Joomla Free Template by FatCow Hosting
  • Τα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας στο Μαρούσι, στη Λεωφόρο Κηφισίας 18 & Γκύζη, στο 2ο όροφο.
  • Επικοινωνία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Έντυπα που διατίθενται από τον ιστότοπο της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Ανακοινώσεις Σχολικών Μονάδων Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Άδειες μονίμων εκπαιδευτικών

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019

 Ο Διευθυντής Π.Ε. Β' Αθήνας, καλωσορίζει τους Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς που προσλήφθηκαν στη Διεύθυνση Π.Ε. Β' Αθήνας. Ευχόμαστε δύναμη και επιτυχία στο έργο σας. Σας ενημερώνουμε ότι η ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών θα γίνει από Tετάρτη 27/11/2019 έως και την Πέμπτη 28/11/2019 και ώρες 8:30-14:30, στα γραφεία της Διεύθυνσης, Λ. Κηφισίας 20 & Γκύζη 2ος όροφος. 

Παρακαλούμε τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, αφού συμβουλευτούν το συνημμένο αρχείο σχετικά με τα δικαιολογητικά, να τα καταθέσουν μέσα σε φάκελο Α4 με λάστιχο. Για γρηγορότερη εξυπηρέτηση παρακαλούμε να καταθέσετε συμπληρωμένα και την ανάληψη υπηρεσίας, υπεύθυνη δήλωση, αιτήσεις κατά περίπτωση καθώς και τα ατομικά στοιχεία που αντιστοιχούν στον κλάδο και το είδος πρόσληψης. Όλοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί (και αυτοί που εργάστηκαν στη Δ/νση μας τις προηγούμενες χρονιές) οφείλουν να προσκομίσουν το σύνολο των δικαιολογητικών.

Επισυναπτόμενα:

  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

 ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ

  ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

  ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

  ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

  ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗ

 ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Προθεσμία αιτήσεων μετάθεσης

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019

 Μετά από αίτημα της ΔΔΕ Χαλκιδικής για παράταση της προθεσμίας αιτήσεων μετάθεσης για έκτακτους λόγους (διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε μεγάλο τμήμα της περιοχής) ενώ υπάρχει δηλωμένη βούληση εκπαιδευτικών να υποβάλουν αίτηση μετάθεσης, και δεδομένων των προβλημάτων αυτών δεν μπορούν, θα παραμείνει το σύστημα ανοικτό και για τις δυο βαθμίδες μέχρι και μέχρι σήμερα 26/11/2019 στις 23:59.

Κλειστά μέχρι τις 10 π.μ. όλα τα σχολεία της Αττικής

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019

   Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων τα οποία αναμένεται να ενταθούν τις πρωινές ώρες, για την ασφάλεια των μαθητών με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τα σχολεία σε όλο το Λεκανοπέδιο θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 10 το πρωί.

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (25-11-2019)

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019

 Προσκαλούνται τα μέλη του  Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β' Αθήνας να προσέλθουν στα Γραφεία της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας στο Μαρούσι (Κηφισίας 20 - 2ος όροφος), στις 25 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ., προκειμένου να ενημερωθούν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και στη συνέχεια να λάβουν μέρος στην συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε.

Διευκρινίσεις - Οδηγίες για τις αιτήσεις μετάθεσης/βελτίωσης/οριστικής τοποθέτησης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2019-20

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 12-11-2019 ΕΩΣ 25-11-2019 και ώρα 15:00.

Αποστολή δικαιολογητικών έως 25-11-2019 στην ηλεκτρονική δ/νση metatheseisdipevath@gmail.com

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που προτίθενται να υποβάλουν σχετική αίτηση, να αποστείλουν ψηφιοποιημένα σε μορφή pdf, τα πρόσφατα (τριμήνου) δικαιολογητικά οικογενειακής κατάστασης, εντοπιότητας, συνυπηρέτησης, με email στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση. 

Το ηλεκτρονικό μήνυμα πρέπει να έχει την εξής δομή:

Θέμα: τύπος αίτησης, αριθμός πρωτοκόλλου αίτησης, αριθμός μητρώου εκπαιδευτικού

Σώμα μηνύματος/κειμένου: Ονοματεπώνυμο εκπ/κού, αριθμός μητρώου εκπ/κού, κλάδος/ειδικότητα, τύπος αίτησης, αρ.πρωτ. αίτησης, ΔΠΕ οργανικής.

Σε περίπτωση μη αποστολής δικαιολογητικών έως 25-11-2019, δεν θα είναι δυνατόν να υπολογιστούν τα αντίστοιχα μόρια της υποβληθείσας αίτησης.

Επισημαίνεται ότι άπαντες οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι τοποθετημένοι σε συγκεκριμένη σχολική μονάδα (διάθεση ΠΥΣΠΕ), υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση τοποθέτησης. Αίτηση υποβάλλουν και οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν συμπληρώσει πλήρες έτος στην περιοχή οργανικής τους θέσης.

