Joomla Free Template by FatCow Hosting
  • Τα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας στο Μαρούσι, στη Λεωφόρο Κηφισίας 18 & Γκύζη, στο 2ο όροφο.
  • Επικοινωνία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Έντυπα που διατίθενται από τον ιστότοπο της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Ανακοινώσεις Σχολικών Μονάδων Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Άδειες μονίμων εκπαιδευτικών

Πρόγραμμα Εξετάσεων για τη Διαπίστωση της Επαρκούς Γνώσης στις Ξένες Γλώσσες

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2011

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εξετάσεων για τη διαπίστωση της επαρκούς γνώσης στις ξένες γλώσσες των εκπαιδευτικών που είναι υποψήφιοι για απόσπαση σε σχολικές μονάδες και σε Γραφεία Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού, για το σχολικό έτος 2011-2012 (Κατεβάστε το πρόγραμμα ).

Ψηφιακό Σχολείο - Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Βοηθήματα

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2011

Το ΥΠΔΒΜΘ, στην προσπάθειά του να ενσωματώσει τις νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία όλων των μαθημάτων και, γενικότερα, να δημιουργήσει το Ψηφιακό Σχολείο, ανέπτυξε 1) μια ψηφιακή πλατφόρμα μέσω της οποίας διατίθενται σε ψηφιακή μορφή όλα τα μαθήματα Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, και 2) έναν ιστότοπο που παρέχει ψηφιακά εκπαιδευτικά βοηθήματα για την στήριξη των μαθητών της Γ΄τάξης του Λυκείου που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Ενημερωθείτε λεπτομερέστερα από το υπ' αριθμ. 26067/Γ1/03-03-2011 έγγραφο του ΥΠΔΒΜΘ ().

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Εκπαίδευση Επιμορφωτών Β' Επιπέδου

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Σας γνωστοποιούμε ότι δημοσιεύτηκε  Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Εκπαίδευση Επιμορφωτών Β' Επιπέδου στο πλαίσιο των Πράξεων με γενικό τίτλο: «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» που είναι ενταγμένες στους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 και 3 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ 2007- 2013 (Κατεβάστε το σχετικό έγγραφο).

Περισσότερα: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Εκπαίδευση Επιμορφωτών Β' Επιπέδου

Διαγωνισμός Ζωγραφικής με Θέμα «Παιδιά και οδηγοί προσέχουμε μαζί»

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προκηρύσσουν Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Παιδιά και οδηγοί προσέχουμε μαζί», ο οποίος απευθύνεται στους μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων  όλης της χώρας. Ο Διαγωνισμός στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές στο πως μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και συγκεκριμένα στην συνειδητοποίηση της ευθύνης που έχουμε όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, για την τήρηση των κανόνων οδικής ασφάλειας. Διαβάστε περισσότερα...

Διαγωνισμός για την Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας 2011

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Το Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. και η Βουλή των Ελλήνων, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας της Δημοκρατίας, διοργανώνει διαγωνισμό έκθεσης ή/και ζωγραφικής για τους μαθητές της ΣΤ' και της Ε΄τάξης των σχολείων. Ο Δ/ντής κάθε σχολικής μονάδας μαζί το Σύλλογο Διδασκόντων, οφείλουν να καθορίσουν την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού, ανάλογα με το πρόγραμμα του σχολείου τους και λαμβάνοντας υπόψη τις οριζόμενες από το σχετ. έγγραφο προθεσμίες (έως 14 Μαρτίου). Ακόμη, ο Δ/ντής θα συγκροτήσει τριμελή επιτροπή εκπαιδευτικών για την επιλογή του καλύτερου γραπτού και έργου ζωγραφικής. Διαβάστε περισσότερα...

Επιμορφωτική Ημερίδα με Θέμα: «Το Παιχνίδι Ρόλων ως Διδακτικό Εργαλείο»

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Οι Διευθυντές, οι εκπαιδευτικοί των τάξεων και οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων ολοήμερης λειτουργίας προσκαλούνται από το Σχολικό Σύμβουλο Γενικής Αγωγής κ. Α. Μανδρίκα σε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Το παιχνίδι ρόλων ως διδακτικό εργαλείο», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011 (8.15-13.15) στο 1ο Δημ. Σχ. Ν. Ερυθραίας (Ελ. Βενιζέλου 4, Καστρί - Ν. Ερυθραία 14671, τηλ. 2108078331). Διαβάστε την πρόσκληση και ενημερωθείτε για το πρόγραμμα της ημερίδας.

