Joomla Free Template by FatCow Hosting
  • Τα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας στο Μαρούσι, στη Λεωφόρο Κηφισίας 18 & Γκύζη, στο 2ο όροφο.
  • Επικοινωνία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Έντυπα που διατίθενται από τον ιστότοπο της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Ανακοινώσεις Σχολικών Μονάδων Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Άδειες μονίμων εκπαιδευτικών

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (6-08-2020)

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020

 Προσκαλούνται τα μέλη του  Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β' Αθήνας να προσέλθουν στα Γραφεία της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας στο Μαρούσι (Κηφισίας 20 - 2ος όροφος), στις 6 Αυγούστου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ.προκειμένου να ενημερωθούν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και στη συνέχεια να λάβουν μέρος στην συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε.

Πρόσκληση για δήλωση προτιμήσεων αποσπασμένων μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π για λειτουργικά κενά των ΣΜΕΑΕ

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020

 Στο πλαίσιο της διαδικασίας τοποθέτησης των αποσπασμένων μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας καλούμε τους ενδιαφερόμενους να αποστείλουν με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. την αίτηση - δήλωση προτίμησης μαζί με τα συνημμένα δικαιολογητικά (πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εντοπιότητας, συνυπηρέτησης) μέχρι τις 5/8/2020 και ώρα 12.00 το πρωί.

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (03-08-2020)

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020

 Προσκαλούνται τα μέλη του  Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β' Αθήνας να προσέλθουν στα Γραφεία της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας στο Μαρούσι (Κηφισίας 20 - 2ος όροφος), στις 3 Αυγούστου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 μ.μ., προκειμένου να ενημερωθούν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και στη συνέχεια να λάβουν μέρος στην συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε..

ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΕΕΠ_ΕΒΠ ΤΗΣ ΔΙΕΘΥΝΣΗΣ ΠΕ Β' ΑΘΗΝΑΣ

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

 Κατόπιν της αριθμ. 14/13-07-2020 Πράξης του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής ανακοινώνονται οι οριστικές τοποθετήσεις των μελών ΕΕΠ_ΕΒΠ της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας.

Για το σχετικό πίνακα πατήστε εδώ.

Πρόσκληση στη διαδικτυακή επιμόρφωση της ΠΔΕ Αττικής, με θέμα: "Νομικά ζητήματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης"

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

 Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής διοργανώνει διαδικτυακή επιμόρφωση με θέμα: "Νομικά ζητήματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης" η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ζωντανή αναμετάδοση μέσω youtube. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πρόσκληση για φοίτηση στα ετήσια προγράμματα ΕΠΠΑΙΚ & ΠΕΣΥΠ_2020-2021

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

 Σας κοινοποιούμε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για φοίτηση στο Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) & στο Πρόγραμμα Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΠΕΣΥΠ) για το ακαδ. έτος 2020-2021.

 

Έγκριση Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Εικαστικών με θέμα « Η Ιατρική και τα φάρμακα στη φαντασία των νέων»

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

  Σε απάντηση του με αριθ. πρωτ. 53109/8-5-2020 εγγράφου σας, σχετικά με αίτημα έγκρισης του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Εικαστικών με θέμα « Η Ιατρική και τα φάρμακα στη φαντασία των νέων» που διοργανώνει ο Διεθνής Ιατρικός Ολυμπικός Σύνδεσμος σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αγωγή υγείας «Med_ School» για το σχολικό έτος 2020-2021 και απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Ε΄-ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικού και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σας γνωστοποιούμε ότι το ΙΕΠ σύμφωνα με το υπ? αριθμ. 34/2-7-2020 απόσπασμα πρακτικού του Δ.Σ γνωμοδότησε θετικά με κάποιες προϋποθέσεις. 

    Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Αναβολή συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

 Σας ανακοινώνουμε ότι η συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β' Αθήνας που ήταν προγραμματισμένη για τις 13/7/2020 στις 11.00 π.μ. αναβλήθηκε.

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (13-07-2020)

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

 Προσκαλούνται τα μέλη του  Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β' Αθήνας να προσέλθουν στα Γραφεία της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας στο Μαρούσι (Κηφισίας 20 - 2ος όροφος), στις 13 Ιουλίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 π.μ.προκειμένου να ενημερωθούν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και στη συνέχεια να λάβουν μέρος στην συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε..

