Joomla Free Template by FatCow Hosting
  • Τα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας στο Μαρούσι, στη Λεωφόρο Κηφισίας 18 & Γκύζη, στο 2ο όροφο.
  • Επικοινωνία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Έντυπα που διατίθενται από τον ιστότοπο της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Ανακοινώσεις Σχολικών Μονάδων Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Άδειες μονίμων εκπαιδευτικών

Πανελλαδική Μαθητική Έκθεση και Blog για το Μάθημα των Εικαστικών στην Α/θμια Εκπ/ση

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 02 Μαϊος 2011

Δόθηκε παράταση μέχρι τις 15 Μαΐου 2011, για τη δήλωση συμμετοχής των 800 Δημοτικών Σχολείων (μέσω των εικαστικών εκπαιδευτικών ΠΕ08) στην Πανελλαδική Μαθητική Έκθεση που διοργανώνει η Ένωση Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων στον Πολυχώρο "ΑΠΟΛΛΩΝ" από 16 Ιουνίου μέχρι 30 Ιουλίου 2011.

Περισσότερα: Πανελλαδική Μαθητική Έκθεση και Blog για το Μάθημα των Εικαστικών στην Α/θμια Εκπ/ση

Σεμινάριο Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 02 Μαϊος 2011

Πατήστε για μεγέθυνσηΣας ενημερώνουμε για  τη διεξαγωγή του  Β΄ μέρους του σεμιναρίου ενδοσχολικής επιμόρφωσης που πραγματοποιείται στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ηρακλείου. Κατεβάστε το πρόγραμμα του σεμιναρίου .

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να επικοινωνήσουν στο τηλ. 210.2819611 (κ. Αναστασόπουλος).

Ευχαριστήρια Επιστολή της Yπεύθυνης της Πράξης «Νέες Πολιτικές Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης στο Σχολείο: Η Εκμάθηση της Αγγλικής σε Πρώιμη Παιδική Ηλικία»

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 02 Μαϊος 2011

Σας κοινοποιούμε την ευχαριστήρια επιστολή (diavivastiko_epistolis_Dendrinou.pdf ) της Yπεύθυνης της Πράξης «Νέες Πολιτικές Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης στο Σχολείο: Η Εκμάθηση της Αγγλικής σε Πρώιμη Παιδική Ηλικία», κας Βασιλικής Δενδρινού, Καθηγήτριας ΕΚΠΑ, η οποία απευθύνεται στους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων με Ε.Α.Ε.Π. και στους εκπαιδευτικούς Αγγλικής Γλώσσας (ΠΕ06).

Διάκριση του 5ου Δ.Σ. Χολαργού στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών Τόπων

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 02 Μαϊος 2011

Συγχαρητήρια αξίζουν στο Διευθυντή και το προσωπικό του 5ου Δ.Σ. Χολαργού για τη διάκρισή τους στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών Τόπων. Το 5ο Δ.Σ. Χολαργού κατέκτησε την 3η θέση με βαθμολογία 80,80%. Την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα, κατέκτησαν το Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής και το 60ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας. Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα στο σύνδεσμο http://www.ekped.gr/?cat=55

Πρόσκληση του 5ου Δ.Σ. Χολαργού στην Εσπερίδα με Θέμα: «Ανάπτυξη Διαπροσωπικών Σχέσεων στο Σχολικό Περιβάλλον»

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 02 Μαϊος 2011

Πατήστε για τη μεγέθυνση της αφίσαςΟι Σύλλογοι Διδασκόντων και Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού σας προσκαλούν στην Εσπερίδα με Θέμα: «Ανάπτυξη Διαπροσωπικών Σχέσεων στο Σχολικό Περιβάλλον», στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχείου Παπάγου- Χολαργού, Περικλέους 55, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2011 και ώρα 18.00- 21.00. Κατεβάστε την Πρόσκληση και το Πρόγραμμα .

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 2011 - ΑΠΟ ΠΥΣΠΕ ΣΕ ΠΥΣΠΕ

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 01 Μαϊος 2011

Μετατέθηκαν, μετά από αίτησή τους, από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης, οι εκπαιδευτικοί (Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί) που αναφέρονται στο συνοδευτικό αρχείο METATHESEIS.pdf . Οι μετατιθέμενοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν στη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται η περιοχή μετάθεσής τους μέχρι 21-6-2011. Διαβάστε την απόφαση του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. .

Βεβαιώσεις Παρακολούθησης Επιμορφωτικών Προγραμμάτων του 2ου ΠΕΚ

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

Ενημερώνουμε τους εκπαιδευτικούς που περιλαμβάνονται στο συνημμένο πίνακα  ότι οι βεβαιώσεις παρακολούθησης των επιμορφωτικών προγραμμάτων του 2ου ΠΕΚ έχουν σταλεί στη Δ/νση και έχουν αρχειοθετηθεί στον Προσωπικό τους Φάκελο.