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ - Εισαγωγή/Επικαιροποίηση Στοιχείων στο Survey Όλων των Σχολικών Μονάδων

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Όλες οι σχολικές μονάδες πρέπει να φροντίσουν να έχουν εισαχθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία στο σύστημα survey και ειδικότερα  στοιχεία που αφορούν στη λειτουργία της σχολικής μονάδας, δηλαδή τα στοιχεία του σχολείου, του μαθητικού δυναμικού και των εκπαιδευτικών το αργότερο μέχρι τις 4 Mαρτίου για να είναι δυνατή η επεξεργασία των στοιχείων των σχολικών μονάδων για τις περαιτέρω ενέργειες ενόψει της ολοκλήρωσης των διαδικασιών υπολογισμού κενών θέσεων, μεταθέσεων, αποσπάσεων και προγραμματισμού των διορισμών για ομαλή έναρξη του επόμενου σχολικού έτους 2011-2012. Για οποιοδήποτε τεχνικό θέμα καταχώρισης των στοιχείων στο σύστημα survey μπορείτε να απευθύνεσθε -πέραν των ανωτέρω για διοικητικής φύσεως θέματα- στα τηλέφωνα της Δ/νσης  Λειτ. Ανάπτ. Πληρ.Συστημάτων: 210 344 2029 και 210 344 2934. Διαβάστε τη νέα εγκύκλιο του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ...

18ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθητικών Εφημερίδων και Περιοδικών της Εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ"

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" διοργανώνει τον 18ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εφημερίδων και Περιοδικών, στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν, με το δικό τους έντυπο, μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από ολόκληρη τη χώρα, την Κύπρο και τα ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού. Οι συμμετοχές θα αποσταλούν στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", Μιχαλακοπούλου 80, Τ.Κ. 11528, Αθήνα, με την ένδειξη: "Για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων" και γίνονται δεκτές μέχρι και 31 Μαρτίου 2011.

3ος Πανελλήνιος Διαδικτυακός Μαθητικός Διαγωνισμός ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Η επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη διάδοση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση, προκηρύσσει τον 3ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα "Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας". Οι αιτήσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 31η Mαρτίου 2011 στην ιστοσελίδα www.diagonismos2011.com. Μάθετε περισσότερα...

Τρίτη Συνάντηση Αριστούχων Μαθητών στα Πλαίσια του 9ου Περιβαλλοντικού Συνεδρίου

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής στην μαθητική συνάντηση ?η Θεσσαλία υποδέχεται την γνώση? η Ε.Ε.Φ θα πραγματοποιήσει και τρίτη συνάντηση αριστούχων μαθητών στον Άγιο Νικόλαο στην Νάουσα 11-13 Μαρτίου 2011 στα πλαίσια του 9ου Περιβαλλοντικού Συνεδρίου.

Ενημερωθείτε σχετικά με τις προθεσμίες, το κόστος και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στη συνάντηση... 

Διδακτικές Επισκέψεις στο Χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον ΣΕΓΑΣ, υλοποιεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα για διδακτικές επισκέψεις στο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Περισσότερα: Διδακτικές Επισκέψεις στο Χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου

Πραγματοποίηση Β΄ φάσης Εισαγωγικής Επιμόρφωσης Μόνιμων Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών Σχολικού Έτους 2010-11

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

ΣΧΕΤ.: Το υπ? αριθμ. 26/07-02-2011 έγγραφο του 2ου Π.Ε.Κ. Αθήνας. Tο 2ο Π.Ε.Κ. Αθήνας θα πραγματοποιήσει τη Β΄ Φάση της Εισαγωγικής Επιμόρφωσης Μόνιμων Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών σχολ. έτους 2010-11, συνολικής διάρκειας 30 ωρών, από τις 14 έως τις 18 Φεβρουαρίου 2011. Υπόχρεοι να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα είναι όσοι περάτωσαν επιτυχώς την Α΄ Φάση της Εισαγωγικής Επιμόρφωσης και είχαν διδακτική προϋπηρεσία λιγότερη από 8 μήνες. Λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή της εισαγωγικής επιμόρφωσης καθώς και τα ονόματα των υπόχρεων περιέχονται στο συνημμένο έγγραφο.

