Joomla Free Template by FatCow Hosting

Πρόγραμμα Προαγωγής και Καταγραφής της Στοματικής Υγείας του Ελληνικού Πληθυσμού "Πρόγραμμα Αγωγής Στοματικής Υγείας με τη Μέθοδο της Βιωματικής Μάθησης"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Το πρόγραμμα Προαγωγής και Καταγραφής της Στοματικής Υγείας του Ελληνικού Πληθυσμού απευθύνεται στους μαθητές των Νηπιαγωγείων και όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και υλοποιείται με τη Μέθοδο της Βιωματικής Μάθησης.

Το πρόγραμμα καθώς και το εκπαιδευτικό υλικό είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Συντονιστές της εφαρμογής του προγράμματος σε τοπικό επίπεδο είναι οι Υπεύθυνοι Αγωγής Υγείας ή οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι Συντονιστές Αγωγής Υγείας των κατά τόπους Οδοντιατρικών Συλλόγων.

Ενημερωθείτε λεπτομερώς πατώντας στο σύνδεσμο: "Πρόγραμμα Αγωγής Στοματικής Υγείας με τη Μέθοδο της Βιωματικής Μάθησης".

7η Διεθνής Συνδιάσκεψη για το Θέατρο στην Εκπαίδευση «Θέατρο & Εκπαίδευση: δεσμοί αλληλεγγύης»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA) και άλλους επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς φορείς, διοργανώνει την 7η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ με τίτλο: «Θέατρο & Εκπαίδευση: δεσμοί αλληλεγγύης». Η συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά (Χλόης & Τρικάλων, Αγία Παρασκευή) την Παρασκευή 23-11-2012, ώρες 16:30-21:30, το Σάββατο 24-11-2012, ώρες 09:00-20:15 και την Κυριακή 25-11-2012, ώρες 09:00-16:30.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.Theatroedu.gr

Περισσότερες πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 2110120322, κα Ελένη Μολύβα, καθημερινές 09:30-14:30.

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής - 16 Οκτωβρίου

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής - 16 ΟκτωβρίουΗ Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, μέρα που το 1945 ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.

Δράση της Υπευθύνου Α.Υ. της Διεύθυνσής μας για την Παγκόσμια Ημέρα της Διατροφής - 16 Οκτωβρίου 2012

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας, κ. Ευαγγελία Σιαφαρίκα, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης, οργανώνει δράση για τους μαθητές του Σχολείου την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και αρωγό, τη συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF μέσα από το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμά της για τα Δικαιώματα των Παιδιών. Ενημερωθείτε σχετικά από το σύνδεσμο ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Με την Εγκύκλιο υπ'αριθμ.πρωτ.11345/9-10-2012 της Δ/νσης Π.Ε. Β΄Αθήνας, οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων, Ευαγγελία Σιαφαρίκα, Δημήτριος Γκότζος και Ευαγγελία Κουνέλη σας ενημερώνουν σχετικά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων κατά το σχολικό έτος 2012-2013.

10 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012

Η 10η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας είναι αφιερωμένη στην κατάθλιψη, η οποία είναι η συχνότερη ψυχική διαταραχή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζεται ότι ως το 2020 η κατάθλιψη, σε παγκόσμιο επίπεδο, θα είναι η δεύτερη σημαντική αιτία ανικανότητας για εργασία και μέχρι το 2030 η πρώτη, εφόσον δεν αναχαιτισθεί.

Αυτή η μέρα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για θέματα ψυχικής υγείας έχοντας υπόψη ότι η διατήρηση της ψυχικής και σωματικής υγείας είναι αλληλένδετοι και αλληλοεξαρτώμενοι παράγοντες.

Ημερίδα "Γερά Δόντια, Χαρούμενα Παιδιά"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012

Σε συνέχεια του με αριθμ. 109483/Γ7/19-09-2012 έγγραφο της Δ/νσης ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘΠΑ, αναφορικά με την υλοποίηση των Ημερίδων της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Προαγωγής και Αγωγής Στοματικής Υγείας σε ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και 150 Σχολεία απομακρυσμένων περιοχών, σας ενημερώνουμε ότι η ημερίδα του προγράμματος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας "Γερά Δόντια, Χαρούμενα Παιδιά" που αφορά στα σχολεία της Β΄Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13/10/2012 στο ξενοδοχείο "Crowne Plaza" στην Αθήνα. Δείτε την πρόσκληση-πρόγραμμα .

 

Την ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν εκτός από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, όλοι οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας σχετικό με την Στοματική Υγιεινή.

Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012

Σας κοινοποιούμε την Εγκύκλιο υπ?αριθ. πρωτ. 117198/ΙΒ/2-10-2012 του Υ.ΠΑΙ.ΘΠ.Α., που αφορά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων: Αγωγής Σταδιοδρομίας (ΣΕΠ), Αγωγής Υγείας (ΑΥ), Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΕ), Πολιτιστικών Θεμάτων (ΠΘ), Comenius-Leonardo da Vinci και eTwinning στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Βραβείο Αειφόρου Σχολείου

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012

Σ υ γ χ α ρ η  τ ή ρ ι α αξίζουν στα σχολεία της Διεύθυνσής μας, το 16ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, που βραβεύτηκαν στην Τελετή επίδοσης των Βραβείων Αειφόρου Σχολείου 2011-12. Ειδικότερα, στην κατηγορία των Νηπιαγωγείων, το 1ο Βραβείο απονεμήθηκε στο 16ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου, ενώ στην κατηγορία των Δημοτικών Σχολείων, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς κατέλαβε την 8η θέση. Διαβάστε περισσότερα από το Blog Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας, πατώντας εδώ, στο σύνδεσμο Βραβείο Αειφόρου Σχολείου.

Επιμορφωτικό Σεμινάριο στο Προληπτικό Πρόγραμμα με Τίτλο «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012

Σε συνέχεια της συνεργασίας της Υπευθύνου Αγωγής Υγείας της Δ/νσής μας με το Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς - ΟΚΑΝΑ «ΠΡΟΝΟΗ», σας ενημερώνουμε ότι πρόκειται να και φέτος να πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό σεμινάριο στο προληπτικό πρόγραμμα με τίτλο «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ» - του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) -σε εκπαιδευτικούς της Α/θμιας εκπαίδευσης. Ενημερωθείτε σχετικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής του εκπαιδευτικού σεμιναρίου και την προθεσμία για δήλωση συμμετοχής από το έγγραφο υπ' αριθμ. πρωτ. 11118/4-10-2012 της Δ/νσης Π.Ε. Β΄Αθήνας.

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)