Joomla Free Template by FatCow Hosting

10 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων10 ΔεκεμβρίουΠαγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  σε ανάμνηση της υπογραφής της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου 1948. Όραμα των εμπνευστών της, ένας κόσμος με δικαιώματα και ελευθερίες χωρίς διακρίσεις...

 

Με την ευκαιρία της ημέρας, στο ιστολόγιο των Πολιτιστικών Θεμάτων θα βρείτε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με την Ιστορία των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (στα "Νέα - Ανακοινώσεις") και ειδικό αφιέρωμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (στο αριστερό μενού).

Ημερίδα με θέμα: «Σεξουαλική Αγωγή και Διαφυλικές Σχέσεις»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο υπ' αριθμ. πρωτ. 14064/6-12-2012 της Δ/νσης Π.Ε. Β΄Αθήνας, η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσής μας οργανώνει ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων της περιοχής ευθύνης μας, με θέμα:

 

«Σεξουαλική Αγωγή και Διαφυλικές Σχέσεις»

 

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας είναι ο Δρ. Αθανάσιος Ε. Ασκητής, Νευρολόγος ?Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας.

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 στο Χολαργό, στην αίθουσα «Μελίνα» του Δήμου Παπάγου ? Χολαργού, Περικλέους 55, και ώρες 17:30 έως 20:00. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική.

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος "Μαθαίνω να μην Καπνίζω"

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012

Πατήστε στην εικόνα για να μεγεθύνετεΣύμφωνα με το έγγραφο υπ' αριθμ. πρωτ. 148440/Γ7/26-11-2012 του Υπουργείου Παιδείας, καλούνται οι εκπαιδευτικοί κάθε σχολικής μονάδας στο 3ο πανελλήνιο συνέδριο για τον έλεγχο του καπνίσματος "Μαθαίνω να μην καπνίζω" το οποίο διοργανώνεται από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, το Υπουργείο Υγείας, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard, στο πλαίσιο του προγράμματος HEART, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 έως και 8 Δεκεμβρίου 2012 στην αίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγύ του Υπουργείου Παιδείας.

 

Σας κοινοποιούμε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, στις παρουσιάσεις των σχολείων (10:00 -12:30), θα συμμετέχουν μαθητές από σχολεία της Δ/νσής μας που θα παρουσιάσουν δράσεις που έκαναν με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων τους στο πλαίσιο προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και θα στείλουν τα δικά τους αντικαπνιστικά μηνύματα.

 

  • Οι μαθητές από το 8ο Δ. Σχ. Αγ. Παρασκευής θα παρουσιάσουν τις εικαστικές τους δημιουργίες.
  • Οι μαθητές από το 1ο Δ. Σχ. Ν. Ψυχικού θα παρουσιάσουν αντιδιαφημίσεις για το τσιγάρο.
  • Οι μαθητές από το 6ο Δ. Σχ. Βριλησσίων θα τραγουδήσουν τα δικά τους αντικαπνιστικά τραγούδια.
  • Οι μαθητές από το 6ο Δ. Σχ. Μελισσίων θα ανεβάσουν θεατρική παράσταση.
  • Οι μαθητές από το 5ο Δ. Σχ. Ηρακλείου θα τραγουδήσουν δικές τους συνθέσεις.

Προβολές της ταινίας ?ΣΜΥΡΝΗ: Η Καταστροφή μιας Κοσμοπολίτικης Πόλης, 1900-1922?

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012

Σας ενημερώνουμε ότι η ταινία ?ΣΜΥΡΝΗ: Η Καταστροφή μιας Κοσμοπολίτικης Πόλης, 1900-1922?, θα προβάλλεται σε πρωινές προβολές για σχολεία στις παρακάτω κινηματογραφικές αίθουσες στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις ύστερα από έγκαιρη επικοινωνία με τους υπεύθυνους κρατήσεων.

 

H ταινία αυτή έρχεται να τιμήσει, ενενήντα χρόνια μετά την καταστροφή, τον κόσμο που χάθηκε το 1922 αλλά και συγχρόνως την επιστήμη της ιστορίας. Ιστορικοί από την Αμερική και την Ευρώπη μιλούν για τη μεγάλη Ιστορία, ενώ Σμυρνιοί, πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες. Το ντοκιμαντέρ τεκμηριώνεται με σπάνιο φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό που σταχυολογήθηκε από αρχεία της Αμερικής και της Ευρώπης.