Επικαιροποίηση Καταχώρισης Στοιχείων στο ?Survey?

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

ΣΧΕΤ.: Το υπ? αριθμ. 17452/Δ1/10-02-2011 έγγραφο του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.. Παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων της Δ/νσης Π.Ε. Β΄Αθήνας να προβούν σε νέα επικαιροποίηση του συστήματος καταγραφής «survey» με όλα τα στοιχεία για την τρέχουσα σχολική χρονιά, ώστε να υπάρχει ανά πάσα στιγμή λεπτομερής απεικόνιση των πραγματικών δεδομένων στο εν λόγω σύστημα. Η καταχώρηση  όλων των λειτουργικών παραμέτρων για κάθε σχολική μονάδα είναι υποχρεωτική για την ολοκλήρωση της αποτύπωσης αυτών. Τα στοιχεία που καταχωρούνται με ευθύνη του Διευθυντή κάθε σχολικής μονάδας.

Περισσότερα: Επικαιροποίηση Καταχώρισης Στοιχείων στο ?Survey?

Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών 2011

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

ΣΧΕΤ.: Το υπ? αριθμ. 17182/Ι//10-02-2011 έγγραφο του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.. Στο πλαίσιο της προκήρυξης του διαγωνισμού για την απονομή του «Βραβείου Καθηγητή Γερμανικών 2011», σας κοινοποιούμε το έντυπο προκήρυξης του διαγωνισμού και το έντυπο υποβολής υποψηφιότητας (στα Γερμανικά και στα Ελληνικά). Η αίτηση για κάθε υποψήφιο καθηγητή γερμανικής γλώσσας θα πρέπει να συμπληρωθεί από το Διευθυντή του σχολείου ή άλλο πρόσωπο και να σταλεί απευθείας στη Γερμανική Πρεσβεία, με την υπογραφή του Διευθυντή του σχολείου, το αργότερο μέχρι τις 08.04.2011. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο Μορφωτικό Τμήμα της Γερμανικής Πρεσβείας και στην ιστοσελίδα www.athen.diplo.de.

Προληπτικά Μέτρα κατά της Διασποράς της Γρίπης A (H1N1)

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

ΣΧΕΤ.: Το υπ? αριθμ. Φ.7/53/16735/09-02-2011 έγγραφο του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.. Με αφορμή την επανεμφάνιση κρουσμάτων της γρίπης A (H1N1) και την εκτίμηση του Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) ότι «δεν κρίνεται σκόπιμη η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, καθώς και η επιδημιολογική καταγραφή των απουσιών για τις επόμενες εβδομάδες», σας αποστέλλουμε τις οδηγίες και το σχέδιο δράσεως που δόθηκαν από το Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. για τις ενέργειες των σχολείων, προκειμένου να προληφθεί η περαιτέρω εξάπλωση της γρίπης.

Περισσότερα: Προληπτικά Μέτρα κατά της Διασποράς της Γρίπης A (H1N1)

Πραγματοποίηση Β΄ Φάσης Εισαγωγικής Επιμόρφωσης Μόνιμων Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών Σχολικού Έτους 2010-11

Κατηγορία: Αποφάσεις ΠΥΣΠΕ
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2011

Σύμφωνα με την υπ? αριθμ. 118355/Δ3/30-09-2010/Διεύθυνση Προσωπικού Ετέρων Κλάδων-ΥΠΔΒΜΘ, το 2ο Π.Ε.Κ. Αθήνας θα πραγματοποιήσει τη Β΄ Φάση της Εισαγωγικής Επιμόρφωσης Μόνιμων Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών σχολ. έτους 2010-11, συνολικής διάρκειας 30 ωρών, από 14 έως 18 Φεβρουαρίου 2011. Διαβάστε περισσότερα και δείτε τα ονόματα των υπόχρεων εκπαιδευτικών...

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)