Joomla Free Template by FatCow Hosting
  • Τα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας στο Μαρούσι, στη Λεωφόρο Κηφισίας 18 & Γκύζη, στο 2ο όροφο.
  • Επικοινωνία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Έντυπα που διατίθενται από τον ιστότοπο της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Ανακοινώσεις Σχολικών Μονάδων Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας
  • Άδειες μονίμων εκπαιδευτικών

Κλειστά Σχολεία λόγω κακών καιρικών συνθηκών την Τρίτη 8-1-2019

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019

 Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Γ. Καραμέρο, σας ανακοινώνουμε ότι την Τρίτη 8-1-2019 κλειστά θα παραμείνουν όλα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία των Δήμων Κηφισιάς, Παπάγου-Χολαργού, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Πεντέλης και Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Κατόπιν επικοινωνίας του Διευθυντή Εκπαίδευσης με το Δήμαρχο Μεταμόρφωσης, σας ανακοινώνουμε ότι τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Μεταμόρφωσης αύριο 8-1-2019 θα παραμείνουν κλειστά.

Μεταφερθήκαμε

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018

Η Διεύθυνση ΠΕ Β' Αθήνας μεταφέρθηκε στην Λεωφόρο Κηφισίας 20 (2ος Όροφος) στο Μαρούσι στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Για να δείτε τα νέα τηλέφωνα επικοινωνίας πατήστε στον υπερσύνδεσμο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ στην κορυφή της ιστοσελίδας μας.

Ευχαριστίες

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018

   Ο Διευθυντής ΠΕ Β' Αθήνας Κος Αθανάσιος Ανδρώνης και το προσωπικό της Διεύθυνσης ευχαριστεί ολόθερμα το Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής Κο Νικόλαο Μπάμπαλο για την φιλοξενία της Διεύθυνσης στο κτίριο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής καθώς επίσης και για την άριστη συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου.

Υλοποίηση 1ου Επιμορφωτικού Κύκλου Σεμιναρίων Αγωγής Υγείας σε Συλλόγους Διδασκόντων για την Αξιοποίηση της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης (Appreciative Inquiry) στην Σχολική Κοινότητα

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018

  H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τοΔίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας, τον πρώτο κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων μεβιωματικά εργαστήρια, διάρκειας 12 ωρών, για τους Συλλόγους Διδασκόντων που αποδέχτηκαν τηνπρόσκληση, με θέμα την αξιοποίηση της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης (Appreciative Inquiry) στην Σχολική Κοινότητα, ως εξής:

Στον 1ο επιμορφωτικό κύκλο θα συμμετέχουν 19 εκπαιδευτικοί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του
Δ. Σχ. Νέας Πεντέλης.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Υλοποίηση 1ου Επιμορφωτικού Κύκλου Σεμιναρίων Αγωγής Υγείας σε Συλλόγους Διδασκόντων για την Αξιοποίηση της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης (Appreciative Inquiry) στην Σχολική Κοινότητα

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018

    H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας, τον πρώτο κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων με βιωματικά εργαστήρια, διάρκειας 12 ωρών, για τους Συλλόγους Διδασκόντων που αποδέχτηκαν την πρόσκληση, με θέμα την αξιοποίηση της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης (Appreciative Inquiry) στην Σχολική Κοινότητα, ως εξής:

Στον 1ο επιμορφωτικό κύκλο θα συμμετέχουν 15 εκπαιδευτικοί από το Σύλλογο Διδασκόντων του 12ου Δ. Σχ. Ηρακλείου.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αγωγής Υγείας «Οι ΄Ονειρο ? κατακτητές εν δράσει?τώρα και στο Νηπιαγωγείο» από το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας.

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018

   H Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σας προσκαλεί στο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Οι Όνειρο ? κατακτητές εν δράσει? τώρα και στο Νηπιαγωγείο», συνολικής διάρκειας 10 ωρών, που διοργανώνεται από το Δίκτυο Διαλόγου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας , υλοποιείται από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας δήμου Ν. Ιωνίας «ΙΡΙΔΑ» και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς των Νηπιαγωγείων τηςΔ/νσής μας.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Χριστουγεννιάτικες Ευχές Διευθυντή ΠΕ Β' Αθήνας

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

 

karta final2

Ανακοίνωση

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
 Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 20/12/2018 και την Παρασκευή 21/12/2018 η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας δεν θα είναι ανοιχτή για το κοινό λόγω μεταφοράς της υπηρεσίας στην Λεωφόρο Κηφισίας 20 στον 2ο όροφο, στο κτίριο όπου στεγάζεται και η Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Τομέα Αττικής.