Στην παρούσα φάση είναι υποχρεωτικό να κάνουν αίτηση οριστικής τοποθέτησης ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη διάθεση της Διεύθυνσης. Επίσης μπορούν να κάνουν αίτηση για βελτίωση όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να αλλάξουν σχολική μονάδα οργανικής θέσης.

Για να κάνουμε οποιουδήποτε είδους αίτηση μετάθεσης  μεταβαίνουμε στην ιστοσελίδα: https://teachers.minedu.gov.gr/, πηγαίνουμε στην επιλογή «Αιτήσεις Μετάθεσης» και πατάμε «Προσθήκη+» ώστε να ανοίξει νέα αίτηση. Επιλέγουμε το είδος της αίτησης που μας ενδιαφέρει και με το που ανοίξει η νέα αίτηση πατάμε «Προσωρινή αποθήκευση» ώστε να ενεργοποιηθούν όλα τα πεδία της αίτησης, να ελέγξουμε ότι είναι σωστά περασμένα τα στοιχεία μας και να εμφανιστούν και τα συνολικά μόρια. Αφού βεβαιωθούμε ότι η αίτησή μας είναι έτοιμη, πατάμε «Οριστικοποίηση». Σας εφιστούμε την προσοχή γιατί από τη στιγμή που πατάτε «Οριστικοποίηση» δεν έχετε πλέον καμία δυνατότητα αλλαγής ή εκ νέου αίτησης ίδιας κατηγορίας.
Για να βεβαιωθείτε ότι η αίτησή σας έγινε κανονικά, θα πρέπει να βλέπετε στην «κατάσταση αίτησης» την ένδειξη «Οριστικοποίηση από εκπαιδευτικό» και όταν πατάτε το «ματάκι» στα δεξιά και προβάλλεται στην οθόνη η αίτησή σας, να βεβαιώνεστε ότι αυτή έχει λάβει αριθμό πρωτοκόλλου. 

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει στις Παρατηρήσεις της αίτησής σας να αναγράφετε ποια πιστοποιητικά πρόκειται να αποστείλετε, είτε αυτά αποσταλούν στη Διεύθυνσή μας, είτε απευθείας στο Υπουργείο για τη διευκόλυνση της διαδικασίας. 

Τηλέφωνα επικοινωνίας με τη Δ/νση Π.Ε. Β' Αθήνας: 2132105747 - 2132105764

Πρόσκληση σε επιμορφωτικό σεμινάριο Αγωγής Υγείας "Το μαγικό παραμύθι ως μέσο αυτογνωσίας και μετακίνησης προς την ενηλικίωση"

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019

 Η  Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με τη Δ/νση Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω των αντίστοιχων  Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, διοργανώνει σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα:

"Το μαγικό παραμύθι ως μέσο αυτογνωσίας και μετακίνησης προς την ενηλικίωση"

Τι είναι το μαγικό παραμύθι; Σε ποιους απευθύνεται; Ποια σχέση έχει το μαγικό παραμύθι με την αναζήτηση της αυτονομίας, της αυτογνωσίας και τελικά, με τη μετάβαση στην ουσιαστική ενηλικίωση; Ποιο κόστος καταβάλλει ο ήρωας (ή η ηρωίδα) "για να μεγαλώσει"; Ποιο είναι το νόημα της μοναχικής πορείας του ήρωα ή της ηρωίδας του μαγικού παραμυθιού, της δοκιμασίας, του πένθους, της οφειλής, του εύθετου χρόνου;  Και πώς συνδέονται όλα αυτά με το κόστος της ενηλικίωσης;

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 και ώρες  17:30 - 19:30, με εισηγήτρια την συγγραφέα και αφηγήτρια παραμυθιών Λίλη Λαμπρέλλη.

Επισυναπτόμενο:

  Εγκύκλιος

Επιμορφωτικό σεμινάριο Αγωγής Υγείας για το εκπαιδευτικό υλικό «ΤΟ ΠΑΠΑΚΙ ΠΑΕΙ...»

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019

 H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της  Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με  Το Χαμόγελο του Παιδιού, διοργανώνουν 4ωρο βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς  της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, με στόχο τη γνωριμία με το εκπαιδευτικό υλικό «Το παπάκι πάει...».

Το  «Παπάκι πάει...» αποτελεί  ένα πρωτότυπο υλικό πρωτογενούς πρόληψης,  το οποίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (μαθητές/ μαθήτριες της Α΄ και Β΄τάξης Δημοτικού). Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος είναι εγκεκριμμένο για το σχ. έτος 2019-2020, σύμφωνα  με το υπ΄αριθμ. Φ.2.1/ΠΜ/ 158577/Δ7/10-10-2019 έγγραφο της Γενικής Δ/νσης Σπουδών του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Επισυναπτόμενο:

  Εγκύκλιος

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (20-11-2019)

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019

 Προσκαλούνται τα μέλη του  Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β' Αθήνας να προσέλθουν στα Γραφεία της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας στο Μαρούσι (Κηφισίας 20 - 2ος όροφος), στις 20 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ., προκειμένου να ενημερωθούν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και στη συνέχεια να λάβουν μέρος στην συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε.

