Joomla Free Template by FatCow Hosting
  • Τα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας στο Μαρούσι, στη Λεωφόρο Κηφισίας 18 & Γκύζη, στο 2ο όροφο.
  • Επικοινωνία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Έντυπα που διατίθενται από τον ιστότοπο της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Ανακοινώσεις Σχολικών Μονάδων Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Άδειες μονίμων εκπαιδευτικών

Επιχορηγήσεις Προγραμμάτων Π.Ε., Α.Υ., Π.Θ και Κ.Α.

Κατηγορία: Πολιτιστικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 05 Μαϊος 2011

Ενημερωθείτε για την έγκριση επιχορήγησης σχολείων για την υλοποίηση εγκεκριμένων προγραμμάτων Π.Ε., Α.Υ., Π.Θ και Κ.Α.. Η απορρόφηση των ανωτέρω ποσών πρέπει να γίνει μέχρι 20-5-2011. Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων που δικαιούνται επιχορήγηση, παρακαλούνται να προσκομίσουν μέχρι 20/5/2011 τα απαραίτητα δικαιολογητικά, με διαβιβαστικό προς τη Β΄ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΩΝ, Μεσογείων 448 , 15342, Αγία Παρασκευή (υπόψη των υπευθύνων Π. Ε. ? Α.Υ. ? Π .Θ. και Κ.Α.). Διαβάστε τη σχετική απόφαση της Διεύθυνσης  και κατεβάστε το Πρακτικό Επιτροπής Παραλαβής  και τον Πίνακα Κατάστασης Πληρωμής  .

Βιωματικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο Αγωγής Υγείας "με Αφορμή Ένα Παραμύθι"

Κατηγορία: Ανακοινώσεις - Εγκύκλιοι - Ημερίδες - Συνέδρια Α.Υ
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 02 Μαϊος 2011

Οι υπεύθυνες Αγωγής Υγείας διοργανώνουν επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο, διάρκειας 3 ωρών, με θέμα: "Η θετική στάση ως δεξιότητα ζωής". Το σεμινάριο θα γίνει στο 10ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας (Τήνου και Δωδεκανήσου,τηλ.210-2791011), την Τρίτη 17 Μαΐου 2011 και ώρα 18.00- 21.00. Oι θέσεις είναι περιορισμένες (23 άτομα). Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να στείλουν στο φαξ. 210-6009644 την επισυναπτόμενη αίτηση μέχρι την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011. Κατεβάστε την Εγκύκλιο και την αίτηση από το σύνδεσμο: biwmatiko-epimorfwtiko-seminario-a-y.doc

Με το Χρυσοπράσινο Φύλλο στην Κύπρο

Κατηγορία: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Η ΣΤ? τάξη του 11ου Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής συνεργάζεται στενά εδώ και δύο χρόνια στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με την ΣΤ? τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καϊμακλίου Λευκωσίας. Τα δύο σχολεία έχουν ενταχθεί στο διεθνές διακρατικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Χρυσοπράσινο φύλλο» και συνεργάζονται, καθώς εκπονούν περιβαλλοντικά θέματα. Το 11οΔημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής υλοποιεί πρόγραμμα με θέμα «Τα σπήλαια του τόπου μου», ενώ το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου Λευκωσίας «Το Καϊμακλί του χθες και του σήμερα».

Περισσότερα: Με το Χρυσοπράσινο Φύλλο στην Κύπρο

Ημερίδα για Εκπαιδευτικούς: Το Πρόγραμμα "ΜελOδύσσεια" στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας "Λίλιαν Βουδούρη" - 18/5/2011

Κατηγορία: Πολιτιστικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Πατήστε για να μεταβείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου - Οι φίλοι της Μουσικής - Λίλιαν ΒουδούρηΣας ενημερώνουμε ότι η Β΄ Δ/νση Π.Ε. Αθήνας δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων  διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα για το εκπαιδευτικό ψηφιακό πρόγραμμα ιστορίας της μουσικής «ΜελΟδύσσεια» στις 18 Μαΐου 2011 (ημέρα Τετάρτη, από 17:00 π.μ. ? 18:30) στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» (είσοδος από το Μέγαρο Μουσικής επί της λεωφόρου Βασ. Σοφίας, στάση μετρό: ΜΕΓΑΡΟ). Περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κατεβάσουν από το σύνδεσμο ...

Βράβευση Σχολείου της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό "Αν τα Δέντρα Μιλούσαν..."

Κατηγορία: Πολιτιστικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Πατήστε για Μεγέθυνση - Το Βραβευμένο ΈργοΣυγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς για τη διακεκριμένη παρουσία τους στον Πανελλήνιο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό "Αν τα Δέντρα Μιλούσαν...". Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο συνημμένο έγγραφο ...

