Joomla Free Template by FatCow Hosting
  • Τα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας στο Μαρούσι, στη Λεωφόρο Κηφισίας 18 & Γκύζη, στο 2ο όροφο.
  • Επικοινωνία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Έντυπα που διατίθενται από τον ιστότοπο της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Ανακοινώσεις Σχολικών Μονάδων Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Άδειες μονίμων εκπαιδευτικών

Βραδιά Πολιτισμού και Παράδοσης με Θέμα: «Προσφυγικός Ελληνισμός: Από τη Γενοκτονία και την Καταστροφή στην Επιβίωση και την Ανάπτυξη της Ελλάδος»

Κατηγορία: Φωτογραφικό Υλικό Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 03 Απριλίου 2012

Η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών, σε συνεργασία με τους Μικρασιατικούς Συλλόγους Ιώνων, Ποντίων και Κωνσταντινουπολιτών του Βόρειου Τομέα και με τη στήριξη του Δήμου Μεταμόρφωσης και της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Β΄Αθήνας, διοργάνωσε στις 02-04-2012 βραδιά πολιτισμού και παράδοσης με θέμα: «Προσφυγικός Ελληνισμός: Από τη Γενοκτονία και την καταστροφή στην επιβίωση και την ανάπτυξη της Ελλάδος», στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης (Λητούς και Κύμης 2 - Κτήμα Δηλαβέρη).

 

 

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Β΄Αθήνας, κ. Πάρις Βεντήρης, εκφώνησε τον παρακάτω χαιρετισμό:

 

Καλησπέρα σας.

Καλώς ανταμώσαμε,

 

Όταν η αυτοδιοίκηση ιχνηλατεί την εκπαίδευση, γίνεται πιο ευαίσθητη. Όταν το θεσμό υπηρετούν εκπαιδευτικοί με όραμα, τότε εκδηλώσεις μνήμης και σεβασμού, βρίσκουν το πραγματικό νόημα που υπηρετούν.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα κ. Κώστας Μανιάτης, ως εκπαιδευτικός λειτουργός, πιστεύει ότι η υπέρβαση από την κρίση περνά μέσα από την παιδεία, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Σε πείσμα των καιρών, επιμένει να διοργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις και τον ευχαριστούμε θερμά.

 

Κυρίες και Κύριοι,

«Γνώμες, καρδιές όσοι Έλληνες, ό,τι είστε, μη ξεχνάτε, δεν είστε από τα χέρια σας μονάχα, όχι. Χρωστάτε και σε όσους ήλθαν, πέρασαν, θα ?ρθουνε, θα περάσουν, κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί.»

Τα λόγια, οι στίχοι του ποιητή προστάζουν το χρέος μας να μη λησμονούμε. Να θυμόμαστε και να τιμάμε. Δεν υπάρχουν ξεχασμένες πατρίδες, υπάρχουν αλησμόνητες πατρίδες και άνθρωποι που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους και ήρθαν στη μητέρα Ελλάδα.

Για να επιβιώσουν, για να μεγαλουργήσουν και να αποδείξουν τη δύναμη του απανταχού Ελληνισμού που, ακόμα και όταν το σώμα φυλακίζεται, το πνεύμα μένει αδούλωτο και δημιουργικό.

Οι ιστορίες του προσφυγικού Ελληνισμού που πέρασαν από γενιά σε γενιά, έμειναν ζωντανές και επίκαιρες όσο ποτέ. Σε εμάς τους δασκάλους, ανήκει το χρέος να διαφυλάξουμε αυτές τις ιστορίες ως παρακαταθήκες για την Ισχυρή - Αυτοδύναμη και Ανεξάρτητη Ελλάδα που ξέρει να μάχεται και να νικά.

 

 

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:


Simple Picture Slideshow:
Could not find folder /var/www/vhosts/dipe-v-ath.att.sch.gr/httpdocs/images/stories/apr-2012-maniatis

Εμφανίσεις: 466

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)