Joomla Free Template by FatCow Hosting

«Επιμορφωτικές Εκδηλώσεις 2016 για την Ευρωπαϊκή δράση eTwinning, η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης»

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Θέματα
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016
Μετά τις πανευρωπαϊκές διακρίσεις των ελληνικών σχολικών μονάδων στη δράση eTwinning, και γενικότερα της επιτυχημένης πορείας της δράσης, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το ITYE προγραμματίζουν νέο κύκλο ενημερωτικών ημερίδων στη Διεύθυνση Β' Αθήνας.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Eπιστημονική διημερίδα - «Παιδί και Έφηβος ? Θεματικές και Βιωματικές Προσεγγίσεις»

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Θέματα
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Σας ενημερώνουμε ότι η Π.Ε.Κ.Α.Δ.Ε. διοργανώνει επιστημονική διημερίδα για το παιδί και τον έφηβο η οποία αφορά όλες τις ειδικότητες και κλάδους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η διημερίδα θα διεξαχθεί στις 22 και 23/1/2016 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Για να δείτε το πρόγραμμα της διημερίδας πατήστε στην εικόνα.

Υποβολή δηλώσεων προτίμησης που αφορούν σε μεταθέσεις - οριστικές τοποθετήσεις δασκάλων, νηπιαγωγών, εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών σε θέσεις Γενικής Αγωγής και Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ?Τ.Ε. εντός του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας 2016 (2)

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Θέματα
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

 Ο Διευθυντής Π.Ε. Β΄Αθήνας καλεί τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπ/σης (ΠΕ70, ΠΕ60, ΠΕ06, ΠΕ11, ΠΕ16 και εκπαιδευτικούς ΠΕ70 και ΠΕ60 σε θέσεις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. – Τ.Ε.):

1. που έχουν υποβάλει αίτηση μετάθεσης εντός του ΠΥΣΠΕ Β' Αθήνας
2. που βρίσκονται στη Διάθεση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας (μετατεθέντες από άλλα ΠΥΣΠΕ, μεταταγμένοι, επιστρέψαντες από σχολεία του εξωτερικού)

να υποβάλουν από 13 Ιουλίου 2016, ημέρα Τετάρτη μέχρι και 18 Ιουλίου 2016, ημέρα Δευτέρα (έως τις 11:00), δήλωση προτίμησης, στην οποία να αναγράφουν μέχρι και είκοσι (20) σχολικές μονάδες που επιθυμούν να μετατεθούν-τοποθετηθούν. Στα επισυναπτόμενα έγγραφα αναρτώνται τα οργανικά κενά ανά ειδικότητα στις σχολικές μονάδες της Δ/νσης Π.Ε. Β' Αθήνας, καθώς και οι μοριακοί πίνακες των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών.

- Επισημαίνεται ότι στα οργανικά κενά ειδικοτήτων ΠΕ06 και ΠΕ16 συμπεριλήφθηκαν και οι νέες οργανικές θέσεις, όπως δημοσιεύθηκαν στο Φ.Ε.Κ. 2131/τ.Β'/11-7-2016 adobe pdf icon small


 Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς να διαβάσουν προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις προτίμησης σχολικών μονάδων.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

checkΟι δηλώσεις προτίμησης σχολικών μονάδων θα υποβληθούν αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας της Δ/νσης Π.Ε. Β' Αθήνας συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που διατίθεται για το σκοπό αυτό στους συνδέσμους:

checkΑφού συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και τις σχολικές μονάδες, όπου επιθυμείτε να μετατεθείτε-τοποθετηθείτε, πατήστε το πλήκτρο «ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ».

checkΗ δήλωσή σας θεωρείται καταχωρισμένη όταν λάβετε στο προσωπικό σας email σχετική βεβαίωση, στην οποία απαριθμούνται οι προτιμήσεις σας.

checkΣε περίπτωση υποβολής παραπάνω από μίας δήλωσης, έγκυρη θεωρείται αυτή που υποβλήθηκε τελευταία.

checkΠαρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν μία έγκυρη διεύθυνση e-mail, την οποίαν θα παρακολουθούν, καθώς μέσω αυτής θα γίνει οποιαδήποτε επικοινωνία τυχόν χρειαστεί σχετικά με την αίτησή τους.

check Οι μετατιθέμενοι εκπαιδευτικοί θα παρατηρήσουν αλλαγές στα μόρια τους, γιατί έχουν αφαιρεθεί τα 2 μόρια της πρώτης προτίμησης περιοχής που προσμετρήθηκαν κατά την μετάθεσή τους από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

checkΟι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να ελέγχουν και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία για την παραλαβή του μηνύματος επιβεβαίωσης.

checkΟι εκπαιδευτικοί που έχουν κάνει αίτηση Βελτίωσης και δεν θα δηλώσουν προτιμήσεις σχολικών μονάδων εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών, θα παραμείνουν στις οργανικές τους θέσεις.

checkΟι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Β' Αθήνας και δεν θα δηλώσουν προτιμήσεις σχολικών μονάδων εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών, θα τοποθετηθούν στην Β' Φάση τοποθετήσεων, αφού δηλώσουν εκ νέου προτιμήσεις, ή στα εναπομείναντα οργανικά κενά αν δεν κάνουν και πάλι δήλωση προτίμησης.

checkΟι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να παρακολουθούν την ιστοσελίδα μας καθημερινά για νεότερες ανακοινώσεις.

Επισυναπτόμενα:

Οργανικά κενά κλάδου ΠΕ70-ΔΑΣΚΑΛΩΝ γενικής αγωγής adobe pdf icon small

 Οργανικά κενά κλάδου ΠΕ70-ΔΑΣΚΑΛΩΝ ειδικής αγωγής adobe pdf icon small

 Οργανικά κενά κλάδου ΠΕ60-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ γενικής αγωγής adobe pdf icon small

 Οργανικά κενά κλάδου ΠΕ60-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ειδικής αγωγής adobe pdf icon small

 Οργανικά κενά κλάδου ΠΕ06-Αγγλικής adobe pdf icon small

 Οργανικά κενά κλάδου ΠΕ11-Φυσικής αγωγής adobe pdf icon small

 Οργανικά κενά κλάδου ΠΕ16-Μουσικής adobe pdf icon small

 

 Μοριακός πίνακας κλάδου ΠΕ70-ΔΑΣΚΑΛΩΝ excel icon

 Μοριακός πίνακας κλάδου ΠΕ60-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ excel icon

 Μοριακός πίνακας κλάδου ΠΕ70 Ειδικής Αγωγής excel icon

 Μοριακός πίνακας κλάδου ΠΕ60 Ειδικής Αγωγής excel icon

 Μοριακός πίνακας κλάδου ΠΕ06-Αγγλικής excel icon

 Μοριακός πίνακας κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής excel icon

 Μοριακός πίνακας κλάδου ΠΕ16 Μουσικής excel icon

Διημερίδα «Δουλεύοντας για ένα σχολείο ελεύθερο, ανοικτό και συνεργατικό»

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Θέματα
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής, μέσω του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και η Δ/νση Π/θμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας μέσω των Πολιτιστικών θεμάτων και της Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης συνδιοργανώνει με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και την παιδαγωγική ομάδα για την διάδοση της Παιδαγωγικής Φρενέ στην Ελλάδα, «Το Σκασιαρχείο», διημερίδα εκδηλώσεων, η οποία απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε φοιτητές.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Εβδομάδα κατά του Καπνίσματος - 7 έως 13 Δεκεμβρίου

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Θέματα
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015
Σας κοινοποιούμε το υπ. αριθμ. πρωτ. 193365/ΓΔ4/27-11-2015 της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σχετικά με την καθιέρωση της 2ης Εβδομάδας του Δεκεμβρίου ως «Εβδομάδα κατά του Καπνίσματος», στο πλαίσιο συνεργασίας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Επισυναπτόμενα:

Έγκριση Εκπαιδευτικού Προγράμματος “Μαθαίνω να Μην Καπνίζω”- HeartII για την Πρόληψη του Καπνίσματος στα Σχολεία

Έγκριση Δραστηριοτήτων της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας κατά το σχολικό έτος 2015-2016»

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Θέματα
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

Σας κοινοποιούμε το υπ. αριθμ. πρωτ. 163546/Δ2/15-10-2015 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σχετικά με την έγκριση των δραστηριοτήτων της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας κατά το σχολικό έτος 2015-2016.