Καθορισμός Πλαισίου Συνεργασίας Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. και Κέντρων Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ

Κατηγορία: Ανακοινώσεις - Εγκύκλιοι - Ημερίδες - Συνέδρια Α.Υ
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Σας κοινοποιούμε το Πλαίσιο Συνεργασίας (έγγραφο υπ' αρ.Πρωτ. 41812/Γ7/05-04-2011 ) του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. και των Κέντρων Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, για την εφαρμογή προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στα σχολεία Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης και το σχετικό ΦΕΚ .

Προκήρυξη Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με Τίτλο: ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ??Τρέφομαι μεσογειακά, ζω καλύτερα??

Κατηγορία: Ανακοινώσεις - Εγκύκλιοι - Ημερίδες - Συνέδρια Α.Υ
Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 09 Απριλίου 2011

Το Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. προκηρύσσει πανελλήνιο μαθητικό  διαγωνισμό (έγγραφο υπ?αριθμ. Πρωτ. 37308/Γ7/29-3-2011 του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. ) , με το παραπάνω θέμα, στις ακόλουθες κατηγορίες:

1.      Παραδοσιακή συνταγή μαγειρικής

2.      Δημιουργία πρωτότυπου έργου ζωγραφικής

3.      Σχεδιασμός πρωτότυπης αφίσας

4.      Δημιουργία ψηφιακού video διάρκειας έως 5 λεπτά,

Η συμμετοχή είναι προαιρετική . Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, από 5 Απριλίου ως 5 Μαΐου 2011, στο site  www.i-create.gr. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Ημερίδα - Περιβαλλοντικό Μονοπάτι στο Αισθητικό Δάσος της Καισαριανής

Κατηγορία: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 07 Απριλίου 2011

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης και στήριξης των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης συνδιοργανώνει με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας σε συνεργασία  με  την ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του WWF., μελέτη πεδίου με τίτλο: «Στα μονοπάτια του Υμηττού», την  Τρίτη 10 Μαΐου 2011 και ώρα 15.30 έως 19.30. Διαβάστε περισσότερα και κατεβάστε την συνημμένη αίτηση συμμετοχής .

«Με τον Παλμό του Πολιτισμού για ένα Ζωντανό Σχολείο» - Ένα Συμπόσιο με Μεγάλη Συμμετοχή και Επιτυχία

Κατηγορία: Πολιτιστικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 06 Απριλίου 2011

Στις 1-3 Απριλίου 2011, πραγματοποιήθηκε το 2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών θεμάτων με θέμα: «Με τον παλμό του Πολιτισμού για ένα Ζωντανό Σχολείο» στις εγκαταστάσεις των Νέων Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα. Στο Συμπόσιο συμμετείχαν με εισηγήσεις και εργαστήρια  εκπαιδευτικοί και από Σχολεία της Β΄ Π.Ε. Αθήνας.

Περισσότερα: «Με τον Παλμό του Πολιτισμού για ένα Ζωντανό Σχολείο» - Ένα Συμπόσιο με Μεγάλη Συμμετοχή και...

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Στυμφαλία: Μουσείο - Περιβαλλοντικό Μονοπάτι στη Στυμφαλία

Κατηγορία: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 05 Απριλίου 2011

Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας, στο πλαίσιο της προώθησης της  βιωματικής και διαθεματικής εκπαίδευσης, συνδιοργανώνει με τη Διεύθυνση Δ.Ε. Β΄Αθήνας, ημερήσια επίσκεψη το Σάββατο 7 Μαΐου 2011, στη λίμνη Στυμφαλία με τίτλο:

«Ακολουθώντας  το Μύθο... στη Στυμφαλία.  Περιβάλλον και Πολιτισμός» 

Δικαίωμα συμμετοχής στην ημερήσια επίσκεψη έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί. Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους πραγματοποιούν Πρόγραμμα  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Διαβάστε το σχετικό έγγραφο υπ' αριθμ. πρωτ. 1473/4-4-2011  ... και κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής ...

Βράβευση Σχολείων Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας και Εκπαιδευτικών που Συμμετέχουν στο Διεθνές Δίκτυο "Μαθαίνω για τα Δάση" (Learning about Forests)

Κατηγορία: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 04 Απριλίου 2011

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2011 στην κατάμεστη αίθουσα του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών του κτήματος Συγγρού η Β? Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης με τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ.κ. Σοφία Καινούργιου και Μαριάννα Χατζημιχαήλ και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης  οργάνωσαν και συντόνισαν την τελετή βράβευσης 42 σχολικών μονάδων και 68 εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα, που ανήκουν στο Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα δάση» (Learning about the forests) και τα δύο τελευταία σχολικά έτη (2008-2009 και 2009-2010) υλοποίησαν πετυχημένα προγράμματα με θέμα το δάσος.

Περισσότερα: Βράβευση Σχολείων Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας και Εκπαιδευτικών που Συμμετέχουν στο Διεθνές Δίκτυο...