Επισυναπτόμενα:

  Πρόσκληση προς τα μέλη του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β' Αθήνας

Ανακοινοποίηση στο ορθό του πίνακα τοποθετήσεων αναπληρωτών ΠΕ60 για Παράλληλη Στήριξη

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

 Ανακοινοποίηση ως προς τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ60 για παράλληλη στήριξη στο 8ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, στο 7ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου και στο 8ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου.

Επισυναπτόμενα:

  Ανακοινοποιημένος πίνακας τοποθετήσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ70, ΠΕ60 ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ70 ΠΕ60 ΠΑΡΑΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

 Ο Διευθυντής Π.Ε. Β΄Αθήνας ανακοινώνει την αριθ.373/14408 /13-11-2019 Πράξη τοποθέτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ70,ΠΕ60 ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ. Παρακαλούνται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να παρουσιαστούν  στα σχολεία τοποθέτησης την Πέμπτη 14/11/2019 και να αναλάβουν υπηρεσία

Τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ60

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

 Ο Διευθυντής Π.Ε. Β΄Αθήνας ανακοινώνει την αριθ.371/14406/13-11-2019  Πράξη τοποθέτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ60 ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. Παρακαλούνται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να παρουσιαστούν  στα σχολεία τοποθέτησης την Πέμπτη 14/11/2019 και να αναλάβουν υπηρεσία.

  Πίνακας τοποθετήσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ60

Ανακοινοποίηση στο ορθό του πίνακα των κενών των αναπληρωτών ΠΕ70 για Παράλληλη Στήριξη

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

 Ανακοινοποίηση ως προς το κενό του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου που δεν υφίσταται και προσθήκη ενός κενού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου.

Επισυναπτόμενα:

 Ανακοινοποιημένος πίνακας κενών ΠΕ70 Αναπληρωτών Παράλληλης Στήριξης

Πρόσκληση στην ενημερωτική συνάντηση/ομιλία για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Πυξίδα του Εαυτού Μου: Πρόγραμμα Κοινωνικής και Συναισθηματικής Αγωγής στο Σχολείο» του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

 Σας ενημερώνουμε ότι το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση με εισαγωγική ομιλία για την κοινωνική και συναισθηματική αγωγή στην τάξη και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Η Πυξίδα του Εαυτού Μου»,  για  εκπαιδευτικούς  των Γ' - Στ' τάξεων Δημοτικών Σχολείων της  Αττικής και σχολικούς ψυχολόγους.

Επισυναπτόμενα:

  Πρόσκληση

2ος Κύκλος Επιμορφωτικών Σεμινάριων Αγωγής Υγείας για την Πιλοτική Εφαρμογή του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του ΟΚΑΝΑ «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ»

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

 H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας,  μέσω της  Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας, θα πραγματοποιήσει τον 2ο κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων, διάρκειας 30 ωρών, για Εκπαιδευτικούς των ΣΤ?  τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της Δ/νσής μας,  που επιθυμούν να συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΟΚΑΝΑ «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ», υλοποιώντας πρόγραμμα Αγωγής Υγείας τη φετινή σχολική χρονιά. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ» είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ για την σχολική χρονιά 2019-2020, σύμφωνα με το με αριθ. Φ.2.1/ΕΧ/166051/Δ7/23-10-2019 έγγραφο της Γενικής Δ/νσης Σπουδών του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Επισυναπτόμενα:

  Εγκύκλιος

Επιμορφωτικό σεμινάριο Αγωγής Υγείας για το εκπαιδευτικό υλικό του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Social and Emotional Learning for Mutual Awareness - SELMA

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

 Η  Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, σε συνεργασία με τη Δ/νση Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω των αντίστοιχων  Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, συνδιοργανώνουν με τον Επιστημονικό Οργανισμό «Μαζί για  την Εφηβική Υγεία» και το ΠΜΣ  Στρατηγικές Ανάπτυξης και Εφηβικής Υγείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ- που είναι οι φορείς υλοποίησης του προγράμματος SELMA στην Ελλάδα, επιμορφωτικό σεμινάριο ? 2ωρο βιωματικό εργαστήριο,  με στόχο τη γνωριμία με το εκπαιδευτικό υλικό του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Social and Emotional Learning for Mutual AwarenessSELMA» και την αξιοποίησή του ως μια θετική προσέγγιση στην προαγωγή της προστασίας του παιδιού, σε θέματα που σχετίζονται με την ρητορική του μίσους και τον διαδικτυακό εκφοβισμό.

Επισυναπτόμενα:

  Σεμινάριο

«Επιμορφωτικές συναντήσεις και εργαστήρια για τα 30 χρόνια της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού»

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

 Η  Διεύθυνση Π.Ε. Β? Αθήνας δια της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων και οι Διευθύνσεις Π.Ε. Α?, Γ?, Δ? Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και την Παιδαγωγική Ομάδα για την προώθηση της παιδαγωγικής Φρενέ στην Ελλάδα «Το Σκασιαρχείο» διοργανώνουν δύο ημέρες συναντήσεων για τα 30 χρόνια της Διεθνούς Συμβάσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στις 29 και 30/11/2019, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Αθήνα. 

Επισυναπτόμενα:

  Πρόγραμμα σεμιναρίου

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)