Joomla Free Template by FatCow Hosting

Πρόσκληση των Μαθητών Δ', Ε' και ΣΤ' Τάξεων των Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων όπως και Ελληνόφωνων Σχολείων του Εξωτερικού στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σκίτσου με Θέμα: «Οδική Ασφάλεια»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Πατήστε στην εικόνα για να μεγεθύνετεΜε το υπ' αριθμ. πρωτ. 152460/Γ7/04-12-2012 έγγραφο του τμήματος Β' της Δ/νσης Σ.Ε.Π.Ε.Δ του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α καλούνται οι μαθητές των Δ.Σ  Δ', Ε' και ΣΤ' Τάξεων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων όπως και ελληνόφωνων σχολείων του εξωτερικού στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σκίτσου με Θέμα:

«Οδική Ασφάλεια»


που θα πραγματοποιηθεί από 10 Ιανουαρίου 2013 μέχρι και 10 Μαρτίου 2013 οπότε και θα πρέπει να έχουν υποβληθεί τα μαθητικά έργα.

 

 

Συνημμένα:

Αφίσα διαγωνισμού

Έγκριση διαγωνισμού σκίτσου

Φόρμα συμμετοχής για διαγωνισμό σκίτσου οδικής ασφάλειας

Διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο του ΚΠΕ Αργυρούπολης σε Συνεργασία με τη Διεύθυνσή μας στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2013

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Σας ενημερώνουμε για το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο του ΚΠΕ Αργυρούπολης σε συνεργασία με την Διεύθυνση μας με θέμα :

«Εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία - Aπό τη θεωρία στην πράξη»

με υποθέματα: α) «Ενέργεια ? Κλιματική Αλλαγή», β) «Το νερό ? Η θάλασσα»  και γ) «Δάσος ? Περιαστικό πράσινο». Έμφαση θα δοθεί στην ενότητα «Ανθρωπογενές Περιβάλλον & Αειφόρος Διαχείριση» που αποτελεί το θεματικό έτος της UNESCO τη φετινή σχολική χρονιά.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2013 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ ΑργυρούποληςΑπό τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας θα επιλεγούν για την παρακολούθησή του 15 εκπαιδευτικοί.

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: Πέμπτη 17/1 και ώρα 13.00
Τρόπος υποβολής αιτήσεων: Αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και μόνον σε αυτή.


Συνημμένα:

Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 299/11-1-13 της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας
Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 2/10-1-13 του ΚΠΕ Αργυρούπολης
Αίτηση συμμετοχής

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Αγωγής Υγείας «Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

Σας κοινοποιούμε εκ νέου τον πίνακα  με τα ονοματεπώνυμα των εκπαιδευτικών που θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  Αγωγής Υγείας «Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού» που θα γίνει στο 5ο Δ. Σχ. Μεταμόρφωσης (Αδριάνειου 11, τηλ. 210 2840210) στις 31 Ιανουαρίου  & 1,2 Φεβρουαρίου 2013.

Σας εφιστούμε την προσοχή στην αλλαγή του σχολείου που θα γίνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και που αντί του 6ου Δ. Σχ. Μεταμόρφωσης θα είναι το 5ο Δ. Σχ. Μεταμόρφωσης.

Οι αλλαγές στη συγκρότηση της δεύτερης ομάδας έγιναν για τους λόγους που αναφέρονται στις παρατηρήσεις του πίνακα 2. Επίσης σας υπενθυμίζουμε τις ώρες διεξαγωγής των συναντήσεων του εκπαιδευτικού προγράμματος που έχουν ως εξής:

  • Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013  και ώρα 15.00 ? 21.00
  • Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 15.00 ? 21.00
  • Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 09.00 ? 15.00

Παρακαλούμε αν κάποιος από τους εκπαιδευτικούς που επιλέχτηκαν δεν μπορεί να συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, να επικοινωνήσει άμεσα με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας.