«Διεξαγωγή του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικών για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων Δημοτικού Σχολείου»

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Θέματα
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015
Σας κοινοποιούμε το υπ. αριθμ. πρωτ. Φ.14/2390/186135/Δ1/18-11-2015 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με το οποίο μας ενημερώνει ότι η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ) και το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του τμήματος Φ.Π.Ψ. του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνουν τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών για τους μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της χώρας.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με Θέμα την Προστασία της Πνευματικής Ιδιοκτησίας και των Συγγενικών Δικαιωμάτων

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Θέματα
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Σας κοινοποιούμε το υπ. αριθμ. πρωτ. Φ5/1487 /185307/Δ1/17-11-2015 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με το οποίο μας ενημερώνει ότι ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Ο.Π.Ι.) έχει δημιουργήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και των συγγενικών δικαιωμάτων, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη σημασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στη σύγχρονη κοινωνία και το ρόλο της ως καθοριστικού παράγοντα για την προώθηση της δημιουργικότητας και του πολιτισμού.

Επισυναπτόμενα:

Πνευματική ιδιοκτησία - Προτεινόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Ανακοίνωση-Πρόσκληση σε Ημερίδα με Θέμα «Πύλη Ψηφιακής Ασφάλειας & Ψηφιακή Ασφάλεια»

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Θέματα
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015
Σας ανακοινώνουμε-προσκαλούμε στην ημερίδα με θέμα «Πύλη Ψηφιακής Ασφάλειας & Ψηφιακή Ασφάλεια».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 16η Νοεμβρίου 2015, από τις 3 μ.μ. μέχρι τις 7 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής, Ανάφης & Αγ. Αποστόλων, Ηράκλειο.

Επισυναπτόμενα:

Πρόγραμμα Ημερίδας

Αφίσα Ημερίδας

eTwinning - Η Κοινότητα των Σχολείων της Ευρώπης

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά Θέματα
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015

Το eTwinning (www.etwinning.net) είναι μια ευρωπαϊκή δράση του προγράμματος Erasmus+, στο πλαίσιο της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), αποκομίζοντας παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.

Το eTwinning είναι η Κοινότητα για τα σχολεία στην Ευρώπη. Εκπαιδευτικοί από όλες τις χώρες που συμμετέχουν, μπορούν να εγγραφούν και να χρησιμοποιήσουν τα online εργαλεία του eTwinning (τη Διαδικτυακή Πύλη και το Desktop) για να βρεθούν μεταξύ τους, να συναντηθούν εικονικά, να ανταλλάξουν ιδέες και παραδείγματα πρακτικής, να ομαδοποιηθούν σε Ομάδες, να μάθουν μαζί στις Εκδηλώσεις Εκμάθησης και να αναλάβουν τη διεξαγωγή online έργων.

Το eTwinning υποστηρίζεται από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΚΥΥ), που εδρεύει στις Βρυξέλλες, και ένα δίκτυο από Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης (ΕΥΥ). Στην Ελλάδα η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning λειτουργεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) «Διόφαντος». (http://etwinning.gr).

Οι πρεσβευτές του eTwinning διοργανώνουν κατά τόπους ενημερωτικές ημερίδες eTwinning. Μπορείτε να δείτε και να δηλώσετε συμμετοχή στις ενημερωτικές ημερίδες etwinning που θα διοργανωθούν από τους πρεσβευτές της περιφέρειας Αττικής εδώ.

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)