Σεμινάριο στο ΚΠΕ Άμφισσας - Απολογισμός

Κατηγορία: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Σαράντα πέντε εκπαιδευτικοί της  Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπ/σης της Δ/νσης μας με τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ.κ. Σοφία Καινούργιου, Μαριάννα Χατζημιχαήλ και Χριστίνα Παπαζήση  οι οποίες συνδιοργάνωσαν με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Άμφισσας παρακολούθησαν με επιτυχία το τριήμερο  βιωματικό σεμινάριο. Θέμα του σεμιναρίου: «Περιβάλλον; Δικαίωμά μου. Ανθρώπινα δικαιώματα και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Περισσότερα: Σεμινάριο στο ΚΠΕ Άμφισσας - Απολογισμός

Πρόγραμμα και Πρόσκληση 2ου Πανελλήνιου Συμποσίου «Με τον Παλμό του Πολιτισμού για ένα Ζωντανό Σχολείο»

Κατηγορία: Πολιτιστικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο «Με τον Παλμό του Πολιτισμού για ένα Ζωντανό Σχολείο»Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων σας προσκαλεί στο 2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο «Με τον παλμό του Πολιτισμού για ένα ζωντανό σχολείο» που θα πραγματοποιηθεί 1 - 3 Απριλίου 2011 στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις των Νέων Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα.

Διαβάστε την Πρόσκληση και ενημερωθείτε σχετικά με το Πρόγραμμα του 2ου Πανελλήνιου Συμποσίου «Με τον παλμό του Πολιτισμού». 

2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο «Με τον Παλμό του Πολιτισμού για ένα Ζωντανό Σχολείο»

Κατηγορία: Πολιτιστικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

ΠΕΕΠΟΘΕΕνημερωθείτε σχετικά με τη δυνατότητα προεγγραφής στα εργαστήρια του 2ου Πανελλήνιου Συμποσίου «Με τον παλμό του Πολιτισμού για ένα ζωντανό σχολείο». Η προεγγραφή αφορά αποκλειστικά τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Απριλίου. Δικαίωμα προεγγραφής έχουν όλοι οι ταμειακώς τακτοποιημένοι σύνεδροι, εκπαιδευτικοί, μαθητές, εισηγητές, εμψυχωτές κλπ. που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα εργαστήρια. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επιστολή πρόσκλησης και στη λεπτομερή περιγραφή των εργαστηρίων. Δείτε τη αφίσα του συμποσίου.

Ημερίδα με Θέμα Οπτικοακουστικά Μέσα και Εκπαίδευση

Κατηγορία: Πολιτιστικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2011

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινούμενων Σχεδίων, το γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της Β΄ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών και το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με τα γραφεία Πολιτιστικών Θεμάτων των Δ/νσεων Π. Ε. Α΄, Γ΄, Δ΄ Αθηνών, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, οργανώνουν ημερίδα με θέμα Οπτικοακουστικά Μέσα και Εκπαίδευση. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 (στάση Μετρό Κεραμεικός, και ώρες 09:30-14:30. Ενημερωθείτε σχετικά με το πρόγραμμα και την αίτηση συμμετοχής και δείτε  ενδιαφέρουσες προβολές ταινιών στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων

Εγκεκριμένες Ιστοσελίδες Σχετικές με τη Χρήση του Ασφαλούς Διαδικτύου

Κατηγορία: Ανακοινώσεις - Εγκύκλιοι - Ημερίδες - Συνέδρια Α.Υ
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Οι υπεύθυνες Αγωγής Υγείας, κ. Ν.Ορφανοπούλου και κ. Ε.Σιαφαρίκα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2011 που διενεργήθηκε στις 08-02-2011 καθώς και του έτους αφιερωμένου στην εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σας ενημερώνουν για τις εγκεκριμένες ιστοσελίδες σχετικές με τη χρήση του ασφαλούς διαδικτύου μέσα από την Εγκύκλιο υπ' αριθ. 617/09-02-2011 της Δ/νσης Π.Ε. Β΄Αθήνας.

Υποκατηγορίες

  • Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

    Δ η μ ή τ ρ η ς   Γ κ ό τ ζ ο ς

    (Τηλ. 210.6080303 και email  επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

    Καινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής ΕκπαίδευσηςΠρογράμματα εκπαιδευτικών

  • Ανακοινώσεις - Εγκύκλιοι - Ημερίδες - Συνέδρια Α.Υ

    Ε υ α γ γ ε λ ί α    Σ ι α φ α ρ ί κ α

    (Τηλ. 210.6392249 και email επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

  • Πολιτιστικά

     

    Ε λ έ ν η   Κ α τ σ ο ύ φ η

    (Τηλ. 210.6080303 και email επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )

    Ιστολόγιο Πολιτιστικών Θεμάτων Πολιτιστικά Θέματα - Επικαιρότητα

    (Τα έργα φιλοτεχνήθηκαν από τις κ. Λήδα Βαρβαρούση και κ. Νικόλ Κάπαρη)

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)