Ψηφιακές δεξιότητες

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

 Σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών», που είναι προσβάσιμη μέσω της URL: https://nationaldigitalacademy.gov.gr, έχει συγκεντρωθεί σε ένα σημείο εισόδου εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών. Όπως αναφέρεται και στο σχετικό ιστότοπο, στην Ψηφιακή Ακαδημία ο πολίτης μπορεί να επιλέξει ελεύθερα, δωρεάν και χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες εγγραφής τα μαθήματα που ταιριάζουν στις ανάγκες του, στα ενδιαφέροντα και στο επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων του και να τα παρακολουθήσει διαδικτυακά με το ρυθμό που του ταιριάζει. Σε ότι αφορά στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έχουν τη δυνατότητα μέσα από την επιλογή «Εμπλουτίστε τις εξειδικευμένες ψηφιακές σας δεξιότητες» να επιλέξουν από το πεδίο «Μαθήματα για εκπαιδευτικούς», ανάμεσα σε 19 μαθήματα που αφορούν στη χρήση ΤΠΕ και ψηφιακού υλικού στην εκπαίδευση, ενώ για εκπαιδευτικούς με αντικείμενο την Πληροφορική παρουσιάζουν ενδιαφέρον και τα πεδία «Μαθήματα τεχνολογιών αιχμής», «Μαθήματα Δικτύων Επικοινωνίας και Κυβερνοασφάλειας» και «Μαθήματα σχεδίασης και ανάπτυξης λογισμικού». Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Καθορισμός αριθμού εκπαιδευτικών αδειών που θα χορηγηθούν σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς για το σχολικό έτος 2020-2021

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020

 Σας κοινοποιούμε το υπ' αριθμ. 87294/Ν1/7-7-2020 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ που αφορά στον καθορισμό αριθμού εκπαιδευτικών αδειών που θα χορηγηθούν σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς για το σχολικό έτος 2020-2021».

Για να δείτε το έγγραφο πατήστε εδώ.

Συμπληρωματική ενημέρωση για άδειες εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ βάσει ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020

Σας κοινοποιούμε εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ σχετικά με "Συμπληρωματική ενημέρωση για άδειες εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ βάσει ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού".

Για να δείτε την εγκύκλιο πατήστε εδώ.

Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ60 - Νηπιαγωγών για υποβολή αίτησης απόσπασης για τη στελέχωση του Αυτοτελούς Τμήματος Παιδικού Σταθμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2020-2021.

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

 Σε συνέχεια της με αριθ. πρωτ. 47102/Ε2/16-04-2020 εγκυκλίου μας «Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2020-2021» (ΑΔΑ: ΩΑΧΜ46ΜΤΛΗ-8ΨΚ) και λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υποβλήθηκε ικανός αριθμός αιτήσεων για τη στελέχωση του Αυτοτελούς Τμήματος Παιδικού Σταθμού, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κ α λ ε ί τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικότητας ΠΕ60 - Νηπιαγωγών οι οποίοι επιθυμούν να αποσπασθούν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, για το σχολικό έτος 2020-2021, προκειμένου να προσφέρουν υπηρεσία στον Παιδικό Σταθμό που λειτουργεί στο κτίριο αυτού, να υποβάλουν σχετική αίτηση, συνοδευόμενη από σύντομο βιογραφικό σημείωμα, δια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης/ Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της οργανικής τους θέσης, από 06-07-2020 μέχρι 09-07-2020.

Ενημέρωση σχετικά με την με αριθμ. 75/ΕΕΠΠΣ 1-7-2020 πρόσκληση πλήρωσης κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα Π.Σ & ΠΕΙ.Σ κατά το σχολικό έτος 2020-2021

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

 Σας ενημερώνουμε ότι η με αριθμ. 75/ΕΕΠΠΣ 1-7-2020 πρόσκληση πλήρωσης κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα Π.Σ & ΠΕΙ.Σ κατά το σχολικό έτος 2020-2021 έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια με ΑΔΑ : ΩΑ1146ΜΤΛΗ-ΛΟΞ & ΩΔ2Σ46ΜΤΛΗ-ΖΟΕ . 

Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

 Κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 για επιστροφή στην εργασία των υπαλλήλων που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, δεδομένου ότι αυτό πλέον επιτρέπεται από τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα, σας γνωρίζουμε ότι παύει από 1/7/2020 η ειδική άδεια απουσίας στους υπαλλήλους που ενέπιπταν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Σε κάθε περίπτωση παραμένουν σε ισχύ οι πάγιες διατάξεις περί χορήγησης αναρρωτικών αδειών.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ - ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΣΗΣ»

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

 Σας κοινοποιούμε πρόσκληση ενδιαφέροντος με την οποία καλούνται οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής να συμμετέχουν στο ερευνητικό-πιλοτικό πρόγραμμα «Το σχολείο ως οργανισμός και κοινότητα μάθησης». Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)