Joomla Free Template by FatCow Hosting
  • Τα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας στο Μαρούσι, στη Λεωφόρο Κηφισίας 18 & Γκύζη, στο 2ο όροφο.
  • Επικοινωνία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Έντυπα που διατίθενται από τον ιστότοπο της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Ανακοινώσεις Σχολικών Μονάδων Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Άδειες μονίμων εκπαιδευτικών

Μουσείο Μαθητικής ζωής

Κατηγορία: Φωτογραφικό Υλικό Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Το Μουσείο Μαθητικής Ζωής που στεγάζεται στο 5ο Δημ. Σχολείο Βριλησσίων, εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2010. Για τις επισκέψεις (Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ), οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνήσουν το Σεπτέμβριο με τις υπεύθυνες του προγράμματος κ. Άντα Ευαγγέλου και κ. Γιολάντα Τσορώνη στο τηλ. 210.8100745 και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Γιολάντα Τσορώνη - Γεωργιάδη). Διαβάστε διάφορες εντυπώσεις από την επίσκεψη στο Μουσείο Μαθητικής Ζωής .

1- DSCF1796
2- DSCF1801
3- DSCF1808
5- ethk_mouseiosxoleio_10041
1/4 
start stop bwd fwd

 

Το Μουσείο Μαθητικής Ζωής διαθέτει δύο χώρους. Στην πρώτη αίθουσα τα ξύλινα θρανία, το βάθρο με την έδρα, η ξυλόσομπα, ο μαυροπίνακας και η βέργα του δασκάλου ψιθυρίζουν στον επισκέπτη τις δύσκολες συνθήκες της μεταπολεμικής εκπαίδευσης, ενώ στη δεύτερη η υποτυπώδης γραφική ύλη που υπήρχε τότε, τα παλαιά βιβλία του Οργανισμού, τα διορθωμένα τετράδια, οι μαθητικές ποδιές, οι σάκες, τα σχολικά βοηθήματα και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό ζωντανεύουν τους τρόπους και τα μέσα με τα οποία μάθαιναν γράμματα ο παππούς και η γιαγιά.

Παράλληλα οι μαθητές έχουν την ευκαιρία, μέσω της θεματικής που φέρει τον τίτλο «Το δικό μας χτες το δικό τους σήμερα», να αντιληφθούν ότι τα εκθέματα του Μουσείου μπορεί να φαντάζουν παρωχημένα για την ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα, στοιχειοθετούν ωστόσο την καθημερινότητα χιλιάδων μαθητών που ζουν στις υπό ανάπτυξη χώρες.

Στο Μουσείο Μαθητικής Ζωής, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ, πραγματοποιούνται επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα, για να γνωρίσει η νεότερη γενιά βιωματικά το παρελθόν, να εκτιμήσει το παρόν και να συνειδητοποιήσει ότι το δέντρο δε μεγαλώνει μόνο από τα κλαδιά του, αλλά και από τις ρίζες του.

Οι εκπαιδευτικοί επίσης, μέσα από αναφορές Επιθεωρητών, υπηρεσιακών εγγράφων και προσωπικών φακέλων παλαιών δασκάλων, έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια γεύση από τις δύσκολες συνθήκες άσκησης του λειτουργήματός μας τα πέτρινα εκείνα χρόνια.

Εμφανίσεις: 570

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)