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (14 Δεκεμβρίου 2018)

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018

 Προσκαλούνται τα μέλη του  Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β' Αθήναςστα Γραφεία της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας (Ανάφης & Αγ. Αποστόλων, Ηράκλειο Αττικής), στις 14 Δεκεμβριου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 08:30, προκειμένου να ενημερωθούν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και στη συνέχεια να λάβουν μέρος στην συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε.

Επισυναπτόμενα:

  Πρόσκληση προς τα μέλη του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β' Αθήνας

Κύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018

Σας κοινοποιούμε το αριθμ. Φ.350/103/210216/Ε3 έγγραφο του ΥΠΠΕΘ, σχετικά με  την κύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Υποβολή Ενστάσεων κατά των πινάκων δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018

Σας κοινοποιούμε το αριθμ. Φ.350.2/20/211141/Ε3 έγγραφο του ΥΠΠΕΘ, σχετικά με υποβολή ενστάσεων κατά των πινάκων δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (6 Δεκεμβρίου 2018)

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018

 Προσκαλούνται τα μέλη του  Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β' Αθήναςστα Γραφεία της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας (Ανάφης & Αγ. Αποστόλων, Ηράκλειο Αττικής), στις 6 Δεκεμβριου 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9:00, προκειμένου να ενημερωθούν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και στη συνέχεια να λάβουν μέρος στην συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε.

Επισυναπτόμενα:

  Πρόσκληση προς τα μέλη του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β' Αθήνας

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση του Διευρυμένου ΠΥΣΠΕ (6 Δεκεμβρίου 2018)

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018

 Προσκαλούνται τα μέλη του διευρυμένου Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β' Αθήναςστα Γραφεία της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας (Ανάφης & Αγ. Αποστόλων, Ηράκλειο Αττικής), στις 6 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 09:30, προκειμένου να ενημερωθούν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και στη συνέχεια να λάβουν μέρος στην έκτακτη συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Π.Ε.

Επισυναπτόμενα:

Πρόσκληση προς τα μέλη του διευρυμένου Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β' Αθήνας

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων μετάθεσης

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018
Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων μετάθεσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι και την Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 15:00.

Συνάντηση γνωριμίας και εργασίας με τις Διευθύντριες, Προϊσταμένους/Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων (Δημόσιων και Ιδιωτικών, Φιλοθέης, Χαλανδρίου και Ψυχικού)

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018

    Στο πλαίσιο της συνεργασίας του 2ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.ΚΕ.Σ.) Αττικής με τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, Βαρβάρα Πρεβεζάνου, κλάδου Σ.Ε.Ε. ΠΕ60-Νηπιαγωγών διοργανώνει συνάντηση γνωριμίας και εργασίας με τις Διευθύντριες, Προϊσταμένους/Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων παιδαγωγικής και επιστημονικής της ευθύνης (Δημόσιων και Ιδιωτικών, Φιλοθέης, Χαλανδρίου και Ψυχικού) με θέμα : «Πλαίσιο λειτουργίας του ΠΕ.ΚΕ.Σ. και συνεργασία με τα σχολεία».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, ώρα 13.15 μμ στον χώρο του 12ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, Στεργοπούλειο Ιωαννίνων & Ταϋγέτου, Χαλάνδρι, τηλ. 210-6847273,

Για πληροφορίες δείτε εδώ.

Συνάντηση γνωριμίας και εργασίας με τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων

Κατηγορία: Γενικά
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018

     Στο πλαίσιο της συνεργασίας του 2ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.ΚΕ.Σ.) Αττικής με τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, Μαρία Καπετανίδου, Κλάδου ΣΕΕ: ΠΕ70 Δασκάλων διοργανώνει συνάντηση γνωριμίας και εργασίας με τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των Σχολικών Μονάδων παιδαγωγικής και επιστημονικής της ευθύνης με θέμα : «Πλαίσιο λειτουργίας του ΠΕ.ΚΕ.Σ. και συνεργασία με τα σχολεία».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, ώρα 11.00-12.30 μμ στον χώρο του 12ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου-«Στεργιοπούλειο», Ιωαννίνων & Ταϋγέτου, Χαλάνδρι, τηλ. 210-6847273.

Για πληροφορίες δείτε εδώ.

Περισσότερα Άρθρα...

Από τη Μυθολογία στο Διάστημα - Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)