Joomla Free Template by FatCow Hosting

Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αγωγής Σταδιοδρομίας, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων, Comenius- Leonardo da Vinci και eTwinning) για το σχολικό έτος 2013-2014

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Σας κοινοποιούμε την υπ'αριθμ. 163790/Γ7/31-10-2013 εγκύκλιο της ΣΕΠΕΔ σχετικά με τον Σχεδιασμό και Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αγωγής Σταδιοδρομίας, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων, Comenius- Leonardo da Vinci και eTwinning) για το σχολικό έτος 21013-2014.

Προσοχή: Καταληκτική ημερομηνία υποβολής Προγραμμάτων είναι η 29η Νοεμβρίου 2013.

 

Επισυναπτόμενα:

Εγκύκλιος Σχολικών Δραστηριοτήτων

Αίτηση υποβολής προγράμματος (υποχρεωτικά σε ηλεκτρονική μορφή)

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Αντισεισμικής Προστασίας Σχολικών Μονάδων

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Με το έγγραφό του με αριθμ. πρωτ. 13426/30-10-2013 , ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Δ/νσής μας σας προσκαλεί σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Αντισεισμική Προστασία Σχολικών Μονάδων», που συνδιοργανώνουν η Δ/νσή μας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, και ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.).

 

Το επιμορφωτικό σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν, ο Διευθυντής του Σχολείου, η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου και ένας εκπαιδευτικός (ο οποίος έχει οριστεί για τη σύνταξη των Σχολικών Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης), με την προϋπόθεση ότι δεν παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας.

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013, στην Αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης» του Πνευματικού & Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, Περικλέους 55 και ώρες 9:15 έως 14:00.

 

To σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Παπάγου Χολαργού. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι προαιρετική. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής και θα διατεθεί έντυπο υλικό του Ο.Α.Σ.Π. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του σεμιναρίου από το σύνδεσμο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

9oς ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ Σε συνέχεια της συνεργασίας της Δ/νσής μας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς- ΟΚΑΝΑ «ΠΡΟΝΟΗ», σας ενημερώνουμε ότι  πρόκειται να πραγματοποιθεί και φέτος επιμορφωτικό σεμινάριο στο προληπτικό πρόγραμμα με τίτλο «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ» - του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) - σε εκπαιδευτικούς της Α/θμιας εκπαίδευσης της Δ/νσής μας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Καθιέρωση της Εβδομάδας κατά του Καπνίσματος

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

Σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 97778/Γ7/19-7-2013 έγγραφο το Υπουργείο Παιδείας Και Θρησκευμάτων ευαισθητοποιημένο σε θέματα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, στο πλαίσιο συνεργασίας με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, καθιερώνει την 2η Εβδομάδα του Δεκεμβρίου ως «Εβδομάδα κατά του Καπνίσματος».

Γιατροί Καρδιάς»: Έγκριση Eπισκέψεων στα Σχολεία Α/θμιας & Β/μιας Εκπ/σης της Χώρας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

Σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 94622/Γ7/15-7-2013 έγγραφο της Σ.Ε.Π.Ε.Δ. σας κοινοποιούμε την έγκριση των επισκέψεων των Γιατρών Καρδιάς στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας της Χώρας για το σχολικό έτος 2013 ? 2014, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές/τριες για το ανθρωπιστικό έργο που επιτελούν. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών είναι προαιρετική.

Θεσμός Αριστείας και Ανάδειξη Καλών Πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013

Αριστεία και Καινοτομία στην ΕκπαίδευσηΣτόχος της δράσης είναι η αξιοποίηση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας που αναπτύσσεται στα σχολεία, ως βάση για τον εμπλουτισμό και την ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού έργου μέσα από την επιβράβευση και την δημόσια ανάδειξη «βέλτιστων πρακτικών» της μαθησιακής διαδικασίας. Μπορείτε να επισκεφθείτε το σύστημα υποβολής έργων για το Θεσμό Αριστείας 2013 και να υποβάλετε την υποψηφιότητά σας.


Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 28 Φεβρουαρίου 2013 (έως 15.00).

