Joomla Free Template by FatCow Hosting

Παραιτήσεις εκπαιδευτικών ? Δικαιολογητικά συνταξιοδότησης

Κατηγορία: Διοικητικά Θέματα Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Σας κοινοποιούμε το υπ αρίθμ' πρώτ' 3363/18-4-2016 έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας με θέμα «Παραιτήσεις εκπαιδευτικών – Δικαιολογητικά συνταξιοδότησης»

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις από 21 μέχρι 30 Απριλίου 2016 υποβάλλονται οι αιτήσεις παραίτησης, συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά (επισυνάπτεται η λίστα). Ειδικά για φέτος λόγω αργιών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων παραίτησης μετατίθεται στις 4 Μαΐου 2016. Αν ο εκπαιδευτικός υποβάλει μέσα στο εν λόγω χρονικό διάστημα αίτηση παραίτησης θεωρείται ότι έχει γίνει αποδεκτή και η υπαλληλική σχέση λύεται αυτοδίκαια με τη λήξη του διδακτικού έτους 2015 -2016, εφ’ όσον δεν την ανακαλέσει εντός ενός μηνός από την ημερομηνία υποβολής της.

Παρακαλούμε με ευθύνη των Δ/ντών-ντριων και Προϊσταμένων να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι για συνταξιοδότηση εκπαιδευτικοί των σχολικών τους μονάδων.

Πριν την υποβολή της αίτησης παραίτησης, οι ενδιαφερόμενοι εάν το επιθυμούν, σκόπιμο είναι να επισκεπτούν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ώστε να ενημερώνονται για το αν θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και συντάξιμη ηλικία, καθώς και προς το αν δικαιούνται πλήρους ή μειωμένης σύνταξης. Για τον λόγο αυτό, παρακαλούνται να υποβάλλουν αίτηση στην υπηρεσία μας, για χορήγηση πιστοποιητικού υπηρεσιακών μεταβολών και βεβαίωσης αποδοχών. Σας ενημερώνουμε ότι το Γ.Λ.Κ. δέχεται το κοινό για παροχή πληροφοριών σε εξειδικευμένα ζητήματα, κάθε Παρασκευή 11:00-15:00 στον Α΄ Όροφο, Κάνιγγος 29, Αθήνα.

 Επισυνάπτονται:

   Λίστα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά word  και 

τα προς συμπλήρωση έντυπα:

  Υπεύθυνη Δήλωση για ΔΑΥΚ word

  Έντυπο 1 word

  Αίτηση Παραίτησης προς τη Δ/νση Π.Ε. Β΄Αθήνας word

  Αίτηση για Συνταξιοδότηση προς ΓΛΚ και Ταμεία word

 Προς διευκόλυνση της διαδικασίας και προς αποφυγή καθυστερήσεων και αναμονών παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που θα προσέλθουν στη Δ/νση για να υποβάλουν αίτηση παραίτησης να έχουν τα σχετικά έντυπα συμπληρωμένα.

Εμφανίσεις: 1291

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)