Joomla Free Template by FatCow Hosting

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «O Κήπος με τις 11 Γάτες»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας των Δήμων Παπάγου Χολαργού-Αγ. Παρασκευής-ΟΚΑΝΑ «Αργώ» προτίθεται να πραγματοποιήσει επιμορφωτικό σεμινάριο για 20 Εκπαιδευτικούς της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, με τίτλο: 

«Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 11 ΓΑΤΕΣ »

Ημερομηνία και Διάρκεια Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου: Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 και ώρες 4:30μ.μ. - 10:30 μ.μ.

Συντονίστρια του προγράμματος: κ. Αποστολοπούλου Κωνσταντίνα, ψυχολόγος

Χώρος διεξαγωγής: Κέντρο Πρόληψης «Αργώ», Εθν. Αντίστασης 52, Χολαργός

Δηλώσεις συμμετοχής: τηλεφωνικώς στο Κέντρο Πρόληψης «Αργώ » στα τηλ. 210 6561466 & 2106520505 μέχρι τη Δευτέρα 18/4/2016.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική.

Επιμορφωτική ξενάγηση στην εικαστική έκθεση των Katayoun Karami και Neda Razavipour «The House of Sleep» με αφορμή το προσφυγικό θέμα και την έννοια του σπιτιού

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016
Οι Υπεύθυνες Πολιτιστικών Θεμάτων της Β' και Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας διοργανώνουν επιμορφωτική ξενάγηση στην έκθεση των Katayoun Karami και Neda Razavipour από την Τεχεράνη με τίτλο «The House of Sleep». Η ξενάγηση θα υλοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 και ώρες 16.00-18.00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα (Κοκκώνη 15 – Ψυχικό, τηλ. 2106717097).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Επιμορφωτικό σεμινάριο για την κατανόηση βασικών εννοιών της αρχιτεκτονικής από παιδιά

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας (υπ αριθμ. πρωτ. 2825/31-3/2016 έγγραφο) δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων προτίθενται να οργανώσουν σε συνεργασία με το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιμορφωτικό σεμινάριο για την κατανόηση βασικών εννοιών της αρχιτεκτονικής από παιδιά με θέμα: «ΒΗΜΑ, ΠΟΔΙ, ΑΝΤΙΧΕΙΡΑΣ - τα πιο παλιά και πιο νέα εργαλεία του ανθρώπου».

Επιμορφωτική ημερίδα - «Καλές πρακτικές δημιουργίας ηχητικών μηνυμάτων (σποτ) για τις ανάγκες μαθητικών ραδιοφωνικών παραγωγών»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Σας ενημερώνουμε ότι Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας (υπ αριθμ. πρωτ. 2511/18-3-2016 έγγραφο), δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα βιωματικού χαρακτήρα με θέμα: «Καλές πρακτικές δημιουργίας ηχητικών μηνυμάτων (σποτ) για τις ανάγκες μαθητικών ραδιοφωνικών παραγωγών» την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, και ώρες 17:00– 20:00.

Βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: ?Καλλιεργούμε και παίζουμε?.

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, την ομάδα 17 και το κτήμα Κοκοτού προτίθενται να διοργανώσουν επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Καλλιεργούμε και παίζουμε».

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πρόσκληση σε συνάντηση εργασίας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, καλεί τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας τουΤοπικού Θεματικού Δικτύου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας: «Εδώ Νηπιαγωγείο! Μεγαλώνοντας τα παιδιά του σήμερα για ένα καλύτερο αύριο» σε συνάντηση εργασίας την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 και ώρες 17:00 – 19:00.

Πρόσκληση σε Δράση Βοήθειας και Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες.

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών και τους Σχολικούς Συμβούλους, εγκαινιάζουν μια σειρά δράσεων Βοήθειας και Αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στην εικόνα.

Ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων - Βιωματικό Εργαστήριο

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, διά της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων Καρπός διοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα-βιωματικό εργαστήριο για 25 εκπαιδευτικούς,με θέμα:

«Φωτογραφίζοντας… το σχολείο, τη γειτονιά μου, μία βιβλιοθήκη, ένα μουσείο»

Η ημερίδα θα υλοποιηθεί την Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 και ώρες 16:30 -19:00.Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Αγωγής Υγείας « ?και οι Πρώτες Βοήθειες γίνονται Παιχνίδι!»

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016

H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος θα πραγματοποιήσουν επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες των Σχολικών Μονάδων της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, με τίτλο:

« Αγωγή Υγείας σε σχολεία …και οι Πρώτες Βοήθειες γίνονται Παιχνίδι!»

Ημερομηνία και ώρες διεξαγωγής Επιμορφωτικού Σεμιναρίου: Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 , 18 :00 -20 :30

Χώρος διεξαγωγής: Στην έδρα της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, Ανάφης 4 & Αγ. Αποστόλων, τηλ. 2106142593.

Διαβάστε περισσότερα και ενημερωθείτε για το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ στην σχετική εγκύκλιο της Δ/νσής μας.

Πρόσκληση σε συνάντηση εργασίας

Κατηγορία: Καινοτόμες Δράσεις
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016

H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, καλεί τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας: «Δικτυώσου στο ασφαλές και ανοιχτό σχολείο για όλους» σε συνάντηση εργασίας / βιωματικό εργαστήρι με θέμα:«Ενδιαφέρομαι – Συμμετέχω – Μαθαίνω για τα δικαιώματα του παιδιού. Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στις τεχνικές του «World Café», την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016 και ώρες 17:00 – 20:30.

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)