Joomla Free Template by FatCow Hosting

Πλαίσιο Υλοποίησης Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας με θέματα που αφορούν στους βασικούς άξονες «Ψυχική Υγεία - Διαπροσωπικές Σχέσεις»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

Σας κοινοποιούμε εκ νέου το Πλαίσιο Συνεργασίας (έγγραφο υπ' αρ. Πρωτ. 41812/Γ7/05-04-2011 της Δ/νσης ΣΕΠΕΔ του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.) και των Κέντρων Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, για την εφαρμογή προγραμμάτων Αγωγής Υγείας με θέματα που αφορούν στους βασικούς άξονες «Ψυχική Υγεία-Διαπροσωπικές Σχέσεις» στα σχολεία Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης και το σχετικό ΦΕΚ .

Παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς που θα υλοποιήσουν πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέματα που αφορούν στους βασικούς άξονες «Ψυχική Υγεία-Διαπροσωπικές Σχέσεις», να μελετήσουν προσεκτικά τα σχετικά έγγραφα. Επισημαίνουμε  τις παραγράφους του  υπ' αρ.Πρωτ. 41812/Γ7/05-04-2011 εγγράφου της Δ/νσης ΣΕΠΕΔ του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. που ορίζουν σαφώς τα παρακάτω:
  • Οι εκπ/κοί Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, οι οποίοι αναλαμβάνουν την υλοποίηση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας με θέματα που αφορούν στους βασικούς άξονες «Ψυχική Υγεία-Διαπροσωπικές Σχέσεις», «Πρόληψη χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών» ή επί μέρους θέματα συναφή με τους παραπάνω άξονες, συνεργάζονται με τα Κέντρα Πρόληψης του Ο.ΚΑ.ΝΑ. της περιοχής τους, δια μέσου των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας και Σ.Σ.Ν.
  • Ως υποστηρικτικό υλικό θα χρησιμοποιείται το «Στηρίζομαι στα πόδια μου» του ΕΠΙΨΥ-Ο.ΚΑ.ΝΑ, το «Ψυχική Υγεία-Διαπροσωπικές Σχέσεις» του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και υλικό άλλων φορέων, εγκεκριμένο από το Π.Ι..

Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι στο ιστολόγιο της Αγωγής Υγείας υπάρχει αναρτημένο το Υποστηρικτικό Υλικό που ορίζεται στα σχετικά έγγραφα. (http://www.dipevath.gr/agwgh-ygeias/yliko/psychikh-ygeia.pdf)

Σεμινάρια Φιλαναγνωσίας του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) ? Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, οργανώνει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων στα γραφεία του στην οδό Μπουμπουλίνας, 28 στην Αθήνα. Τα σεμινάρια διεξάγονται απογευματινές ώρες, από τις 3 Δεκεμβρίου 2012 έως και τις 11 Φεβρουαρίου 2013 και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, βιβλιοθηκονόμους, φοιτητές και όποιον άλλο ενδιαφέρεται.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων, η αίτηση συμμετοχής και οδηγίες υποβολής της επισυνάπτονται παρακάτω:

Αίτηση

Πρόγραμμα

Ανακοίνωση Αναβολής της Προγραμματισμένης για Αύριο, Τρίτη 13/11/2012, Συνάντησης Εργασίας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Σας ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ, λόγω στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ, η προγραμματισμένη για αύριο, Τρίτη 13/11/2012, συνάντηση εργασίας του Διευθυντή Εκπαίδευσης και των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Β΄ Αθήνας, με τις Δ/ντριες και τους Δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων του πρώην 3ου Γραφείου
΄

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012ώρα 12:30-14:00στο 1ο Δημ. Σχ. Ηρακλείου (Σοφίας & Νεότητος).

Διευκρινίσεις σχετικά με την Ευαισθητοποίηση της Μαθητικής Κοινότητας σε Θέματα Διατροφής από τον ΕΦΕΤ

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το έγγραφο υπ' αριθμ. πρωτ. 132440/Γ7/25-10-2012 του ΥΠΑΙΘΠΑ, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) δεν θα προβεί σε ενημερώσεις για την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα υγιεινής διατροφής και ασφάλειας τροφίμων που διατίθενται στα σχολικά κυλικεία, αλλά προτίθεται να συμβάλλει με το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό που έχει δημιουργήσει, στο έργο των εκπαιδευτικών και στην ενημέρωση των μαθητών/τριών για θέματα σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων.

15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και 12η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας ? CAMERA ZIZANIO

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2012

Σας ενημερώνουμε ότι από 1 έως 8 Δεκεμβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο, την Αμαλιάδα, τα Λεχαινά τη Γαστούνη και σε άλλες πόλεις της Ηλείας το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Για πρώτη φορά φέτος θα γίνουν προβολές και εκδηλώσεις και στους άλλους δυο νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας. Στο Φεστιβάλ αυτό προβάλλονται ταινίες επαγγελματιών που έχουν στο επίκεντρο την παιδική και νεανική ηλικία.

