Joomla Free Template by FatCow Hosting

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για τον εμβολιασμό στη μαθητική κοινότητα

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Με την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων και την επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία, ένας από τους στόχους του Υ.ΠΑΙ.Θ. είναι η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη σημασία της εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου Covid-19.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατανοώντας την ανάγκη ορθής και σε βάθος ενημέρωσης των μαθητών/τριών και των γονέων/κηδεμόνων τους, διοργανώνει την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 στις 16:00 ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Ενημέρωση για τον Εμβολιασμό Παιδιών και Εφήβων 12-17 ετών».

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ Β΄ 4188/10-09-2021 δημοσιεύτηκε η με αρ. πρωτ. 111525/ΓΔ4/09-09-2021 KΥΑ με θέμα: «Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022».

ΦΕΚ - Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σας κοινοποιούμε το ΦΕΚ σχετικά με την λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους - τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, δομών Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, Δημοσίων και Ιδιωτικών, Δημοσίων Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και των Γενικών Αρχείων του Κράτους κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022 και τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους.

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σας κοινοποιούμε το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων να αναγνώσουν το μήνυμα την ημέρα του αγιασμού στους/στις εκπαιδευτικούς, στους/στις μαθητές/τριες και στους γονείς/κηδεμόνες.

 Για να δείτε το μήνυμα της Υπουργού πατήστε εδώ.

Λειτουργία Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2021-2022

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σας κοινοποιούμε το ψηφιακά υπογεγραμμένο με αριθμό πρωτ.111145/2021 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Λειτουργία Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2021-2022».

Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σας κοινοποιούμε το ψηφιακά υπογεγραμμένο με αριθμό πρωτ.111089/2021 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022».

Κατανομή στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) κατά κλάδο των θέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.)

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ 4070/τΒ΄/06-09-2021 δημοσιεύτηκε η με αρ. πρωτ. 103849/Δ3/26-08-2021 Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Κατανομή στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) κατά κλάδο των θέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.)».

Επισυνάπτεται το ανωτέρω Φ.Ε.Κ..

Πρόσκληση μόνιμων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων απόσπασης ως ΣΕΠ στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021
Γράφτηκε από τον/την Roula Petropoulou

 Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κ α λ ε ί τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να αποσπαστούν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να οριστούν ως Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) κατά το σχολικό έτος 2021-2022 στα Κέντρα/Δομές Φιλοξενίας που αναφέρονται στο παράρτημα της παρούσας, να υποβάλουν αίτηση από 1-09-2021 μέχρι 7-09-2021 και ώρα: 15:00.
Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ.

Πρόσκληση εκπαιδευτικών για απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ στο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Αλσούπολης- Νέας Ιωνίας

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Καλούνται οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ70 Γενικής Αγωγής της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας ( πλην των νεοδιόριστων) που επιθυμούν να αποσπαστούν για το διδακτικό έτος 2021-2022 στο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Αλσούπολης - Ν. Ιωνίας να υποβάλουν αίτηση στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. από σήμερα Πέμπτη 26-8-2021 μέχρι αύριο Παρασκευή 27-8-2021 και ώρα 24:00.

Επισημαίνεται ότι θα προτιμηθούν για εξέταση οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών οι οποίοι θα έχουν τα παρακάτω προσόντα κατά σειρά προτεραιότητας:

α) Ειδίκευση σε θέματα διδασκαλίας της Ελληνικής ως δεύτερης ή ξένης γλώσσας.

β) Μετεκπαίδευση ή μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Διαπολιτισμικής Αγωγής.

γ) Μετεκπαίδευση ή μεταπτυχιακές σπουδές σε επιστήμες της αγωγής.

δ) Μετεκπαίδευση ή μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο διδασκαλίας τους.

ε) Διδακτική εμπειρία σε Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.

στ) Διδακτική εμπειρία σε Τάξεις Υποδοχής ή Φροντιστηριακά Τμήματα.

ζ) Επαρκή γνώση μιας διεθνούς γλώσσας (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά).

η)Βεβαιώσεις παρακολούθησης επιμορφωτικών σεμιναρίων σε θέματα Διαπολιτισμικής

Εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκαν από φορείς του Υ.ΠΑΙ.Θ. ή συνεργαζόμενους με αυτό φορείς.

Τα ανωτέρω θα επιβεβαιώνονται με την ηλεκτρονική υποβολή, συνοδευτικά με την αίτηση, των σχετικών βεβαιώσεων, πιστοποιητικών κ.λ.π.

Ανακοινοποίηση του πίνακα των λειτουργικών κενών ΠΕ70 Ειδικής Αγωγής, του πίνακα των λειτουργικών κενών ΠΕ70 Γενικής Αγωγής και του πίνακα των λειτουργικών κενών ΠΕ60 Γενικής Αγωγής

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

 Σας ανακοινοποιούμε τον πίνακα των λειτουργικών κενών των ΠΕ70 Ειδικής Αγωγής ως προς το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, ως προς το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων και ως προς το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, τον πίνακα των λειτουργικών κενών των ΠΕ70 Γενικής Αγωγής ως προς το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Αλσούπολης και τον πίνακα των λειτουργικών κενών των ΠΕ60 Γενικής Αγωγής ως προς το 3ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης.

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)