Επισυναπτόμενα:

Πίνακας Συμμετεχόντων

Έγκριση Εκπαιδευτικού Προγράμματος για Σχολεία του Δήμου Ν.Ιωνίας από το Κέντρο Πρόληψης "Ίριδα"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Με το υπ' αριθμ. πρωτ. 156360/Γ7/11-12-2012  έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.ΠΑ σας ενημερώνουμε για την έγκριση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εκφραζόμαστε.. Δημιουργούμε.. Μέσα από σκέψεις.. και Συναισθήματα» που προτίθεται να διοργανώσει η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Β' Αθήνας διαμέσου της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Ν.Ιωνίας "Ίριδα".

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της ΣΤ' Τάξης των Δ.Σ του Δήμου Ν.Ιωνίας

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε δέκα (10) συνολικά συναντήσεις, κάθε εβδομάδα από δύο ώρες για κάθε τμήμα της ΣΤ' τάξης στο χώρο του Δ.Σ ενώ το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί είναι το " Δεξιότητες για Παιδιά Δημοτικού".

Πρόσκληση των Εκπαιδευτικών Π.Ε σε Ημερίδα Βιωματικού Χαρακτήρα με Θέμα : «Καινοτόμες Δράσεις για τη Φιλαναγνωσία»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013

Με το υπ' αριθμ. πρωτ. 165155 /Γ7/31-12-2012 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.ΠΑ. της Δ/νσης ΣΕΠΕΔ, Τμήμα Δ΄Αισθητικής Αγωγής, διοργανώνεται επιμορφωτική ημερίδα βιωματικού χαρακτήρα, με θέμα:

«Καινοτόμες Δράσεις για τη Φιλαναγνωσία»


Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Π.Ε, Νηπιαγωγούς και Δασκάλους και περιλαμβάνει εισηγήσεις και Βιωματικά εργαστήρια.

Η  Ημερίδα  θα  πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013, από 09:00 έως 13:00,  στο  χώρο  της  Δραματικής  Σχολής «Έναστρον» (Μπουμπουλίνας & Δεληγιάννη  19, πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών) χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων.

Επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, αποστέλλοντας συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη αίτηση μέχρι την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 στην ηλεκτρονική διεύθυνση   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβίβαση Οδηγιών Πολιτικής Προστασίας στις Σχολικές Μονάδες

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Με το υπ? αρ. πρωτ 155597/Γ7/10-12-2012 έγγραφο του ΥΠΑΙΘΠΑ παρακαλούνται οι Δ/ντές των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης της χώρας όπως προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την επικαιροποίηση του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για Σεισμό ή άλλο έκτακτο περιστατικό καθώς και να μεριμνήσουν, ώστε να λάβουν γνώση οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Το παρόν να αναρτηθεί σε πίνακα ανακοινώσεων και να κοινοποιηθεί στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.


Επισυναπτόμενα:

Εσωτερικός κανονισμός & Μνημόνιο Ενεργειών Διαχείρισης Σεισμικού Κινδύνου

Ενημέρωση Σχετικα με τις Επισκέψεις στα ΚΠΕ για το Σχολικό Έτος 2012-2013 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Με το υπ? αρ. πρωτ. 159505/Γ7/17-12-2012 εξαιρετικά επείγον έγγραφο του τμήματος Β΄της Διεύθυνσης ΣΕΠΕΔ του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α ενημερώνονται οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων σχετικά με τις επισκέψεις στα ΚΠΕ για το σχολικό έτος 2012-2013

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων - Η ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης για συμμετοχή στα προγράμματα των ΚΠΕ παρατείνεται ως και την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012.

Διευκρινίζεται ότι:

1. Όπως επισημαίνεται και στο επισυναπτόμενο έγγραφο, παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη αίτηση ακόμα κι αν έχουν ήδη υποβάλει στον Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης το έντυπο αίτησης κάποιου ΚΠΕ.