Παράλληλα με το Φεστιβάλ Ολυμπίας πραγματοποιείται και η 12η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας- CAMERA ZIZANIO. Στην CAMERA ZIZANIO διαγωνίζονται 200 ταινίες απ? όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Το ελληνικό τμήμα υπερδιπλασίασε φέτος τις συμμετοχές συγκριτικά με την περυσινή χρονιά. Συμμετέχουν 180 ταινίες από 130 σχολεία απ? όλη την Ελλάδα.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολείων να διευκολύνουν τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στα κινηματογραφικά εργαστήρια, στις παιδικές κριτικές επιτροπές, στη συντακτική επιτροπή της εφημερίδας Ζιζάνιο, στις ραδιοφωνικές εκπομπές, στις κινηματογραφικές παραγωγές, στις τελετές έναρξης και λήξης και φυσικά στην παρακολούθηση των ταινιών.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα από το έγγραφο υπ' αριθμ. πρωτ. 138665/Γ7/7-11-2012 του ΥΠΑΙΘΠΑ.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012

Σας ενημερώνουμε ότι η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης μας, σε συνεργασία με το Τμήμα Πρωτογενούς Πρόληψης στη Σχολική Κοινότητα, του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.), θα πραγματοποιήσουν από κοινού το 18ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Β΄ Δ/νσης Αθηνών, με τίτλο:

 

«ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ»


Βασική προϋπόθεση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι η πλήρης συμμετοχή των ενδιαφερομένων, προκειμένου να λάβουν δωρεάν και το συνοδευτικό εκπαιδευτικό εγχειρίδιο, που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

 

Οι συναντήσεις θα γίνουν στο 6o Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης (Πάρνηθος 20, τηλ.210 2815781), στις παρακάτω ημέρες και ώρες:

? Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 15.00 ? 21.00

? Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 15.00 ? 21.00

? Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 09.00 ? 15.00

 

Για να κατεβάσετε την Αίτηση συμμετοχής και να ενημερωθείτε λεπτομερέστερα, πατήστε στο σύνδεσμο «ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ»

Πρόσκληση σε Συνάντηση Εργασίας, με Θέμα την Ενημέρωση για τις Δυνατότητες Ανάπτυξης και τη Μεθοδολογία Εφαρμογής Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012

Σας κοινοποιούμε το έγγραφο υπ' αριθμ. πρωτ. 12606/5-11-2012 της Δ/νσης Π.Ε. Β΄Αθήνας, μέσω του οποίου ο Διευθυντής Εκπαίδευσης και οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Β΄ Αθήνας προσκαλούν τις Δ/ντριες και τους Δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων, καθώς και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων της Δ/νσής μας σε συνάντηση εργασίας, με θέμα την ενημέρωση για τις δυνατότητες ανάπτυξης και τη μεθοδολογία εφαρμογής Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, ως εξής:

 

Τη Δευτέρα 12/11/2012, ώρα 12:30-14:00, τις Δ/ντριες και τους Δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων της πρώην Δ/νσης και του πρώην 1ου Γραφείου, στο 1ο Δημ. Σχ. Ν. Ψυχικού (Ομήρου & Σεφέρη 21).


Την Τρίτη 13/11/2012, ώρα 12:30-14:00, τις Δ/ντριες και τους Δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων του πρώην 3ου Γραφείου, στο 1ο Δημ. Σχ. Ηρακλείου (Σοφίας & Νεότητος).


Την Πέμπτη 15/11/2012, ώρα 12:30-14:00, τις Δ/ντριες και τους Δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων του πρώην 2ου Γραφείου, στο 1ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου (Λ. Κηφισίας 211).

Δράσεις με θέμα «ΠΡΟΣΕΧΩ» και «ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012

Σας ενημερώνουμε ότι η Μη κερδοσκοπική Εταιρεία ArtsLift σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και την Ελληνική Αστυνομία διοργανώνουν δράσεις Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Αγωγής με τίτλο «ΠΡΟΣΕΧΩ» και «ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ» για μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των Σχ. Μονάδων της Περιφέρειας Αττικής.

 

Οι δράσεις τελούν υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και η τελετή έναρξης των δράσεων για τη φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου 2012, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Διαβάστε περισσότερα στο υπ? αριθμ. Πρωτ. 132570/Γ7/25-10-2012 έγγραφο του ΥΠΑΙΘΠΑ.

Περιορισμένος ο Αριθμός των Συμμετεχόντων στα Επιμορφωτικά Σεμινάρια της Αγωγής Υγείας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012

Σας υπενθυμίζουμε ότι στα επιμορφωτικά σεμινάρια της Αγωγής Υγείας η μεθοδολογία μάθησης ακολουθεί τις αρχές της βιωματικής εκπαίδευσης μέσα από την ομάδα και την αλληλεπίδραση. Ως εκ τούτου ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι σε κάθε σεμινάριο αυστηρά περιορισμένος και ορίζεται από τη σχετική εγκύκλιό μας.

Πάντα όμως λαμβάνουμε υπόψη το ενδιαφέρον που εκδηλώνετε, με τις αιτήσεις συμμετοχής που μας στέλνετε και προσπαθούμε να επαναλάβουμε μέσα στη σχολική χρονιά το σεμινάριο, ώστε να ικανοποιηθούν οι επιμορφωτικές ανάγκες σας.


Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία μας!

 

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Π.Ε. Β΄Αθήνας

Διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: «Πρόληψη απορριμμάτων? Τα καλά απόβλητα είναι αυτά που δεν παράχθηκαν ποτέ!»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Ενημερωθείτε από τα επισυναπτόμενα έγγραφα για το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο που θα διεξαχθεί στο ΚΠΕ Δραπετσώνας στις 23-24/11 σε συνεργασία με το ΚΠΕ και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας και Πειραιά και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ' Αθήνας.

1) Έγγραφο υπ΄αρ. πρωτ. 12097/24-10-2012 της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

2) Εγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 91/23-10-2012 του ΚΠΕ Δραπετσώνας

3) Αίτηση συμμετοχής

 

Δόθηκε παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως την Τρίτη 30/10/2012 και ώρα 12.00 το μεσημέρι. Ενημερωθείτε λεπτομερώς πατώντας στο σύνδεσμο "Διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: «Πρόληψη απορριμμάτων? Τα καλά απόβλητα είναι αυτά που δεν παράχθηκαν ποτέ!»".

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)