 

Διαβάστε τη σχετική εγκύκλιο της Διεύθυνσης ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘΠΑ και δείτε περισσότερες πληροφορίες στο δικτυακό τόπο http://excellence.sch.gr/

«?Σινε-Μαθήματα?: Εκπαιδεύοντας Θεατές?» Κύκλος Σεμιναρίων για την Υποστήριξη Εκπαιδευτικών που Εκπονούν Πολιτιστικά Προγράμματα, αλλά και Κάθε Άλλον Ενδιαφερόμενο Εκπαιδευτικό

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013

Πατήστε στην εικόνα για να μεγεθύνετε

Η Διεύθυνση Π.Ε Β΄ Αθήνας, διαμέσου της Υπεύθυνης των Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Ευαγγελίας Κουνέλη, οργανώνει σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών που εκπονούν πολιτιστικά προγράμματα σχετικά με την αξιοποίηση του κινηματογράφου στο σχολείο, αλλά και για κάθε άλλον ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό, με τον τίτλο:

«Σινε-Μαθήματα»

Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 17.30, στο 1ο Δ.Σ Νέου Ψυχικού. Θα προβληθεί η ταινία ?The Social Network?, του David Fincher (2010), με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, που είναι η 5η Φεβρουαρίου.

Την ταινία θα προλογίσει ο Κριτικός Κινηματογράφου, Σκηνοθέτης και Μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος, ο οποίος θα συντονίσει και τη συζήτηση στο τέλος της προβολής. Στη συζήτηση θα συμμετέχει, ως ειδικός προσκεκλημένος ομιλητής, ο επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικού Διαδικτύου Γιώργος Κορμάς.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση ΕΔΩ

Λίστα Εκπαιδευτικών για το Συνέδριο για το Ασφαλές Διαδίκτυο στις 7-2-2013

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013

Σας κοινοποιούμε την λίστα των εκπαιδευτικών που επιλέχθηκαν από τους διοργανωτές να παρακολουθήσουν το «2ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης», στις 07-02-2013 και σας εφιστούμε την προσοχή στα εξής:


Η είσοδος στο συνέδριο θα είναι ελεγχόμενη και θα επιτραπεί ΜΟΝΟ στους εκπαιδευτικούς που αναγράφονται στη λίστα και οι οποίοι θα λάβουν μέσω e-mail την πρόσκληση και πληροφορίες για το συνέδριο. Κανείς δε θα μπορέσει να έχει πρόσβαση στο χώρο του συνεδρίου πλην όσων αναγράφονται στη λίστα.

Όσοι από τους εκπαιδευτικούς δεν περιέχονται στη λίστα μπορούν να παρακολουθήσουν live τις ομιλίες του συνεδρίου μέσω της ιστοσελίδας www.cybercrimeunit.gr

 

Επισυναπτόμενα:

Λίστα εκπαιδευτικών

Ανακοίνωση Σχετικά με το Συνέδριο για το Ασφαλές Διαδίκτυο στις 7-2-2013

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013

Σας ενημερώνουμε ότι οι συμμετοχές των εκπαιδευτικών για το Συνέδριο έχουν ξεπεράσει το όριο των 160 που έχει τεθεί από τους διοργανωτές. Για το λόγο αυτό, οι διοργανωτές του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης θα πραγματοποιήσουν κλήρωση μεταξύ των συμμετεχόντων.


Τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα κοινοποιηθούν στην ιστοσελίδα της Δ/νσής μας, ώστε να ενημερωθούν όσοι επιλεγούν και να μπορούν να συμμετέχουν.


Οι διοργανωτές κι εμείς ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και υποσχόμαστε να καλύψουμε το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών που δεν θα επιλεγούν με μελλοντικές ανάλογες εκδηλώσεις.

Πρόσκληση Μαθητών και Εκπαιδευτικών στο Συνέδριο με Θέμα: «Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Με το υπ'αριθμ. πρωτ. έγγραφο 11677/Γ7/28-01-2013 του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α σας ενημερώνουμε ότι εγκρίθηκε η διεξαγωγή του συνεδρίου με θέμα:

 

«Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»


που προτίθεται να διοργανώσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, την Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental Athens.


Παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν, να δηλώσουν συμμετοχή στους Υπεύθυνους Αγωγής Υγείας των Δ/νσεων Εκπ/σης που ανήκει το σχολείο τους και οι Υπεύθυνοι με τη σειρά τους να μας κοινοποιήσουν τα ονόματα των συμμετεχόντων, έως την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι προαιρετική και δωρεάν για μαθητές και εκπαιδευτικούς και θα πραγματοποιηθεί, χωρίς να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία του ωρολογίου σχολικού προγράμματος και μετά από συνεννόηση με τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων. Η συνεργασία με τους Υπεύθυνους Αγωγής Υγείας των οικείων διευθύνσεων κρίνεται απαραίτητη.

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)