Joomla Free Template by FatCow Hosting

Ιστολόγιο Αγωγής Υγείας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012

Σας ανακοινώνουμε ότι, για τα τρέχοντα εκπαιδευτικά προγράμματα, επιμορφωτικά σεμινάρια και συνέδρια αναφορικά με την Αγωγή Υγείας, μπορείτε να ενημερώνεστε από το ιστολόγιο http://agwgi-ygeias.blogspot.gr/. Για να μεταβείτε στο ιστολόγιο μέσω του δικτυακού τόπου της Διεύθυνσης, επιλέγετε τη διαδρομή "Δημοσιεύσεις"-"Σχολικές Δραστηριότητες"-"Αγωγή Υγείας" και εκεί επιλέγετε το εικονίδιο με την περιγραφή "ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. Β΄ΑΘΗΝΑΣ". Για τις παλιότερες δημοσιεύσεις, πατήστε πάνω στην επιλογή "ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ".

Έγκριση Προγραμμάτων Προληπτικής Ιατρικής σε σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Αμαρουσίου

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012

Σας ενημερώνουμε ότι εγκρίθηκε η υλοποίηση Προγραμμάτων Προληπτικής Ιατρικής, που προτίθεται να πραγματοποιήσει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Β΄Αθήνας, διαμέσου των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας. Διαβάστε περισσότερα στο έγγραφο υπ' αριθμ. πρωτ. 100661/Γ7/4-9-2012 του ΥΠΑΙΘΠΑ .

Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση στα Δικαιώματα του Παιδιού - Τα δικαιώματα των παιδιών και η προστασία τους από τη UNICEF»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης μας, σε συνεργασία με τη UNICEF, οργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα για τους Εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσής μας, με θέμα :

 

«Εκπαίδευση στα Δικαιώματα του Παιδιού - Τα δικαιώματα των παιδιών και η προστασία τους από τη UNICEF»

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012, στα γραφεία της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF , στο δεύτερο όροφο, (Ανδρέα Δημητρίου 8 & Τζων Κέννεντυ 37, Καισαριανή, τηλ. 2107255555) και ώρες 16:00 έως 20:00. Διαβάστε σχετικά το έγγραφο υπ' αριθμ. πρωτ. 10838/1-10-2012 της Δ/νσης Π.Ε. Β΄Αθήνας.

Ιστολόγιο Πολιτιστικών Θεμάτων

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Σας ανακοινώνουμε ότι, για τα τρέχοντα εκπαιδευτικά προγράμματα, επιμορφωτικά σεμινάρια και συνέδρια αναφορικά με τα Πολιτιστικά Θέματα, μπορείτε να ενημερώνεστε από το ιστολόγιο http://politistikathemata.webnode.gr/. Για να μεταβείτε στο ιστολόγιο μέσω του δικτυακού τόπου της Διεύθυνσης, επιλέγετε τη διαδρομή "Δημοσιεύσεις"-"Σχολικές Δραστηριότητες"-"Πολιτιστικά Θέματα" και εκεί επιλέγετε το εικονίδιο με την περιγραφή "Ιστολόγιο Πολιτιστικών Θεμάτων".

Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής της Στοματικής Υγείας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Tο ΥΠΑΙΘΠΑ και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους σε θέματα Αγωγής Υγείας στα σχολεία, υλοποιούν πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής της Στοματικής Υγείας σε μαθητές/τριες Δημοτικών Σχολείων της χώρας, το οποίο ξεκίνησε το σχολικό έτος 2011-2012, με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και θα συνεχιστεί το τρέχον έτος 2012-2013. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στη Β΄ τάξη ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων ΕΑΕΠ και 150 ολοήμερων δημοτικών σχολείων απομακρυσμένων (δυσπρόσιτων) περιοχών.

Σας ενημερώνουμε σχετικά ότι εγκρίνεται η συμμετοχή των Στελεχών της Εκπ/σης, των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας και Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης και ενός Εκπαιδευτικού από κάθε Δημοτικό Σχολείο, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις Ημερίδες. Διαβάστε περισσότερα στο έγγραφο υπ' αριθμ. πρωτ. του ΥΠΑΙΘΠΑ.

