Joomla Free Template by FatCow Hosting
ekdiloseis4 espa icon2016            ORIA SXOLEIWN  

Συμμετοχή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+KA1-Σχολική Εκπαίδευση 2018-2019

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 01 Ιούλιος 2019

 Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι κινητικότητες των εκπαιδευτικών στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής με τίτλο «Αξιοποιούμε την ευρωπαϊκή εμπειρία: βελτιώνοντας τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στην τάξη, δημιουργούμε ένα ελκυστικό ευρωπαϊκό σχολείο ανοιχτό για όλους/ες τους/τις  μαθητές/-ήτριες  χωρίς αποκλεισμούς».

Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή/Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), σχεδιάστηκε από τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου και περιλάμβανε δομημένα προγράμματα επιμόρφωσης και επισκέψεις εργασίας για εννιά (9) συνολικά εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Erasmus1

 Erasmus2

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής.

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 06 Ιούνιος 2019

 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής με τίτλο Growing up…as a School for pupils with Special Educational Needs”. Το πρόγραμμα αυτό, το δεύτερο μετά το “Building Bridges (2014-2015)”, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή/ΙΚΥ, σχεδιάστηκε από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και περιλάμβανε δομημένα προγράμματα επιμόρφωσης και επισκέψεις εργασίας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Παρουσίαση 2ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης: «Σκέφτομαι … Εκφράζομαι … Επικοινωνώ … Η τέχνη στη ζωή μας μέσα από την τέχνη του λόγου

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 05 Ιούνιος 2019

Σας ενημερώνουμε ότι το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης: «Σκέφτομαι … Εκφράζομαι … Επικοινωνώ … Η τέχνη στη ζωή μας μέσα από την τέχνη του λόγου», που διοργανώνει η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π.Ε. Γ΄, Δ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής, δια των αντίστοιχων Υπευθύνων και το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.), θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 13:00 – 16:00 για τα σχολεία της Διεύθυνσής μας, στον χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα).

Πρόσκληση

 Παρουσίαση

Ενημερωτική Εκδήλωση για παιδιά, εφήβους και γονείς

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 23 Μάιος 2019

 Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας σε συνεργασία με το Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος σας προσκαλούν σε ενημερωτική εκδήλωση-συζήτηση την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 και ώρα 17:00 με θέμα «Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή» Πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Τριήμερο εκδηλώσεων για τη "Μύρτιδα" στο 2ο και 3ο Δημ. Σχολ. Νέας Ερυθραίας

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 05 Απρίλιος 2019

 

 Για να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων πατήστε εδώ.

Ενημερωτική- επιμορφωτική ημερίδα και εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «Βουτιά στον κόσμο του βιβλίου»

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 12 Νοέμβριος 2018

      Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄, Γ΄ και Δ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνουν ενημερωτική, επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: "Βουτιά στον κόσμο του βιβλίου"

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου  2018 στο χώρο της Σχολής Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου (Μιλήση 3, Παλλήνη, πλησίον σταθμού προαστιακού σιδηροδρόμου «Παλλήνη», χάρτης: https://goo.gl/maps/uuQPaLHgFnE2 ) κατά τις ώρες 17:30-20:30.  

Συνημμένα:

Β' Φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικών "Αριστοτέλης" 2018

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 10 Μάιος 2018

Το Σάββατο 19 Μαΐου στις 10:00 π.μ. θα διεξαχθεί η β' φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικών "Αριστοτέλης" 2018. Στη β' φάση του διαγωνισμού συμμετέχουν οι μαθητές της Ε' και της Στ' τάξης που έχουν προκριθεί και δηλωθεί από τα σχολεία τους στο δικτυακό τόπο του διαγωνισμού http://micro-kosmos.uoa.gr με αποστολή σχετικής φόρμας στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Για τη Β' Αθήνας ως εξεταστικά κέντρα έχουν ορισθεί το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου (Πολύδροσο) και το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών (Αμπελόκηποι). Η κατανομή των σχολείων ανά εξεταστικό κέντρο γίνεται σύμφωνα με τα στοιχεία του σχετικού Πίνακα στο συνημμένο αρχείο.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πανελλήνιο Ρουά Ματ από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 18 Απρίλιος 2018

  Ο Διευθυντής, ο Yποδιευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, συγχαίρουν τα μέλη της σκακιστικής ομάδας της Σχολικής Μονάδας, που αφού αρχικά κατέλαβαν τη 2η θέση στο σχολικό πρωτάθλημα στο Βόρειο τομέα Αττικής ( 4 / 3 / 18), έπειτα κατέκτησαν πανάξια την 1η θέση στο περιφερειακό πρωτάθλημα όλης της Αττικής ( 10 / 3 / 18 ) ανάμεσα σε 71 ομάδες και την 1η θέση στο πανελλήνιο σκακιστικό σχολικό πρωτάθλημα ανάμεσα σε 64 επίλεκτες ομάδες δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων απ’ όλη την Επικράτεια (Περιστέρι 31/3/18).

Συγχαίρουν επίσης τον προπονητή της ομάδας, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, καθώς και τους γονείς των μικρών πρωταθλητών/τριών.

 

Συμμετοχή του 5ου Ολοήμερου Δ.Σ.Ηρακλείου Αττικής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ KA1-Σχολική Εκπαίδευση, υπό την αιγίδα του ΙΚΥ

Κατηγορία: Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 16 Απρίλιος 2018
Γράφτηκε από τον/την Κώστας Λουλουδάκης

Το 5ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA1 μετά την έγκριση της αίτησής του σε σχέδιο Μαθησιακής Κινητικότητας Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης με τίτλο: "Συγκριτική θεώρηση βέλτιστων εκπαιδευτικών πρακτικών με όραμα την Ευρώπη του 2020".

Για περισσότερες πληροφορίες πατείστε εδώ.