2. Τα ΚΠΕ εντός της εμβέλειας των οποίων βρίσκεται η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας παρατίθενται στο επισυναπτόμενο αρχείο (ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΚΠΕ ΕΝΤΟΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.ppt)

3. Tα στοιχεία επικοινωνίας των ΚΠΕ είναι αναρτημένα στον υπερσύνδεσμο http://perivallontiki.webnode.gr/kpe/

4. Όλες οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και μόνο σε αυτή. Θα αποσταλεί ηλεκτρονική βεβαίωση παραλαβής της αίτησης εντός 24ώρου από τη λήψη της. Παρακαλείσθε όπως διατηρήσετε τα πρωτότυπα έντυπα των αιτήσεων στο αρχείο της σχολικής σας μονάδας έτσι ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμα, εάν ζητηθούν.

5. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να επισκεφθούν με την τάξη τους κάποιο ΚΠΕ πρέπει να εκπονούν πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κατά το τρέχον σχολικό έτος. Επιπρόσθετα ένας εκ των συνοδών εκπαιδευτικών θα πρέπει να έχει επιμορφωθεί στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

6. Η αξιολογική σειρά κατάταξης των αιτήσεων επίσκεψης στα ΚΠΕ θα προκύψει βάσει των ακόλουθων κριτηρίων (με σειρά προτεραιότητας)

α. Ένταξη της σχολικής μονάδας σε συναφές θεματικό δίκτυο του ΚΠΕ (παρακαλώ όπως συμπληρωθεί και στην αίτηση δίπλα από τον τίτλο του προγράμματος).

β. Συνάφεια θέματος εκπονούμενου προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ

γ. Ημερομηνία-ώρα λήψης της αίτησης.

 

Ο Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - Δημήτριος Γκότζος

Επισυναπτόμενα:

Αίτηση Εκπαιδευτικού

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης Εκπρόσωπος της Αττικής στο Συμβούλιο Αντιπροσώπων της Παιδικής Ηelmepa

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

HelmepaΤο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης εκπροσώπησε την Αττική στο 19ο Συμβούλιο Αντιπροσώπων Παιδιών της Παιδικής HELMEPA που πραγματοποιηθηκε στις 14 Δεκεμβρίου. To Συμβούλιο Αντιπροσώπων αποτελείται από τους αρχηγούς των περιβαλλοντικών ομάδων που πραγματοποίησαν τις περισσότερες δραστηριότητες το σχολικό έτος 2011-2012 στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Παιδικής HELMEPA.

Δείτε περισσότερα στο   http://perdipevath.blogspot.gr/2012/12/2-elmepa.html

Ανακοίνωση σχετικά με το Πρόγραμμα Ψυχικής Υγείας «Βήματα για Ζωή», που υλοποιείται σε Νηπιαγωγεία της Β΄ Αθήνας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Δ/νσής μας, ενόψει της διαδικασίας έγκρισης των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων από την Επιτροπή Σχολικών Δραστηριοτήτων, σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με το αριθμ. 157180/Γ7/ 12-12-2012 έγγραφο της Δ/νσης ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘΠΑ το Πρόγραμμα Ψυχικής Υγείας «Βήματα για Ζωή» και το εκπαιδευτικό υλικό που το υποστηρίζει δεν έχει πάρει έγκριση μέχρι τώρα. Έχει κατατεθεί και εξετάζεται.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα BRINGING EUROPE TO SCHOOL TEACHERS (B.E.S.T.)

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

BRINGING EUROPE TO SCHOOL TEACHERS (B.E.S.T.)Το Τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς προσκαλεί Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Μεταπτυχιακούς φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης ή Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών καθώς και υποψηφίους Διδάκτορες με αντικείμενο διατριβής που αφορά την Εκπαίδευση ή την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση ή την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική πράξη να συμμετέχουν στο πλαίσιο της Δράσης KA1 του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Jean Monnet «Μαθαίνοντας για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Σχολείο» (Learning EU at Schools) με τίτλο «Bringing Europe to School Teachers (Β.Ε.S.T)» και επιστημονική υπεύθυνο τη Λέκτορα Δρ. Φωτεινή Ασδεράκη. Δείτε περισσότερα στα επισυναπτόμενα αρχεία.

 

Συνημμένα:

Έγγραφο υπ΄ αρ. πρωτ. 20126093/5-11-2012 Πανεπιστημίου Πειραιά

Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 148014/Γ1/23-11-2012 Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)