Σχολικά Είδη και Ευχετήριες Κάρτες από το Σύλλογο "Το Χαμόγελο του Παιδιού"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος "Το χαμόγελο του παιδιού" διαθέτει για τη νέα σχολική χρονιά 2012-2013 τετράδια και Χριστουγεννιάτικες κάρτες. Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες, διαβάστε το έγγραφο υπ' αριθμ. πρωτ. 86245/Γ7/26-07-2012 του ΥΠΑΙΘΠΑ.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου για Σχολικές Ομάδες 2012-2013

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σχεδιάζει και πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για διαφορετικές ομάδες κοινού μέσα στο Παιδικό Μουσείο, σε άλλα μουσεία αλλά και σε άλλους χώρους πολιτισμού και εκπαίδευσης. Πληροφορηθείτε αναλυτικά με τα προγράμματα του Μουσείου πατώντας στο σύνδεσμο: Προγράμματα Ελληνικού Παιδικού Μουσείου .

Καινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Σας ανακοινώνουμε ότι για τα τρέχοντα εκπαιδευτικά προγράμματα, επιμορφωτικά σεμινάρια και συνέδρια αναφορικά με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση μπορείτε να ενημερώνεστε από το ιστολόγιο http://perdipevath.blogspot.gr/. Για να μεταβείτε στο ιστολόγιο μέσω του δικτυακού τόπου της Διεύθυνσης επιλέγετε τη διαδρομή Δημοσιεύσεις-Σχολικές Δραστηριότητες-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και εκεί επιλέγετε το αντίστοιχο εικονίδιο.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου 2012-2013

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

Σας πληροφορούμε ότι, με ευθύνη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, θα πραγματοποιούνται δωρεάν για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προγράμματα για τη σχολική χρονιά 2012-2013, τα οποία πλαισιώνουν τόσο τις Μόνιμες Συλλογές του Μουσείου όσο και την Περιοδική Έκθεση με τίτλο "ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ. Το Πλοίο-οι Θησαυροί-ο Μηχανισμός". Διαβάστε περισσότερα στο έγγραφο 101985/Γ7/6-9-2012 του ΥΠΑΙΘΠΑ.

~~~~~~~~~~~~

Διευκρινιστικό σημείωμα για ενημέρωση των εκπαιδευτικών των Σχ. Μονάδων.

? ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ?Τριάντα οργυιές κάτω από τη θάλασσα?

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που απευθύνεται σε μαθητές Δ΄ και Ε΄ τάξης, στόχος του οποίου είναι, εκτός από τον εμπλουτισμό των ιστορικών γνώσεων της εποχής του 1ου αιώνα π.Χ. γύρω από τις κοινωνικές τάξεις της ρωμαϊκής κοινωνίας, τον πολιτισμό, την οικονομία και την ανάπτυξη του θαλάσσιου εμπορίου της ύστερης ελληνιστικής εποχής και της δημοκρατικής περιόδου της Ρώμης, και η γνωριμία των παιδιών με την επιστήμη της Ενάλιας Αρχαιολογίας.

Το πρόγραμμα έχει βιωματικό χαρακτήρα, με εκπαιδευτικές δραστηριότητες, παρακολούθηση ταινίας 3D, αφιερωμένης στο Μηχανισμό των Αντικυθήρων και έντυπο υποστηρικτικό υλικό για τη διεξαγωγή ερευνητικών δραστηριοτήτων στους χώρους της Έκθεσης.

Η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων

Ευαγγελία Κουνέλη

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της UNICEF "Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

Σας ενημερώνουμε ότι η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών», με θέμα «Εμβόλια, φαγητό και σχολείο για τα φτωχά παιδιά όλου του κόσμου». Για περισσότερες πληροφορίες, επισυνάπτουμε το έγγραφο υπ' αριθ. πρωτ. 101657/Γ7/5-9-2012 του ΥΠΑΙΘΠΑ.

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)