Πρόγραμμα Ομιλητών Ανοικτής Συζήτησης και Ερωτηματολόγιο

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Όπως ανακοινώθηκε στο έγγραφο υπ'Αριθμ. Πρωτ. Φ.14/203/48078/Γ1/19-4-2011, ενημερώνουμε τα στελέχη της Εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς και τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών, ότι μπορούν:

1) Να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα της Ανοικτής Συζήτησης με θέμα: «Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους γονείς να μεγαλώσουν τα παιδιά τους χωρίς βία ;» (Εγκύκλιος Φ. 34.1/11/1798/18-04-2011, Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας), από το σύνδεσμο: programma_ 3_5_2011.doc

2) Να κατεβάσουν το σχετικό Ερωτηματολόγιο από το σύνδεσμο: erwthmatologio_ 3_5_2011.doc

Παράταση Προθεσμίας Υποβολής Δικαιολογητικών για την Κατεύθυνση "Περιβαλλοντική Εκπαίδευση" του ΠΜΣ Πανεπιστημίου Αθηνών

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους για την υποβολή αίτησης για επιλογή στην κατεύθυνση "Περιβαλλοντική Εκπαίδευση" του ΠΜΣ "Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου" της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ότι η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ για τις ακόλουθες ημερομηνίες: Δευτέρα 2/5, Τρίτη 3/5 και Τετάρτη 4/5, ώρες 10.30-13.00. Η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται στη Γραμματεία του ΠΜΣ (Εργαστήριο Πειραματικής Παιδαγωγικής, γρ. 547, 5ος όροφος Κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, τηλ. 210-727.7591).

Περισσότερα: Παράταση Προθεσμίας Υποβολής Δικαιολογητικών για την Κατεύθυνση "Περιβαλλοντική Εκπαίδευση" του...

Βράβευση του 4ου Δ.Σ. Κηφισιάς με τον Τίτλο του «Οικολογικού Σχολείου»

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Αξίζουν συγχαρητήρια στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς το οποίο βραβεύτηκε για 2η φορά από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης με τον τίτλο του «Οικολογικού Σχολείου». Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του Διευθυντή κ. Ευάγγελου Μπέζα  ...

Περισσότερα: Βράβευση του 4ου Δ.Σ. Κηφισιάς με τον Τίτλο του «Οικολογικού Σχολείου»

5ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο - Λεπτοκαρυά Πιερίας

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Όπως ανακοινώθηκε (έγγραφο ) από το Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, δημιουργήθηκε το 5ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο (Μ. Κ. Σ.) το οποίο θα λειτουργήσει από 24 Ιουλίου ? 30 Ιουλίου 2011 στη Λεπτοκαρυά Πιερίας στο Ξενοδοχείο «OLYMPIAN BAY» 4 αστέρων. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.hms.gr/?q=node/406

Αποστολή Παρουσιολογίων Εκπαιδευτικών που Πληρώνονται από το ΕΣΠΑ

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

 Παρακαλούνται οι Δ/ντές και Δ/ντριες όλων των Σχολείων της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας να αποστείλουν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 14-04-2011 τα παρουσιολόγια των εκπαιδευτικών που πληρώνονται από το ΕΣΠΑ.

Μαθηματική Κατασκήνωση «Παιχνίδι και Μαθηματικά»

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Πατήστε για Μεγέθυνση - 3η Μαθηματική Κατασκήνωση «Παιχνίδι και Μαθηματικά»Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει την 3η Μαθηματική Κατασκήνωση «Παιχνίδι και Μαθηματικά», για μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄τάξης του Δημοτικού. Το χρονικό διάστημα που θα λειτουργήσει η μαθηματική κατασκήνωση είναι από 24 Ιουλίου μέχρι 31 Ιουλίου 2011 και 31 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου 2011. Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο έγγραφο ...

Κολλέγιο Αθηνών - Κολλέγιο Ψυχικού - Αιτήσεις για Υποτροφία

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Σας κοινοποιούμε το έγγραφο του Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού, μέσω του οποίου δίνονται πληροφορίες για την χορήγηση υποτροφιών. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο σύνδεσμο  ...

Σεμινάριο - 2ο Summer School στη Σχολική Ψυχολογία

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 08 Απριλίου 2011

Πατήστε για μεγέθυνση - Summer School στη Σχολική ΨυχολογίαΤο σεμινάριο "2ο Summer School στη Σχολική Ψυχολογία" διοργανώνεται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τον Κλάδο Σχολικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας και του Δικτύου Αποφοίτων Μεταπτυχιακού Σχολικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Το σεμινάριο απευθύνεται σε ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, στελέχη εκπαίδευσης, ειδικούς παιδαγωγούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ψυχολογίας και παιδαγωγικών. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση http://schoolpsych.psych.uoa.gr.

Πρόσκληση στο Πασχαλινό Bazaar του 11ου -15ου Δημ. Σχολ. Ν. Ιωνίας

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 07 Απριλίου 2011

Οι μαθητές του 11ου και 15ου Δημ. Σχολ. Ν. Ιωνίας σας καλούν στο Πασχαλινό BAZAAR που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10/04/2011 από 10:00 έως 17:00 στο χώρο των σχολείων. Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση.

Πατήστε για μεγέθυνση - Πασχαλινό Bazaar στο 11ο και 15ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)