 

Πληροφορίες και κατάλογος με τις κινηματογραφικές αίθουσες προβολής ανά πόλη στο συνημμένο έγγραφο .

«Πάμε Σινεμά;» Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τον Κινηματογράφο

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012

Σας ενημερώνουμε ότι, με την συνεργασία των Δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, υλοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον κινηματογράφο «Πάμε Σινεμά;» για μαθητές των σχολείων των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπ/σης Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου.

 

Στόχος του προγράμματος είναι η ιδιαίτερη επαφή των μαθητών με την τέχνη του κινηματογράφου και την κατανόηση των βασικών αρχών της οπτικοακουστικής αφήγησης, γεγονός ιδιαίτερα κρίσιμο σε μία εποχή που η εικόνα έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχο μέσο μετάδοσης πληροφοριών, μεταφοράς γνώσης και επικοινωνίας, διαμορφώνοντας την προσωπικότητα των νέων ανθρώπων και επηρεάζοντας καθοριστικά την αντίληψή τους για τον κόσμο που τους περιβάλλει.

 

Έχουν σχεδιαστεί δύο εφαρμογές του προγράμματος, με κοινή δομή και προσανατολισμό: η μία απευθύνεται σε μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων των Δημοτικών σχολείων και η άλλη σε μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων και Λυκείων.

 

Πληροφορίες σχετικά με την περιγραφή του προγράμματος και τον τρόπο συμμετοχής στο συνημμένο έγγραφο .

3 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012

Ούτε καλύτερος,ούτε χειρότερος,μόνο διαφορετικόςΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, ας θαυμάσουμε την αφίσα που φιλοτέχνησαν οι μαθητές και μαθήτριες του Ειδικού Σχολείου Ηρακλείου, ας παρακολουθήσουμε το βιντεάκι που υπάρχει στο υλικό στη Βιβλιοθήκη της Αγωγής Υγείας κι ας θυμηθούμε ότι η αναπηρία μας αφορά όλους κάθε μέρα, γιατί όλοι είμαστε ίσοι αλλά διαφορετικοί!

Παράταση Προθεσμίας Υποβολής Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων, Αγωγής Σταδιοδρομίας)

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2012

Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η οριζόμενη από την εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 121118/Γ7/8-10-2012 και θέμα «Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων για το έτος 2012-2013» προθεσμία υποβολής προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων και Αγωγής Σταδιοδρομίας).

 

Ως νέα προθεσμία υποβολής των ανωτέρω προγραμμάτων ορίζεται η Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012. (Συνημμένο το σχετικό έγγραφο του ΥΠΑΙΘΠΑ ).

Αναδάσωση στην Πεντέλη την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Αναδάσωση στην ΠεντέληΗ Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης υποστηρίζουν ένθερμα δράσεις όπως η δενδροφύτευση που διοργανώνεται από τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Σκάι σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού και τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής, σε περιοχή του Πεντελικού όρους λίγο μετά την περιοχή Καραούλι την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012. Ενημερωθείτε σχετικά πατώντας στο σύνδεσμο http://www.skai.gr/news/environment/article/218047/anadasosi-stin-pedeli-tin-kuriaki-2-dekemvriou/.

Συνάντηση με το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β΄ΑθήναςΤην Τρίτη 21-11-2012, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας, κ. Δημητρίου Γκότζου με το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού στην έδρα της στην Πλάκα. Για το περιεχόμενο της συνάντησης, ενημερωθείτε πατώντας στο σύνδεσμο http://perdipevath.blogspot.gr/2012/11/blog-post_4712.html.

Κατάσταση Εκπαιδευτικών που θα Συμμετέχουν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Αγωγής Υγείας «Δεξιότητες για Παιδιά του Δημοτικού»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις συμμετοχής που λάβαμε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα «Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού», ξεπερνούν κατά πολύ τον αριθμό των επιτρεπόμενων συμμετεχόντων για ένα βιωματικό εργαστήριο.

Λαμβάνοντας υπόψη μας το αυξημένο ενδιαφέρον σας, σχεδιάσαμε την υλοποίηση ενός ακόμα εκπαιδευτικού προγράμματος «Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού», που θα γίνει στο ίδιο σχολείο στις 31 Ιανουαρίου & 1,2 Φεβρουαρίου 2013 τις ίδιες μέρες και ώρες.


Επίσης σας ενημερώνουμε ότι στο ιστολόγιο της Αγωγής Υγείας υπάρχουν αναρτημένες όλες οι πληροφορίες σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και η κατάσταση των εκπαιδευτικών.

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)