να σταλούν στη Διεύθυνση το συντομότερο δυνατό.

Συνημμένα:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

 ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ

ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021 KAI ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ ΕΤΟΣ 2021 ΝΟΤΙΟΥ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟΥ

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020
 Σας κοινοποιούμε το  υπ' αριθμ. 157992/Η2/18-11-2020 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με το οποίο καλούνται οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να αποσπαστούν από το σχολικό έτος 2020-2021 και από το ημερολογιακό έτος 2021 για το Νότιο Ημισφαίριο να υποβάλουν αίτηση απόσπασης.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται: από 18-11-2020 μέχρι 30-11-2018 και ώρα 14.00.

Ανακοίνωση

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2020

 Εκλογές αιρετών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 7/11/2020, η εκλογική διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ  σε ήρεμο κλίμα και χωρίς προβλήματα. Εξαίρεση αποτέλεσε η προσπάθεια διασάλευσης της ομαλότητας από την εμφάνιση, στην είσοδο του κτιρίου της Διεύθυνσης ΠΕ Β? Αθήνας, μόνο δύο εκπαιδευτικών του Συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου, οι οποίοι επέμεναν να παραστούν στην εκλογική διαδικασία χωρίς να έχουν εκδηλώσει εγγράφως την σχετική βούλησή τους, σύμφωνα με το Άρθρο 6, παρ.2 της αριθμ. Φ350/51/139940/Ε3 ΥΑ (ΦΕΚ 4537 , Τεύχος Β? 14/10/2020).

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)