Joomla Free Template by FatCow Hosting

Εγκαίνια 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης και 2ου Νηπιαγωγείου Πεντέλης

Κατηγορία: Διοικητικά Θέματα Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2016

 Με μεγάλη λαμπρότητα εγκαινιάστηκε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου το νέο Σχολικό Συγκρότημα του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Νηπιαγωγείου Πεντέλης με την παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη.

Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος τέλεσε τον αγιασμό και επεσήμανε κατά τον χαιρετισμό του ότι «κύριος στόχος όλων πρέπει να είναι η Παιδεία».

Ο Υπουργός κ. Νίκος Φίλης τόνισε κατά τον χαιρετισμό του:

«Σε δύσκολες στιγμές οικονομικής στενότητας για τη πατρίδα μας, εγκαινιάζουμε ένα νέο σχολείο όμορφο και δημιουργικό στο οποίο μπορούν τα παιδιά μέσα από συμμετοχικές διεργασίες να ανακαλύπτουν τη γνώση. Είναι ένα σχολείο που κατασκευάστηκε διαψεύδοντας ορισμένους μύθους.

Μύθος πρώτος: ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στην κεντρική διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα. Για την ολοκλήρωση του σχολείου και οι τρεις συνεργάστηκαν, με καθοριστική τη συμβολή του δημάρχου και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μύθος δεύτερος που επίσης διαψεύδεται είναι ότι δεν γίνεται τίποτα στη χώρα μας αν δεν υπάρχουν κυβερνητικές δυνατότητες. Το σχολείο αυτό θεμελιώθηκε λίγο πριν τις εκλογές του 2015, τον Δεκέμβριο του 2014. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής υπήρξαν πολιτικές εξελίξεις και εκλογές, αλλά το σχολείο παραδόθηκε στην ώρα του, που σημαίνει ότι από αυτή την άποψη η δημόσια διοίκηση αποκτά σιγά-σιγά αυτονομία και ωριμότητα.

Το σχολείο αυτό έγινε με την οικονομική συνδρομή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Εμείς ως Υπουργείο συνεχίζουμε το πρόγραμμα αυτό με την Τράπεζα Επενδύσεων καθώς και με την Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης προκειμένου να υπάρξουν καινούργιες κτηριακές υποδομές σε πολλά σημεία της χώρας όπως και υποδομές για το ψηφιακό σχολείο, γιατί στις μέρες μας είναι αναγκαία και τα δύο, για να έχουμε εντέλει ένα σύγχρονο λειτουργικό σχολείο.

Η ψυχή όμως του σχολείου είναι ο δάσκαλος και εκεί η πολιτεία οφείλει να βοηθήσει. Και αν οι οικονομικές δυσχέρειες σήμερα δεν το επιτρέπουν πρέπει να αναγνωρίσουμε το έργο του δασκάλου με υλικούς όρους και να μην το απαξιώνουμε. Να μην θεωρούμε ότι είναι μια εύκολη δουλειά. Να αναγνωρίζουμε τον ρόλο τους δηλαδή ότι εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας εκεί άρα εμπιστευόμαστε και τους ίδιους, χωρίς μεμψιμοιρίες. Και ταυτοχρόνως πρέπει να επισημάνουμε ότι τα παιδιά σε αυτό το σχολείο έχουν ένα προτέρημα στη γενικότερη δύσκολη κατάσταση. Είναι τα παιδιά που θα νιώσουν λιγότερο από την προηγούμενη γενιά των συμμαθητών τους τις επιπτώσεις της κρίσης. Για αυτό εργαζόμαστε. Για αυτό προωθούμε τη δημοκρατική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, καθιερώνοντας από φέτος το ολοήμερο δημοτικό σχολείο και το νέου τύπου ολοήμερο νηπιαγωγείο και προχωρώντας ώστε σύντομα η χώρα μας, βγαίνοντας από την κρίση να αξιοποιήσει τα επιτεύγματα και τις δυνατότητες της εκπαίδευσης».

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη, τους παρευρισκόμενους και κυρίως τους «δασκάλους και τους νηπιαγωγούς που θα δώσουν μαζί με τα παιδιά ζωή σε αυτά τα κτήρια».

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Καραμέρος, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, ο πρώην Υπουργός Παιδείας και πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, τοπικοί παράγοντες και πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας, κ. Αθανάσιος Ηρ. Ανδρώνης, ο απερχόμενος Διευθυντής Εκπαίδευσης, κ. Ιωάννης Ζιάραγκας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας, κ. Αθανάσιος Φαλούκας, οι Προϊσταμένες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Βασιλική Καραμπά και κ. Αικατερίνη Παπαγιάννη καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών της Β΄ Αθήνας παραβρέθηκαν στα εγκαίνια και ξεναγήθηκαν στους χώρους του νέου σχολικού συγκροτήματος.

1
2
3
4
1/4 
start stop bwd fwd

Εμφανίσεις: 723

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)