Joomla Free Template by FatCow Hosting

Συμμετοχές Νηπιαγωγών στην Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012
Η Σχολική Σύμβουλος Π.Α. Δρ. Σοφία Περδικάρη σας ενημερώνει με το υπ' αριθμ. πρωτ. 80/11-06-2012 έγγραφο για τις νηπιαγωγούς που  μπορούν να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική επίσκεψη στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης την Τρίτη 19 Ιουνίου 2012.

Κοινή Ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του ΥΠΔΒΜΘ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2012
Σας κοινοποιούμε την κοινή ανακοίνωση του ΥΠΔΒΜΘ και του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου 2012. Παρακαλούμε τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων να αναγνώσουν την ανακοίνωση σε εκπ/κούς και μαθητές. Ενημερωθείτε από το υπ' αριθμ. 62203/Γ2/01-06-2012 έγγραφο της Δ/νσης Σπουδών.

Διημερίδα του ΚΠΕ Λαυρίου με Θέμα: "Ήπιες Δραστηριότητες στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2012

Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσής μας σας ενημερώνει ότι το ΚΠΕ Λαυρίου θα διοργανώσει διημερίδα την Κυριακή 10 και το Σάββατο 16 Ιουνίου με θέμα: «Ήπιες Δραστηριότητες στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου». Ενημερωθείτε από το συνημμένο έγγραφο .

Μαθητικός Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής με Θέμα: "Παιχνίδια στην Πλατεία"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 31 Μαϊος 2012

Οι Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης μας, τα Εργαστήρια Τέχνης του  Δήμου  Αγίας  Παρασκευής και ο Σύλλογος Σπουδαστών των Εργαστηρίων, διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ" για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αγ. Παρασκευής. Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο από τα εγκαίνια της έκθεσης και τη βράβευση των τριών έργων που διακρίθηκαν.

Φωτογραφίες των 3 έργων που ξεχώρισαν:

Πατήστε την εικόνα για να τη μεγεθύνετε Πατήστε την εικόνα για να τη μεγεθύνετε Πατήστε την εικόνα για να τη μεγεθύνετε

Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 28 Μαϊος 2012
Σας ενημερώνουμε ότι η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών προκηρύσσει για το έτος 2012 Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς, που απευθύνονται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ενημερωθείτε από το υπ' αριθμ. πρωτ. 57511/Γ7/22-05-2012 έγγραφο  της Δ/νσης ΣΕΠΕΔ.

Ανακοίνωση της Ομάδας Περιβάλλοντος ΙΑΑΚ/ΕΚΚΕ

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 28 Μαϊος 2012
Η Ομάδα Περιβάλλοντος ΙΑΑΚ/ΕΚΚΕ, γνωστοποιεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι το υλικό των ερευνών, μελετών και συνολικού έργου της κατά τα τελευταία έτη είναι προσβάσιμο, σε συνοπτική μορφή, στην «Περιβαλλοντική Γωνιά» στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΚΚΕ:  http://www.ekke.gr/estia. Ενημερωθείτε από το υπ' αριθμ. πρωτ. 695/476/14-05-2012 έγγραφο του ΕΚΚΕ.

Υλοποίηση Δράσης: "Peer-to-peer Education σε Θέματα Ασφαλούς Χρήσης και Κατάχρησης του Διαδικτύου"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 24 Μαϊος 2012

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Π.Ε. Β' Αθήνας με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε η δράση της εκπαίδευσης peer-to-peer σε θέματα ασφαλούς χρήσης και κατάχρησης του διαδικτύου. Συγκεκριμένα, η δράση αυτή αφορούσε στην ενημέρωση των μαθητών της Ε' και Στ' τάξης Δημοτικών Σχολείων σχετικά με τη χρήση του διαδκτύου από μαθητές του Γυμνασίου, οι οποίοι είχαν επιμορφωθεί κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά. Ενημερωθείτε από το επισυναπτόμενο δελτίου τύπου .

Διαχείριση Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 24 Μαϊος 2012
Σας γνωρίζουμε το υπ' αριθμ. πρωτ. 824/11-04-2012 έγγραφο του ΟΑΣΠ που αφορά στη διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις σχολικές μονάδες και παρακαλούμε να αναρτηθεί σε πίνακα ανακοινώσεων και να κοινοποιηθεί στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Δ/νσης.

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για Επιμορφωτικό Σεμινάριο - Εργαστήριο του ΚΠΕ Καστρίου

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 24 Μαϊος 2012

Σας γνωρίζουμε ότι το ΚΠΕ Καστρίου σχεδιάζει την υλοποίηση σεμιναρίου με θέμα: "Περιβαλλοντική και υπαίθρια εκπαίδευση" και εργαστηρίου με θέμα: "Φυσική δόμηση και αειφορία" στις 21-24 Ιουνίου 2012. Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν δύο εκπαιδευτικοί από την Α/θμια Δ/νση Β' Αθήνας. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται μέσω της υπεύθυνης Π.Ε. έως 29/05/2012.

 

Συνημμένα:

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος

Αίτηση Συμμετοχής στο Σεμινάριο "Περιβαλλοντική και υπαίθρια εκπαίδευση"

Αίτηση Συμμετοχής στο Εργαστήριο "Φυσική δόμηση και αειφορία"

Πρόσκληση για Συμμετοχή στην Ημερίδα των Θεματικών Δικτύων που Συντονίζει το ΚΠΕ Αργυρούπολης

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 22 Μαϊος 2012
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος το ΚΠΕ Αργυρούπολης θα διοργανώσει Ημερίδα για τα Θεματικά Δίκτυα που συντονίζει (Διεθνές δίκτυο «Χρυσοπράσινο Φύλλο», Εθνικό δίκτυο «Η Θάλασσα», Περιφερειακό δίκτυο «Δασικές πυρκαγιές ? αποκατάσταση τοπίου») στις 6 Ιουνίου 2012 από τις 17.00 ως τις 21.30. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα της ημερίδας και τον τρόπο δήλωσης συμμετοχής από το υπ' αριθμ. πρωτ. 81/21-05-2012 έγγραφο του ΚΠΕ Αργυρούπολης.

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)